2 سال پیش
زمان مطالعه : 5 دقیقه
تفاوت اتریوم (ETH) و اتریوم کلاسیک (ETC)
از نظر عملکرد این پروژه ها خیلی به هم شبیه هستند و هردو نرم افزار های محاسباتی را برای پشتیبانی از قرارداد های هوشمند و ساخت برنامه های غیر متمرکز در شبکه ارائه میدهند؛ اما امکانات این دو ارز از نظر کیفیتی با هم متفاوت است. علاوه بر این ارز های اتریوم و اتریوم کلاسیک از نظر فنی تفاوت های زیادی با هم دارند.

اساسی ترین تفاوت اتریوم و اتریوم کلاسیک که عامل اصلی اختلافات در جامعه ی اتریوم بود، تفاوت های ایدئولوژیک بین این دو گروه است. از نظر عملکرد این پروژه ها خیلی به هم شبیه هستند و هردو نرم افزار های محاسباتی را برای پشتیبانی از قرارداد های هوشمند و ساخت برنامه های غیر متمرکز در شبکه ارائه میدهند؛ اما امکانات این دو ارز از نظر کیفیتی با هم متفاوت است. علاوه بر این ارز های اتریوم و اتریوم کلاسیک از نظر فنی تفاوت های زیادی با هم دارند.
شبکه اتریوم با استفاده از Enterprise Ethereum Alliance پشتیبانی تجاری قدرتمندی را ارائه میدهد. اتریوم در این مجموعه بیش از 200 عضو و شریک دارد که مهمترین آن ها Microsoft (MSFT)، Intel (INTC)، VMWare (VMW)T، Accenture (ACN)، Citigroup (C) Citibank، FedEx (FDX) و JP Morgan (JPM) هستند.
از طرفی اکثر بزرگان و افراد تاثیرگذار پروژه اتریوم از جمله ویتالیک بوترین و ولاد زامفیر، طرفدار جبران خسارت جامعه بودند و به همین خاطر نقش فعالی در هارد فورک ایفا کردند. این موضوع نشان میدهد که توسعه دهندگان اتریوم، در مقایسه با اتریوم کلاسیک بسیار قوی تر و بیشتر هستند. از طرفی با عملی شدن اتریوم 2.0، الگوریتم استخراج اتریوم از اثبات کار (POW) به اثبات سهام (POS) تغییر پیدا کرده و به این ترتیب مقیاس پذیری اتریوم در مقایسه با اتریوم کلاسیک بیشتر شده است. تا کنون هیچ اقدامی برای آپدیت فرآیند استخراج اتریوم کلاسیک صورت نگرفته است.
در این رابطه بخوانید : ارز دیجیتال اتم چیست؟ و چه کاربردی دارد؟
جایگاه فعلی اتریوم و اتریوم کلاسیک
در حال حاضر اتریوم کلاسیک توانسته با حجم بازار 7.2 میلیارد دلاری در جایگاه 25 ام بازار قرار بگیرد در حالی که اتر با 380 میلیارد دلار حجم، جایگاه دوم بازار را تصاحب کرده است. این اختلاف 52 برابری نشان میدهد که اتر با ارائه پروژه ها و قرارداد های هوشمند برتر، به مراتب عملکرد بهتری نسبت به اتریوم کلاسیک به جا گذاشته است.
از طرف دیگه شاهد افزایش چشمگیر ساخته شدن برنامه های غیرمتمرکز بر بستر اتریوم هستیم. طبق داده های وب سایت Dapp از 3500 برنامه غیر متمرکزی که روی شبکه اتریوم ساخته شدند بیش از 2000 مورد همچنان در حال اجرا هستند. در حالی که این آمار در شبکه اتریوم کلاسیک ناچیز است.
از نظر معیار های عملکردی، معاملات انجام شده، نرخ هش و. . . اتریوم توانسته عملکرد بسیار بهتری نسبت به اتریوم کلاسیک داشته باشد. در دو سال گذشته در شبکه Ethereum حدودا 400 هزار تا یک میلیون تراکنش در روز صورت گرفته، در حالی که این میزان در اتریوم کلاسیک کمتر از 40 هزار تراکنش بوده است. همچنین میزان هش شبکه اتریوم (قدرت محاسباتی) حدودا 20 برابر شده است.
با توجه به این که اتریوم مقبولیت بیشتری در جامعه دارد، بیشتر ماینر ها ترجیح میهند که روی زنجیره جدید (مربوط به Ethereum) فعالیت داشته باشند. به همین خاطر میزان استخراج اتریوم کلاسیک بسیار پایین است. این مشکل اتریوم کلاسیک باعث شده که شبکه این ارز بارها تحت جمله 51 درصدی قرار بگیرد. در حمله 51 درصدی فرد یا گروهی بیش از 50 درصد از استخراج اتریوم کلاسیک را به دست ما آورد. به این ترتیب این فرد قدرت ایجاد اختلالاتی مانند حذف تراکنش ها، دستکاری بلاک ها و دوباره خرج کردن را دارد.
بر این اساس می توان گفت اتریوم قویتر از اتریوم کلاسیک است، به خصوص که الگوریتم POS به آن اضافه شده است. این الگوریتم سرعت و میزان مقیاس پذیری تراکنش های اتریوم را افزایش داده.
آینده اتریوم کلاسیک و اتریوم
به تازگی اخبار اتریوم کلاسیک، باعث شد امیدواری های زیادی در مورد آینده اتریوم کلاسیک ایجاد شود. از طرفی جامعه ی این رمز ارز به دنبال تشکیل یک تیم حرفه ای از برنامه نویس ها و توسعه دهنده ها برای ارتقای شبکه این ارز دیجیتال است. در صورتی که این تیم ماموریتش را با موفقیت به اتمام برساند، میتوان نسبت به آینده اتریوم کلاسیک امید وار شد. شاید در آینده قیمت اتریوم کلاسیک به لطف این ارتقا شبکه بتواند سقف تاریخی خود یعنی 155 دلار را بشکند.
نسخه ای بهینه از اتریوم کلاسیک میتواند به رقیب اصلی اتریوم تبدیل شود و از نظر قیمتی، عملکرد، محبوبیت و مقبولیت به اتریوم نزدیک شود. اما همه ی این ها مشروط به وقتیست که این بروزرسانی به خوبی انجام شود.
این مسئله که اتریوم پادشاه قرارداد های هوشمند است، سال هاست که به همه ی فعالان بازار کریپتوکارنسی ها ثابت شده است. از طرفی تلاش های بسیار زیادی توسط تیم توسعه دهنده اتریوم برای ارتقا و پیشرفت هر چه بیشتر انجام میشود. در حال حاضر بیشتر تحلیلگر ها و فعالان این بازار منتظرند که قیمت اتریوم به 10 هزار و 20 هزار دلار برسد. با توجه به اینکه تمام دنیا و تکنولوژی های فعلی در حال حرکت به سمت غیر متمرکز شدن هستند، رسیدن به چنین قیمت هایی برای اتریوم بسیار قطعی است.
مزایا و معایب اتریوم و اتریوم کلاسیک
مزایای ETC چیست؟
- از فلسفه ی غیر قابل دستکاری بودن بلاک چین حمایت میکند.
- به تازگی چند تن از سرمایه گذار های بزرگ از آن حمایت کردند.
معایب اتریوم کلاسیک چیست؟
- همه ی آپدیت هایی که روی زنجیره بلاک چینی اتریوم انجام میشود، روی شبکه آن اعمال نخواهد شد. (مانند تغییر الگوریتم استخراج از POW به POS)
- بیشتر سرمایه گذار های بزرگ و توسعه دهنده های اصلی اتریوم از ETH حمایت میکنند.
- به دفعات زیاد مورد هک و حمله قرار گرفته است.
- طبق گفته ها و شنیده ها افراد کلاهبردار زیادی در شبکه آن فعالیت دارند.
مزایای Ethereum چیست؟
- سرعت رشد و پیشرفت آن بسیار بالاست.
- هارد فورک انجام شده نمونه ای تاثیر گذار از حمایت از جامعه و همچنین توانایی حل مشکل توسط توسعه دهنده های آن است.
- همه ی ضرر و زیان هایی که با هک دائو (DAO) به سرمایه گذاران این پروژه وارد شده بود، به صاحبان اصلی برگردانده شد.
- توسعه دهنده ها، برنامه نویس ها و سرمایه گذاران بزرگ و اصلی به این شبکه مهاجرت کردند.
- سرعت انجام محاسبات در این شبکه بسیار بیشتر است.
- ارز دیجیتال ETH توسط گروهی که از بیش از 200 شرکت بزرگ تشکیل شده، حمایت میشود. این شرکت ها به متحدان سرمایه ای اتریوم معروف هستند و هدف آنها استفاده از تکنولوژی بلاک چین برای اجرای قرارداد های هوشمند در 500 شرکت مختلف است. معروفترین اعضای آن عبارتد از: جی پی مورگان، تویوتا، مایکروسافت و. . .
- به لطف توسعه دهنده های حرفه ای، دائما در حال تغییر و بروزرسانی است.
معایب اتریوم چیست؟
- با فلسفه ی اصلی بوجود آمدن ارز های دیجیتال، یعنی شفافیت و غیر قابل دستکاری بودن در تضاد است.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید