/ مفاهیم پایه بازار‌های مالی / به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

زمان مطالعه : 10 دقیقه

به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

هدف به روز رسانی تپ روت کاهش هزینه تراکنش های بیت کوین و در عین حال سرعت بخشیدن به پردازش آنها است. بر این اساس، تپ روت قصد دارد تا بیت کوین را با افزایش توان تراکنش و کاهش هزینه ها مقیاس پذیر کند.

به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

بیت کوین چیست؟

قبل از اینکه مفهوم ارتقای Taproot بیت کوین را بررسی کنیم، ابتدا نگاهی دقیق تر به بیت کوین بیندازیم. بیت کوین یک بلاکچین عمومی است که توسط «ساتوشی ناکاموتو» در سال ۲۰۰۹ خلق شد. بیت کوین در واکنش به بحران مالی سال 2008 معرفی شد و متفاوت با اکوسیستم مالی سنتی عمل می کند.

علاوه بر این، بیت کوین غیرمتمرکز است، به این معنی که تحت کنترل هیچ سازمانی نیست. در عوض، دارای شبکه ای از نود ها است که مسئول انجام تراکنش ها را به عهده دارند. بیت کوین یک سیستم نقدی الکترونیکی بدون مرز، مقاوم در برابر سانسور و همتا به همتا است. بعلاوه، هر کسی در جهان با اتصال به اینترنت می تواند از بیت کوین استفاده کند و بدون نیاز به هیچ بانکی، آن را در کیف پول شخصی خود ذخیره کند.

بیت کوین بر روی بلاک چین، دفتر کل توزیع شده (DLT)ُ ساخته شده است. هر نود شبکه، یک کپی از دفتر کل بیت کوین در اختیار دارد. دفتر کل به عنوان ثبت سابقه معاملات عمل می کند. علاوه بر این، قبل از اینکه یک تراکنش در بلاکچین اضافه شود، تمام نودها باید آن را تایید کنند یا به اصطلاح به اجماع برسند. همه تراکنش‌ها با استفاده از رمزنگاری و علوم کامپیوتری به طور غیرقابل تغییری به هم مرتبط هستند و دستکاری آنها بسیار دشوار است.

در این رابطه بخوانید‌ : انقضای آپشن های بیت کوین چه تاثیری بر نوسانات بازار می گذارد؟

برای اطلاعات بیشتر درباره بیت کوین به مطلب بیت کوین چیست؟ مراجعه کنید.

به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

محدودیت های بیت کوین

اگرچه بیت کوین یک فناوری انقلابی و پیشرو است، اما بدون محدودیت نیست. یکی از این محدودیت ها سرعت اولیه پردازش تراکنش آن است که در هر ثانیه 7 تراکنش (TPS) پردازش میشود. در مقایسه با ویزا که می تواند 1500-2000 TPS پردازش کند، بیت کوین نسبتا کند است. مسئله دیگر حریم خصوصی است. تمام تراکنش های بیت کوین به صورت عمومی در زنجیره قابل مشاهده هستند. به این ترتیب، میتوان تاریخچه کامل تراکنش هر کیف پول بیت کوین را بدست آورد.

شبکه بیت‌کوین بدون داشتن ظرفیت پردازش حجم بالایی از تراکنش‌ها، می‌تواند به طور کارآمد مقیاس‌پذیر شود و به طور گسترده مورد استفاده قرار گیرد. برای رفع این مشکل، جامعه بیت کوین به روز رسانی Segregated Witness (SegWit) را معرفی و اجرا کرد.

به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

به روز رسانی سگویت

به روز رسانی سگویت یا Segregated Witness (SegWit) قبل از به روز رسانی تپ روت و در 23 آگوست 2017 روی بیت کوین انجام شد. سگویت در سال 2015 توسط Pieter Wiulle پیشنهاد شد. سگویت ساختار ذخیره سازی داده ها را در طول تراکنش های بیت کوین تغییر می دهد. علاوه بر این، به‌روزرسانی سگویت به مسئله مقیاس‌پذیری بیت‌کوین کمک میکند تا بتواند تراکنش‌های بیشتری در هر بلوک اضافه کند.

 

با این حال، دلیل اصلی به‌روزرسانی سگویت، رفع مشکلی به نام «قابلیت انعطاف‌پذیری تراکنش» بود. این باگ امکان تغییر شناسه تراکنش و هش تراکنش را برای بازیگران بد فراهم میکرد. اگرچه این موضوع خطر قابل توجهی نداشت، اما از اجرای ویژگی های پیشرفته مانند قراردادهای هوشمند جلوگیری میکرد. سگویت راه را برای برخی از ویژگی های برجسته به روزرسانی تپ روت، از جمله امضاهای اشنور (Schnorr) و Merklized Alternative Script Trees (MAST) هموار کرد. این ویژگی ها نقش اساسی در عملکرد قرارداد هوشمند بیت کوین دارند.

با ذخیره اطلاعات امضای تراکنش های خارج از تراکنش بلوک پایه، امضاها و اسکریپت ها بدون نیاز به تغییر شناسه تراکنش قابل تغییر هستند. علاوه بر این، این فرآیند معاملات را سبک تر می کند و مفهوم “وزن بلوک” را معرفی می کند. در نتیجه، هر بلوک می‌تواند تراکنش‌های بیشتری را بدون افزایش اندازه بلوک نگه دارد.

علاوه بر این، سگویت بیت کوین را قادر می سازد از پروتکل های لایه 2 مانند شبکه لایتنینگ پشتیبانی کند. شبکه لایتنینگ تراکنش‌های با فرکانس بالا را خارج از زنجیره می‌گیرد و تایید تراکنش‌ها را بین دو نود ممکن می‌سازد.

علاوه بر این، به لطف سگویت و شبکه لایتنینگ، مشکل مقیاس پذیری بیت کوین حل می‌شود. توانایی ایجاد ویژگی‌هایی که به تراکنش‌های تایید نشده با ریسک کمی متکی هستند، فرصت‌های زیادی را برای توسعه‌دهندگان شبکه‌های لایتنینگ و بیت‌کوین باز می‌کند.

همچنین بخوانید : زنجیره جانبی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ (Sidechains)

به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟

به روز رسانی تپ‌ روت بیت کوین چیست؟

تپ روت (Taproot) یک به روز رسانی سافت فورک برای شبکه بیت کوین است که هدف آن بهبود کارایی است. این اولین به روز رسانی بزرگ بیت کوین از زمان معرفی سگویت در سال 2017 است. علاوه بر این، هدف به روز رسانی تپ روت کاهش هزینه تراکنش های بیت کوین و در عین حال سرعت بخشیدن به پردازش آنها است. بر این اساس، تپ روت قصد دارد تا بیت کوین را با افزایش توان تراکنش و کاهش هزینه ها مقیاس پذیر کند.

به‌روزرسانی تپ روت که در ابتدا توسط گریگوری ماکسول (Gregory Maxwell) در ژانویه 2018 پیشنهاد شد، چندین تراکنش و امضا را با هم دسته‌بندی می‌کند تا تأیید تراکنش را در سراسر شبکه بیت‌کوین کارآمدتر کند. همچنین، تپ روت تراکنش‌ها را با امضاهای مختلف مخدوش می‌کند تا شناسایی اطلاعات را سخت تر کند. این به روز رسانی سه طرح برای بهبود بیت کوین (BIP) معرفی کرده است که عبارت اند از:

  • BIP340 (BIP – Schnorr)
  • BIP341 (BIP – Taproot)
  • BIP342 (BIP – Tapscript)

 

طرح BIP-Schnorr با استفاده از “امضای اشنور ” به تایید تراکنش و ایمن تر کردن آن سرعت میبخشد. BIP – Taproot از فرآیندی به نام MAST برای به حداقل رساندن مقدار داده‌های تراکنش‌هایی که قراردادهای هوشمند به بلاکچین ارسال میکنند استفاده می‌کند و از اطلاعات تراکنش‌های خصوصی بیشتر محافظت می‌کند. علاوه بر این، BIP – Tapscript زبان برنامه نویسی تراکنش بیت کوین را با استفاده از فناوری اشنور و تپ روت ارتقا می دهد. به‌علاوه، Tapscript ویژگی‌هایی را معرفی می‌کند که اجرای به‌روزرسانی‌های آینده را آسان‌تر و کارآمدتر می‌کند.

علاوه بر این، به روز رسانی تپ روت از حمایت گسترده جامعه بیت کوین برخوردار شده است. به این ترتیب، اکثر ماینرهای بیت کوین برای اجرای تپ روت در 12 ژوئن 2021 به اجماع رسیدند. این به روز رسانی در 14 نوامبر 2021 در بلوک 709632 فعال شد.

تپ روت چگونه کار میکند؟

در ادامه، نحوه عملکرد و تأثیر سه طرح BIP را بررسی خواهیم کرد.

BIP340 (BIP – Schnorr)

BIP340 از فناوری امضای اشنور برای تسهیل امضاهای رمزنگاری کوچکتر، انعطاف پذیرتر و ایمن تر استفاده می کند. همچنین، BIP340 از تکنیک «تجمع کلید» استفاده می‌کند تا به تراکنش‌های چند امضایی و قراردادهای هوشمند اجازه دهد از همان مقدار داده به عنوان یک تراکنش با امضا استفاده کنند. بنابراین، داده های کمتری به بلاک چین بیت کوین ارسال می شود.

علاوه بر این، استفاده از امضای اشنور نیاز به ثبت هر کلید عمومی و امضا در بلاکچین را برطرف می کند. در عوض، یک امضای تجمیعی و یک کلید عمومی جمع‌آوری شده ثبت می‌شود و بار شبکه بیت‌کوین را کاهش می‌دهد. علاوه بر این، این تراکنش‌ها مخدوش هستند، به طوری که هر کسی که به آن‌ها نگاه می‌کند، نمیتواند تفاوت بین یک تراکنش با یک امضا و یک تراکنش با چندین امضا تشخیص دهد.

یکی دیگر از ویژگی های جالب امضاهای اشنور سازگاری با الگوریتم رمزنگاری اصلی بیت کوین، الگوریتم امضای دیجیتال منحنی بیضی (ECDSA) است. این امر به صرافی ها و متولیان اجازه می دهد تا به روز رسانی را در زمان مناسب اجرا کنند.

BIP341 (BIP – Taproot)

BIP341 – Taproot شاخه ای از جدیدترین ارتقای بیت کوین، یعنی Segregated Witness (SegWit) است. این بهبود از Merklized Alternative Script Trees (MAST) برای جلوگیری از ارسال داده‌های اضافی قرارداد هوشمند بر روی بلاک چین استفاده می‌کند. به جای اراسال اطلاعات در مورد نتیجه های احتمالی یک قرارداد هوشمند، تنها شرایطی که اجرا شده اند در زنجیره قرار می گیرند.

به لطف استفاده از Merkle Trees، رمزنگاران می توانند بدون افشای مجموعه داده کامل وجود داده ها را در یک مجموعه ثابت کنند. در نتیجه، تپ روت تنها با عمومی کردن داده های تراکنش های اجرا شده باعث افزایش حریم خصوصی میشود و فرآیند حسابرسی را ایمن تر می کند زیرا شرایط و نتایج اجرا نشده برای حسابرسان قابل مشاهده نیستند. به‌علاوه، MAST توان عملیاتی تراکنش‌های بیشتر را فراهم می‌کند زیرا داده‌های کمتری به بلاک چین متعهد می‌شود.

BIP342 (BIP – Tapscript)

BIP342 – Tapscript زبان برنامه نویسی Script را به روز رسانی میکند. کسانی که این طرح را انتخاب می‌کنند می‌توانند اشنور و فناوری تپ روت را در پارامترهای تراکنش‌های بیت‌کوین پیاده‌سازی کنند. همچنین، به‌روزرسانی با استفاده از دستورالعمل‌های تراکنش جدید، اختلاف را بر سر به‌روزرسانی‌های آینده کاهش می‌دهد.

به روز رسانی تپ روت چه مزایایی دارد؟

به روز رسانی تپ روت مزایای زیادی برای کاربران بیت کوین، چه آنهایی که از این به روز رسانی استفاده میکنند و چه آنهایی که استفاده نمیکنند، دارد. امضاهای اشنور مزایای قابل توجهی برای حفظ حریم خصوصی و امنیت ارائه می دهد، اما Taproot و Tapscript نیز مزایای خاص خود را دارند.

تأثیر کامل به روز رسانی تپ روت بیت‌کوین به مرور زمان و پس از اجرای یک سری به روز رسانی تدریجی توسط جامعه قابل مشاهده خواهد بود. با ورود تراکنش‌های جدید به دفترچه حساب بیت‌کوین، هر نود کمترین داده تراکنشی را برای بررسی خواهد داشت. به عبارت دیگر، هر بلوک قادر خواهد بود تا تعداد بیشتری تراکنش را در خود جای دهد. این موضوع در نتیجه ممکن است میانگین کارمزد تراکنش در سراسر شبکه را کاهش دهد.

همچنین، تپ روت امکان سازگاری بیشتر با قراردادهای هوشمند را در بلاکچین بیت‌کوین فراهم می‌کند. بنابراین، بیت‌کوین قادر خواهد بود تا چندین تراکنش پیچیده مشابه تراکنش‌های اتریوم را پردازش کند. در نتیجه، تپ روت زیرساخت های ایجاد یک سیستم مالی غیرمتمرکز (DeFi) در بیت‌کوین را فراهم می‌کند. علاوه بر این، تپ روت به شبکه لایتنینگ کمک خواهد کرد تا به سرعت و با کمترین مشکلات، مقیاس پذیرتر شود. این امر ممکن است باعث شود که شبکه لایتنینگ نقشی روزافزونتر در پذیرش گسترده بیت‌کوین به عنوان وسیله‌ای برای مبادله ایفا کند.

مزایای تپ روت به توسعه‌دهندگان بیت‌کوین امکان میدهد تا دامنه گسترده‌تری از برنامه‌های کاربردی مبتنی بر قراردادهای هوشمند را کشف کنند. این امر کاربرد های بیت‌کوین را افزایش خواهد داد. علاوه بر این، به روز رسانی تپ روت می‌تواند به بیت‌کوین کمک کند تا به آنچه بسیاری معتقدند تقدیر واقعی‌اش است، به عنوان “یک سیستم پرداخت الکترونیک همتا به همتا”، دست یابد.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



مترجم اخبار تکنولوژی و بلاکچین، فعال در حوزه کریپتو و متاورس، تهیه و اجرای ویدیوهای آموزشی و کاربردی در حوزه کریپتوکارنسی.

ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین