6 ماه پیش
زمان مطالعه : 5 دقیقه
شبکه بلاکچینی Modular چیست؟
بلاکچین modular چه مزایا و معایبی دارد؟
بلاکچینهای مدولار، با استفاده از معماری چند لایه وظایف اولیه را به عملکردهای تخصصی تقسیم میکنند. بلاکچینهای مادولار، برای ایجاد یک سیستم مقیاسپذیرتر و قابل تنظیمتر بدون به خطر انداختن تمرکززدایی یا امنیت، عملکردهای خاصی را به لایههای مختلف اختصاص میدهند.
نکات کلیدی
- بلاک چین های مدولار با استفاده از یک رویکرد چند لایه، می تواند مقیاس پذیری، امنیت و سفارشی سازی شبکه را بهینه کند.
- بلاک چین های مدولار با تخصص در عملکردهای متفاوت مانند اجرا، تسویه، اجماع، نگهداری داده ها و در عین حفظ تمرکززدایی و امنیت، به توان عملیاتی بالاتری دست می یابند.
- پروژههای Celestia، Dymension و سایر پروژهها در حال بررسی پتانسیل ساختارهای بلاک چین مدولار برای مقابله با چالشهای مربوط به معضل سهگانه بلاک چین (امنیت، مقیاسپذیری و تمرکززدایی) هستند.
فضای بلاک چین از زمان پیدایش خود شاهد رشد قابل توجهی بوده است و توسعه دهندگان به طور مداوم به دنبال راه هایی برای افزایش مقیاس پذیری، امنیت و تمرکززدایی هستند. رویکرد سنتی یکپارچه، که در آن یک زنجیره واحد همه وظایف را انجام میدهد، اغلب با چالشهایی در زمینه مقیاسپذیری، ارتقاپذیری و الزامات سختافزاری برای گرههای اعتبارسنجی مواجه است. در پاسخ به این محدودیت ها، مفهوم بلاک چین های مدولار به عنوان یک جایگزین امیدوارکننده ظاهر شده است.
بلاکچین modular چیست؟
بلاکچینهای مدولار، با استفاده از معماری چند لایه وظایف اولیه را به عملکردهای تخصصی تقسیم میکنند. بلاکچینهای مادولار، برای ایجاد یک سیستم مقیاسپذیرتر و قابل تنظیمتر بدون به خطر انداختن تمرکززدایی یا امنیت، عملکردهای خاصی را به لایههای مختلف اختصاص میدهند.
در این رابطه بخوانید : بلوم (Blum) چیست : ترکیبی از اکسچنج متمرکز و غیرمتمرکز
بلاکچین مدولار چگونه کار میکند؟
بلاک چین های مدولار اغلب با تخصص در چهار عملکرد اصلی کار می کنند این عملکردها عبارت اند از: اجرا، تسویه حساب، اجماع و نگهداری داده ها.
- در بخش اجرا، تراکنش ها پردازش می شوند
- بخش تسویه، مقصد تراکنش را ایمن می کند
- اجماع صحت تراکنش را تایید می کند
- در بخش نگهداری داده ها، اطلاعات تراکنش برای تایید تغییرات حالت نگهداری میشود
این طراحی مادولار به افزایش انعطافپذیری و کارایی کمک میکند و راهحلی امیدوارکننده برای معضل سهگانه مقیاسپذیری بلاک چین ارائه میدهد.
بررسی شبکه مدولار
روش های مختلفی برای پیاده سازی بلاک چین های مدولار وجود دارد که هر کدام دارای ویژگی های منحصر به فردی هستند. نمونه های قابل توجه عبارتند از rollups، validium و sovereign rollups.
Rollups: رول آپ به عنوان لایه اجرایی عمل می کند، تراکنش ها را پردازش می کند و داده ها را در یک شبکه لایه 1 (L1) منتشر می کند.
Validium: ولیدیوم گونهای از رول آپ ها است که قبل از ارسال دادههای تراکنش ها به L1، تراکنشهای خارج از زنجیره را پردازش میکند. همچنین متکی به شبکه ای از تایید کننده های اثبات سهام است.
Sovereign rollups: این رول آپ ها خود را با عمل کردن به عنوان یک لایه اجرایی و تسویه همراه با بلوکهای داده، مستقیماً بر روی رول آپ منتشر میکنند. رول آپ های مستقل برای اعتبارسنجی به قراردادهای هوشمند L1 نیاز ندارند.
مقایسه بلاکچین مدولار و یکپارچه
برخلاف بلاکچینهای مدولار، که وظایف اصلی بلاکچین (شامل اجرا، تسویه، اجماع، نگهداری دادهها) را بر اساس عملکردشان از هم جدا میکنند، بلاکچین های یکپارچه همه عملکردها را با هم ترکیب میکنند. به عبارت دیگر، در بلاک چینهای یکپارچه، مجموعهای از ولیدیتورها تمام این وظایف را انجام میدهد.
نقطه ضعف اصلی رویکرد طراحی یکپارچه محدودیت های مقیاس پذیری است. این طراحی تعداد افرادی را که میتوانند فرایند اعتبارسنجی را اجرا کنند، محدود میکند، زیرا نیازهای محاسباتی با استفاده از شبکه افزایش مییابد.
مزایا و معایب بلاکچین modular
همچنین بخوانید : لیکویید استیکینگ چیست؟مقایسه استیکینگ و لیکویید استیکینگ
معماری بلاکچین modular نسبت به طرحهای یکپارچه از مزایای کلیدی برخوردار است، مانند مقیاسپذیری، انعطافپذیری و قابلیت همکاری. اما علیرغم این مزایا، ساخت پروژه بر روی بلاک چینهای مدولار میتواند پیچیدهتر باشد و یادگیری را برای کاربران و توسعهدهندگان سخت کند.
مزایا
مقیاسپذیری پیشرفته: بلاکچینهای مدولار با واگذاری وظایف با منابع فشرده در لایههای مجزا از نظر مقیاسپذیری پسشرفت میکنند، و بدون به خطر انداختن تمرکززدایی امکان خروجی کلی بیشتر فراهم میکند.
انعطافپذیری و قابلیت همکاری: لایههای پایه مدولار به گونهای طراحی شدهاند که بسیار انعطافپذیر باشند و قابلیت همکاری را در میان زنجیرههای چند لایه 1 و لایه 2 ارتقا دهند. این انعطافپذیری به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا ماشین مجازی اتریوم (EVM) یا سایر ماشینهای مجازی مورد نظر خود را اجرا کنند.
توسعه برنامه های کاربردی همه کاره: مادولار بودن بلاک چین ها از توسعه برنامه های کاربردی جهانی پشتیبانی می کند و ناسازگاری را برای کاربران اکوسیستم این بلاک چین کاهش می دهد. این تطبیق پذیری، ایجاد طیف وسیعی از برنامه های کاربردی غیرمتمرکز ایمن و کارآمد (DApps) را تسهیل می کند.
پشته های فناوری قابل تنظیم: توسعه دهندگان میتوانند مطابق نیاز های خود ماشین مجازی مناسبی انتخاب کنند که یک پشته فناوری قابل تنظیم را ارائه می دهد. این امر به ساخت یک محیط سازگار با نیاز توسعه دهندگان کمک می کند.
معایب
پیچیدگی در توسعه: ساخت پروژه بر روی بلاک چین های مدولار در مقایسه با همتایان یکپارچه می تواند چالش برانگیزتر باشد. این پیچیدگی یادگیری را هم برای کاربران و هم برای توسعه دهندگان سخت می کند و به طور بالقوه سرعت پذیرش و توسعه این لاکچین را کند می کند.
تست محدود: شبکه های مادولار به اندازه همتایان یکپارچه خود مانند اتریوم (ETH) یا بیت کوین (BTC) مورد آزمایش قرار نمیگیرند. آزمایشها و اعتبارسنجی گستردهای که زنجیرههای تثبیتشده تحت آن قرار گرفتهاند هنوز در مدولار تکرار نشدهاند و نگرانیهایی در مورد انعطافپذیری آنها در شرایط دنیای واقعی و پرترافیک ایجاد میکنند.
توسعه مراحل اولیه: توسعه بلاک چین مدولار هنوز در مراحل اولیه است. در حالی که بازار به این مدل اشتیاق نشان داده است، اما این شبکه ها هنوز در دنیای واقعی آزمایش و اعتبارسنجی گسترده نشده اند. این مرحله اولیه ممکن است ابهاماتی را در مورد ثبات و اثربخشی طولانی مدت بلاک چین های مدولار ایجاد کند.
نمونه هایی از بلاکچین modular
Celestia
Celestia اولین بلاک چین مدولاری است که دو دارای دو عملکرد اجماع و نگهداری داده ها است. این دو لایه از لایه اجرایی Celestia جدا هستند. Celestia تراکنش ها را مرتب و منتشر می کند اما آنها را اجرا نمی کند. شبکه اصلی Celestia در اکتبر 2023 راه اندازی شد.
Cosmos
Cosmos برای کمک به توسعه دهندگان در ساخت بلاک چین، با سه ابزار مادولار طراحی شده است. بلاک چین ها به Cosmos متصل می شوند اما مستقل باقی می مانند.
کلام آخر
تطبیق پذیری و قابلیت همکاری ارائه شده توسط بلاکچین modular ممکن است راه را برای یک اکوسیستم غیرمتمرکز کارآمدتر و امن تر هموار کند. شبکههای مادولار ممکن است در نهایت از طیف گستردهتری از DApp ها و موارد استفاده آنها پشتیبانی کنند و به طور بالقوه امور مالی غیرمترکز (DeFi) را به سطح جدیدی سوق دهند. با توجه به تمرکز تیم های توسعه بر حل معضل سه گانه مقیاس پذیری، انتظار می رود کاربرد مادولار در فضای رمزنگاری گسترش یابد.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید