/ مفاهیم پایه بازار‌های مالی / هج کردن در کریپتو به چه معناست؟ (Hedging)

زمان مطالعه : 8 دقیقه

هج کردن در کریپتو به چه معناست؟ (Hedging)

هج کردن در بازارهای ارزدیجیتال

از ماهیت بی ثبات دارایی‌های کریپتو گرفته تا ماهیت غیرقابل قانونگذاری، معاملات ارزهای دیجیتال با خطرات زیادی همراه است. بنابراین، برای پوشش ریسک ارزهای دیجیتال به استراتژی های مدیریت ریسک نیاز است. هج کردن یکی از روش های مدیریت ریسک است که به خرید یک دارایی برای کاهش خطر ضرر یک دارایی دیگر اشاره دارد.

هج کردن در کریپتو به چه معناست؟ (Hedging)

دارایی‌های دیجیتال به عنوان ابزار قابله مبادله از ویژگی‌های ابزارهای مالی برخوردار هستند. آنها تحت تأثیر نیروهای بازار و همچنین عوامل اقتصادی، سیاسی و شاید محیطی قرار میگیرند (مانند ممنوعیت استخراج کریپتو در چین).

علاوه بر این، آنها همچنین دارای ویژگی‌هایی هستند که معامله کریپتو را به یک اقدام پرخطر تبدیل می‌کند. از ماهیت بی ثبات دارایی‌های کریپتو گرفته تا ماهیت غیرقابل قانونگذاری، معاملات ارزهای دیجیتال با خطرات زیادی همراه است. بنابراین، برای پوشش ریسک ارزهای دیجیتال به استراتژی های مدیریت ریسک نیاز است. هج کردن یکی از روش های مدیریت ریسک است که به خرید یک دارایی برای کاهش خطر ضرر یک دارایی دیگر اشاره دارد.

در این مقاله، در مورد مفهوم هج کردن،خطرات ارزهای دیجیتال و استراتژی های هج کردن صحبت خواهیم کرد.

در این رابطه بخوانید‌ : شبکه لایه 2 بیت کوین چیست؟

هج کردن چیست؟

پوشش ریسک یا هج کردن (Hedging) یک روش استاندارد برای محافظت از دارایی های سرمایه گذاران و معامله گران است.

مفهوم آن شباهت زیادی به بیمه دارد. مثلا اگر خانه‌ی شما در منطقه زلزله خیزی قرار دارد با بیمه کردن آن، از دارایی خود را در برابر زلزله محافظت میکنید. در بازار های مالی و ارزدیجیتال نیز هج کردن به همین شکل عمل میکند. درواقع شما یک استراتژی مالی برای کاهش ریسک دارایی خود طراحی میکنید.

هج کردن در بازارهای ارزدیجیتال

هنگامی که صحبت از پوشش ریسک ارزهای دیجیتال به میان می‌آید، یک معامله‌گر ممکن است با سرمایه گذاری در دو یا چند دارایی‌ مختلف از ضرر خود جلوگیری کند. از طرف دیگر، ممکن است تصمیم بگیرند که یک موقعیت خرید در یک دارایی، مثلاً بیت کوین، و یک موقعیت فروش در اتریوم داشته باشند.

خطرات معاملات ارزهای دیجیتال

  • نواسان قیمت
  • دارای های قانون گذاری نشده
  • احتمال هک شدن و کلاهبرداری
  • اختلات و فورک های بلاکچین
  • سلطه بیت کوین
  • تراکنشات غیرقابل تغییر

نوسان قیمت

تصور کنید قیمت بیت کوین و اتریوم در عرض چند ماه 2 برابر شود. ممکن است یک معامله گر بی تجربه تصور کند این افرایش قیمت سود خوبی برای دارندگان آن داشته است. اما با نگاهی به روند قیمت بیت کوین و اتریوم میتوان مشاهده کرد این رمزارز ها در طول این مدت نوسانات زیادی را تجربه کرده اند.

نوسانات بازار کریپتو علاوه بر تاثیر منفی بر پوزیشن های بلندمدت، پیش‌بینی قیمت را نیز سخت می‌کند.

دارایی های قانون گذاری نشده

اولاً، ارزهای دیجیتال به عنوان ابزارهای مالی تحت اصول حسابداری عمومی پذیرفته شده ایالات متحده (GAAP) طبقه بندی نمی شوند. ثانیاً، ارزهای دیجیتال مستقیماً توسط بانک‌های مرکزی یا اکثر دولت‌ها در سراسر جهان تنظیم می‌شوند، به‌جز السالوادور که بیت‌کوین را به عنوان ارز قانونی کشور خود پذیرفته است.

منظور از ماهیت غیرقابل قانونگذاری ارزهای دیجیتال یعنی، آنها در برابر فعالیت های کلاهبرداری محافظت نمی شوند و احتمال دارد معامله گران طعمه‌ی کلاهبرداران شوند. به عنوان مثال، روند صعودی Dogecoin در اوایل سال 2021 در نتیجه تبلیغات رسانه های اجتماعی بود.

احتمال هک و کلاهبرداری

در اوایل سال 2021، 3.6 میلیارد دلار بیت کوین در یک شرکت تقلبی سرمایه گذاری ارز دیجیتال به سرقت رفت. صرافی ارزدیجیتال Coinbase نیز در ماه مارس و می هک شد و در نتیجه آن، حداقل 6000 مشتری وجوه خود را از حساب خود خارج کردند.

این مثال ها فقط دو نمونه از هک ها و کلاهبرداری های مرتبط با معاملات ارزهای دیجیتال است که خطرات مرتبط با دارایی دیجیتال را افزایش می دهد.

اختلالات و فورک های بلاکچین

اختلال شبکه بلاک چین باعث ایجاد فورک بلاک چین می شود. این اختلال ناشی از ناهماهنگی بین نرم افزار استخراج کنندگان است. هنگامی که ماینرها در مورد نوع نرم افزار بلاک چین به توافق نمیرسند، دو یا چند نسخه از بلاک چین اصلی را تشکیل می دهند. فورک ها نوسان قیمت دارایی ها را افزایش می دهند.

همچنین بخوانید : اندیکاتور MACD چیست؟ و چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟

سلطه بیت کوین

بیت کوین تأثیر قابل توجهی بر بازار ارزهای دیجیتال دارد. قیمت سایر دارایی های دیجیتال مستقیماً تحت تأثیر روند بیت کوین هستند و از آن پیروی می کنند. یعنی اگر قیمت بیت کوین افزایش یا کاهش یابد سایر کوین ها نیز به دنبال آن پیش میروند.

تراکنشات غیرقابل تغییر

تراکنش‌های ارزهای دیجیتال غیرقابل برگشت هستند، مگر اینکه گیرنده آن معامل را نپذیرد. به همین ترتیب معامله‌گران باید قبل از ورود به معامله تمام جوانب لازم را بررسی کنند تا مرتکب اشتباهی نشوند زیرا دیگر راه برگشتی نیست.

استراتژی‌های هج کردن در ارزهای دیجیتال

با استفاده از استراتژی های زیر میتوان از دارایی های خود در برابر خطرات احتمالی محافظت کرد:

فروش استقراضی

در استراتژی فروش استقراضی، معامله گر پیش بینی میکند قیمت یک دارایی دیجیتال کاهش پیدا خواهد کرد، بنابراین آن را قرض میگیرد تا بفروشد. سپس، پس از کاهش قیمت، همان دارایی را با قیمت کمتر خریداری میکنند تا علاوه بر پرداخت از اختلاف قیمت این معامله سود کند.

معاملات آتی

معاملات فیوچرز یا آتی نوعی از قرارداد مشتقه هستند. معاملات آتی، قراردادی است که در زمان حال بسته میشود اما زمان سر رسید آن آینده است. قرارداد های آتی را میتوان قبل از تاریخ تعیین شده فروخت.

معاملات آتی در میان معامله گران ارزهای دیجیتال محبوب هستند آنها با تحلیل داده های بازار میتوانند بازار را پیش بینی کنند. قراردادهای آتی بیت کوین یا ارزهای دیجیتال به معامله گران اجازه می دنهد تا تنها با حفظ موقعیت باز، سود خود را به حداکثر برسانند.

قراردادهای دائمی

قرارداد دائمی نیز نوعی از قرارداد مشتقه هستند. استراتژی قرارداد های دائمی، تا حدودی مشابه قرارداد آتی می باشد. در این استراتژی معامله گران کریپتو قیمت آینده یک ارز دیجیتال را پیش بینی میکنند اما دیگر تاریخ انقضایی برای آن را تعیین نمیشود. در این استراتژی شما زمان ورود یا خروج خود از یک معامله را تعیین میکنید.

معاملات آپشن

معاملات آپشن نیز نوعی قرارداد مشتقه‌ هستند. این استراتژی به معامله گر این امکان را میدهد تا بدون هیچ تعهدی یک کالای خاص را بخرد یا فروشد. قرارداد های آپشن به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهند تا با کاهش ضرر احتمالی، به ویژه در بازار نزولی، از ارزهای دیجیتال خود محافظت کنند.

تنوع بخشی پرتفولیو

ضرب المثل “همه تخم مرغ های خود را در یک سبد قرار ندهید” در معاملات ارزهای دیجیتال نیز کاربرد دارد. با نگهداری انواع مختلفی از ارزهای دیجیتال می‌توانید ریسک‌های خود را کاهش دهید، بخصوص ارزهایی که در صرافی های غیرمتمرکزی مانند Uniswap Exchange و Monero Atomic Swap، و همچنین صرافی‌های متمرکزی مانند Binance و Coinbase، معامله میشوند.

با این حال، سلطه بیت کوین به طور قابل توجهی بر این استراتژی تأثیر می گذارد. با توجه به اینکه قیمت بیت کوین بر قیمت سایر ارزهای دیجیتال را تاثیر میگذارد، با کاهش قیمت بیت کوین ممکن است حتی تنوع بخشیدن به پرتفوی خود نیز از ضرر سرمایه هایتان محافظت نکند.

مزایا و معایب

 مزایا

  • هج کردن با مدیریت ریسک های احتمالی، از پرتفوی معامله گر محافظت می کند
  • به معامله‌گران این امکان را می‌دهد تا بدون داشتن دارایی‌های دیجیتال، سود کسب کنند
  • هج کردن از سودهای قبلی نیز محافظت میکند

معایب

  • معامله گران با هج کردن، سود احتمالی محدود تری بدست می آورند
  • معامله گر باید دائما بازار را بررسی کند

سخن پایانی

هج کردن ارزهای دیجیتال یک روش مفید مدیریت ریسک است. معامله گران از طریق استراتژی هایی مانند معامله مشتقات، فروش استقراضی و تنوع بخشیدن به پرتفوی کریپتو، می توانند ریسک را کاهش دهند، ضرر را کاهش دهند و سود خود را به حداکثر برسانند.

 

ترجمه شده توسط نیپوتو

برای خرید و فروش لایت کوین به مارکت نیپوتو مراجعه کنید


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



مترجم اخبار تکنولوژی و بلاکچین، فعال در حوزه کریپتو و متاورس، تهیه و اجرای ویدیوهای آموزشی و کاربردی در حوزه کریپتوکارنسی.

ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین

بیشتر بخوانید