/ مفاهیم پایه بازار‌های مالی / آیا بحران دلار آمریکا باعث رونق بازار ارزهای دیجیتال می شود؟

زمان مطالعه : 7 دقیقه

آیا بحران دلار آمریکا باعث رونق بازار ارزهای دیجیتال می شود؟

در سپتامبر 2024، فدرال رزرو آمریکا اولین کاهش نرخ بهره خود را در سال‌های اخیر آغاز کرد و نرخ‌ها را 50 واحد پایه کاهش داد و تحلیلگران انتظار کاهش بیشتر تا پایان سال را دارند. این تغییر منجر به ریزش ارزش دلار شد که احتمالاً ناشی از کاهش بازدهی خزانه‌داری ایالات متحده است که باعث می‌شود دارایی‌های دلاری برای سرمایه‌گذاران خارجی جذابیت کمتری داشته باشند.

آیا بحران دلار آمریکا باعث رونق بازار ارزهای دیجیتال می شود؟

بحران دلار آمریکا

در پاییز 2024، نگرانی های فزاینده ای در مورد “بحران دلار آمریکا” وجود دارد. با نگاهی به ارقام، به نظر می رسد دلار آمریکا (معمولاً برای ارزیابی قدرت نسبی آن با یورو جفت می شود) بیش از حد معمول با مشکل مواجه است.

در سپتامبر 2024، فدرال رزرو آمریکا اولین کاهش نرخ بهره خود را در سال‌های اخیر آغاز کرد و نرخ‌ها را 50 واحد پایه کاهش داد و تحلیلگران انتظار کاهش بیشتر تا پایان سال را دارند.

این تغییر منجر به ریزش ارزش دلار شد که احتمالاً ناشی از کاهش بازدهی خزانه‌داری ایالات متحده است که باعث می‌شود دارایی‌های دلاری برای سرمایه‌گذاران خارجی جذابیت کمتری داشته باشند.

در این رابطه بخوانید‌ : انقضای آپشن های بیت کوین چه تاثیری بر نوسانات بازار می گذارد؟

این رویداد آغازگر مشکلات بزرگتر در آینده است.البته، فقط سیاست پولی نیست که باعث این بی ثباتی می شود.

جدا از پیامدهای اخیر اختلالات زنجیره تامین جهانی و افزایش سرسام آور بدهی ایالات متحده، تغییرات ژئوپلیتیک جهانی نیز نقش مهمی در توسعه این روند نزولی ایفا می کند.

ائتلاف بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی گسترش یافته و کشورهای عضو آشکارا به دنبال جایگزینی برای دلار در تجارت جهانی هستند. در واقع، فشار قابل توجهی به سمت «دلارزدایی» وجود دارد و کشورهای بیشتری به دنبال راه هایی برای کاهش اتکای خود به دلار هستند.

تورم یک عامل دیگر است، اگر قیمت ها در ایالات متحده به شدت افزایش یابد، قدرت خرید دلار کاهش می یابد و ارزش آن را در سطح جهانی کاهش می دهد. و البته، هنگامی که فدرال رزرو نرخ بهره را کاهش می دهد، جذابیت دارایی های دلاری نیز کاهش می یابد و موجب تضعیف بیشتر تقاضا می شود.

در مقیاس بزرگتر، دلار آمریکا جایگاه خود را به عنوان ارز ذخیره جهانی حفظ کرده است. اما از آنجایی که بانک‌های مرکزی در سراسر جهان ذخایر خود را متنوع می‌کنند و یورو، یوان چین یا حتی طلای بیشتری در اختیار دارند، احتمال دارد دلار سلطه خود را از دست بدهد.

اما آیا سقوط دلار بر کریپتو تاثیر می گذارد؟

در حالی که بسیاری معتقدند تضعیف دلار می تواند سرمایه گذاران را به سمت بیت کوین Bitcoin و دیگر ارزهای دیجیتال به عنوان پوششی در برابر تورم سوق دهد، واقعیت پیچیده تر است.

آیا می دانستید؟ بزرگترین بحران بزرگ دلار آمریکا در تاریخ در دهه 1970 رخ داد، زمانی که رئیس جمهور امریکا نیکسون به استاندارد طلا پایان داد، اقدامی که به “شوک نیکسون” معروف است و منجر به فروپاشی سیستم برتون وودز شد و باعث کاهش شدید ارزش دلار، تورم دو رقمی و بی ثباتی اقتصادی قابل توجهی در طول آن دهه شد.

چگونه سقوط دلار می تواند بر بازارهای ارزهای دیجیتال تأثیر بگذارد؟

هنگامی که دلار ضعیف می شود، سرمایه گذاران اغلب به دنبال جایگزین هایی برای محافظت از ثروت خود هستند. به طور معمول آنها به دارایی هایی مانند طلا، املاک و مستغلات یا ارزهای خارجی روی می آورند. اما اکنون، بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال به عنوان جایگزین های دیجیتالی برای ذخیره ارزش وارد این لیست شده اند.

این دقیقاً همان چیزی است که در طول همه‌گیری کووید-19 در سال 2020 اتفاق افتاد. با اجرای اقدامات محرک گسترده و کاهش نرخ بهره توسط دولت ایالات متحده، نگرانی‌ها در مورد تورم دلار افزایش یافت.

همچنین بخوانید : آلت سیزن چه زمانی شروع میشود؟ سه نکته برای تشخیص فصل آلتکوین ها

ارزش دلار کاهش یافت و سرمایه گذاران را به سمت دارایی های جایگزین سوق داد. در این دوره، تقاضا برای بیت کوین و سایر ارزهای دیجیتال افزایش یافت و قیمت بیت کوین از حدود 5000 دلار در مارس 2020 به بیش از 60000 دلار تا آوریل 2021 افزایش یافت.

علاوه بر این، اگر دلار با بحران مواجه شود، بانک‌ها و سیستم‌های مالی سنتی ممکن است دچار مشکل شوند که منجر به افزایش اتکا به خدمات (DeFi) می‌شود. مردم ممکن است برای دریافت وام، پس‌انداز و ییلد فارمینگ به پلتفرم‌های DeFi روی آورند زیرا اعتماد به بانک‌های سنتی کاهش می‌یابد.

با تزریق نقدینگی به پروتکل‌های DeFi، قیمت ارزهای دیجیتال بومی شبکه‌های میزبان مانند اتر Ether، سولانا Solana یا کاردانو Cardano احتمالاً افزایش می یابد و موجب پذیرش بیشتر این ارزها میشود.

سناریویی که ناگزیر به مداخله دولت نیاز دارد. متأسفانه در صنعت کریپتو، این شرایط ممکن است به قوانین سختگیرانه تر در مورد ابزارهای مالی کریپتو و سیستم های غیرمتمرکز منجر شود. در این شرایط معمولا شاهد دسترسی محدود به خدمات خاص یا قوانین سختگیرانه برای پلتفرم‌ها هستیم.

بنابراین، بحران دلار آمریکا احتمالاً در کوتاه مدت احساسات صعودی را در بازار کریپتو ایجاد خواهد کرد. با این حال، افزایش نظارت قانونی می تواند در نهایت سرعت پذیرش را کاهش دهد.

آیا می دانستید؟ وام‌دهی غیرمتمرکز به کاربران این امکان را می‌دهد تا بدون نیاز به واسطه‌های سنتی مانند بانک‌ها، ارز دیجیتال وام بگیرند. قراردادهای هوشمند همه چیز را به طور خودکار انجام می دهند و شفافیت، هزینه های کمتر و دسترسی به بازارهای جهانی را به صورت 24 ساعته ارائه می دهند.

نقش استیبل کوین ها در طول بحران دلار

بسیاری از استیبل‌کوین‌ها به دلار مرتبط هستند و یک پناهگاه امن در بازار پرنوسان ارائه می‌دهند. اما در طول بحران، اگر دلار سقوط کند، استیبل کوین‌هایی که به آن متصل هستند نیز سقوط خواهند کرد و سرمایه‌گذاران در این شرایط به دنبال یافتن گزینه‌های جایگزین خواهند بود.

استیبل کوین‌های متصل به ارزهای فیات قوی‌تر، مانند یورو یا ین نیز در طول بحران دلار مورد توجه قرار میگیرند. به عنوان مثال، EUROe، یک استیبل کوین با پشتوانه یورو، و JPY، که به ین متصل است به عنوان گزینه های مطمئن تری برای سرمایه گذارانی که به دنبال فرار از نوسانات دلار هستند، عمل میکنند. این جایگزین‌های دارای پشتوانه فیات با تثبیت ارزش خود به ارزهای ملی باثبات‌تر، پوشش ریسک قابل قبولی ارائه می‌کنند.

علاوه بر این، استیبل کوین‌های دارای پشتوانه کالا مانند تتر گلد (XAUT) یا Meld Gold که با ذخایر فیزیکی طلا مرتبط هستند، گزینه دیگری برای کسانی اند که به دنبال دارایی‌هایی با آسیب پذیری کمتر در برابر تورم یا نوسانات ارز هستند.

همچنین استیبل کوین‌های الگوریتمی مانند Frax (FRAX) یا OlympusDAO (OHM) می‌توانند جایگزین‌های جذابی باشند. برخلاف استیبل کوین‌های دارای پشتوانه فیات، این ارزها به مکانیسم‌های غیرمتمرکز برای کنترل عرضه و حفظ ثبات متکی هستند.

در نهایت، فلت کوین ها وجود دارند که Nuon یک نمونه از این کوین ها است. این دارایی های دیجیتال جدیدتر به گونه ای طراحی شده اند که ضد تورم باشند. به جای اینکه فلت کوین ها به یک ارز متصل شوند، به هزینه زندگی یا یک سبد کالا گره خورده اند. در طول بحران دلار، جایی که تورم می تواند بیداد کند، فلت کوین ها میتوانند با ردیابی تورم در دنیای واقعی و با هدف ثابت نگه داشتن قدرت خرید، حتی اگر ارزهای سنتی قدرت خود را از دست بدهند، به گزینه ای جذاب تبدیل شوند.

به طور کلی استیبل کوین‌های وثیقه‌شده با دلار آمریکا ممکن است در طول بحران دلار کارایی خود را از دست بدهند، اما جایگزین‌هایی که در مورد بحث قرار گرفتند نشان می‌دهند که این لزوماً چیز بدی برای بازار کریپتو نیست.

آیا بحران دلار می تواند باعث پذیرش گسترده رمزارزها شود؟

از لحاظ تاریخی، دلار آمریکا انعطاف‌پذیری قابل‌توجهی از خود نشان داده است، و اغلب پس از دوره‌های ضعف، پس از رسیدگی به مشکلات اساسی، احیا میشود. برای مثال، بحران کنونی عمدتاً تحت تاثیر عوامل کوتاه مدتی مانند حمله به اوکراین که بازارهای جهانی را مختل کرد، تنش های ژئوپلیتیکی و افزایش قیمت انرژی رخ داده است. علاوه بر این، افزایش تورم و کاهش اخیر نرخ بهره توسط فدرال رزرو به نوسانات دلار دامن زده است. با این حال، بسیاری از این مشکلات موقتی هستند و با تثبیت آنها، دلار نیز می تواند تثبیت شود.

معمولا وقتی این عوامل کوتاه مدت فروکش کنند، بسیاری از سرمایه گذاران احتمالاً به دلار باز خواهند گشت. دلار آمریکا همچنان ارز ذخیره غالب جهان است که به دلیل ثباتش توسط بانک های مرکزی در سطح جهان نگهداری می شود. با کاهش تورم و کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی، اعتماد به دلار می‌تواند افزایش یابد. این امر می‌تواند باعث شود برخی از سرمایه‌گذاران به‌ویژه آن‌هایی که در طول بحران به ارزهای دیجیتال پناه برده‌اند به سرمایه‌گذاری‌های سنتی بازگردند.

در این روند، سرمایه‌گذاری‌ در ارزدیجیتال ممکن است به‌عنوان یک پوشش موقت و نه یک گزینه دائمی در نظر گرفته شود. بسیاری معتقدند هنگامی که دلار آمریکا تثبیت می شود، شاهد تخصیص مجدد سرمایه به دارایی های دلاری خواهیم بود و سرمایه گذاری های کریپتو ممکن است با تقویت اعتماد به دلار کاهش یابد.

با این حال، یک استدلال متقابل قانع کننده وجود دارد: هنگامی که مردم وارد دنیای ارزهای دیجیتال می شوند، تمایل به ماندن دارند. داده‌ها نشان می‌دهد که نرخ ریزش کاربران کریپتو پایین است، به این معنی که وقتی شخصی مزایای امور مالی غیرمتمرکز، تراکنش‌های جهانی آسان و توانایی دور زدن سیستم‌های بانکی سنتی را تجربه کند، احتمال بازگشت به ابزارهای مالی مرسوم کمتر است.

به عنوان مثال، گزارش درآمد سه ماهه اول سال 2024 کوین بیس نشان می دهد که اکثر کاربران به جای نقد کردن کامل، حتی در زمان رکود بازار به حفظ ارزهای دیجیتال ادامه می دهند. علاوه بر این، طبق گزارش Gemini در سال 2024، بیش از 70 درصد از سرمایه‌گذاران گذشته اعلام کردند که قصد دارند در سال آینده دوباره ارز دیجیتال بخرند. این روند نشان می دهد که وقتی افراد وارد فضای کریپتو می شوند، اغلب مشارکت خود را حتی در زمان های چالش برانگیز ادامه میدهند.

حتی اگر دلار دوباره رشد کند، سرعت، کارایی و استقلال مالی که ارز دیجیتال ارائه می‌دهد ممکن است باعث شود بسیاری از کاربران در این بازار سرمایه‌گذاری کنند.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
1.50٪

$ 98,321.00

6,829,098,908 تومان

خرید و فروش بیت کوین

بیشتر بخوانید