1 سال پیش
زمان مطالعه : 3 دقیقه
آشنایی با انواع هکرهای سفید، کلاه سیاه و کلاه خاکستری
چند نوع هکر وجود دارد؟
هکرها متخصصان کامپیوتری هستند که از مهارت های برنامه نویسی پیشرفته برای خنثی کردن پروتکل های امنیتی و دسترسی به دستگاه ها یا شبکه ها استفاده می کنند. اما همه هکها غیرمجاز نیستند و همه هکرها با اهداف پلید به سیستمها نفوذ نمیکنند. در ادامه انواع مختلف هکرها و هدف آنها از هک را بررسی خواهیم کرد کنیم.
هکرها متخصصان کامپیوتری هستند که از مهارت های برنامه نویسی پیشرفته برای خنثی کردن پروتکل های امنیتی و دسترسی به دستگاه ها یا شبکه ها استفاده می کنند. اما همه هکها غیرمجاز نیستند و همه هکرها با اهداف پلید به سیستمها نفوذ نمیکنند. در ادامه انواع مختلف هکرها و هدف آنها از هک را بررسی خواهیم کرد کنیم.
چند نوع هکر وجود دارد؟
هکرها به سه دسته کلی تقسیم می شوند: هکرهای کلاه سیاه، هکرهای کلاه سفید و هکرهای کلاه خاکستری. اگرچه هکرها اغلب از آسیبپذیریهای یک کامپویتر، سیستم یا شبکه برای نفوذ و سواستفاده از آن استفاده میکنند، اما همه هکها مخرب یا غیرقانونی نیستند.
در این رابطه بخوانید : دی پگ شدن در بازار های دیجیتال به چه معنا است؟
هک یعنی استفاده از مهارت های کامپیوتری برای حل یک مشکل خاص است. انواع مختلفی از هکرها وجود دارد و بسیاری از فعالیت های هک سودمند هستند. هکرهای سودمند آنهایی هستند که ضعف های برنامه نویسی یک سیستم را با هدف توسعه و بهبود آن کشف میکنند.
هکر کلاه سیاه
هکرهای کلاه سیاه (Black hat hackers) مجرمان سایبری هستند که به طور غیرقانونی و با هدف تخریب و سو استفاده مالی، سیاسی و … سیستم ها را هک می کنند. این هکر ها کاملا هدف شخصی دارند و با پیدا کردن یک ضعف امنیتی تلاش میکنند با استفاده از یک ویروس یا بدافزار های دیگری مانند تروجان، از آن ضعف سوء استفاده کنند.
هکر کلاه سفید
هکرهای کلاه سفید (White hat hackers) هکرهای اخلاقی هستند که آسیب پذیری های یک سیستم را با هدف بهبود آن شناسایی می کنند. هکرهای کلاه سفید توسط یک سازمان استخدام میشوند تا نقص های امنیتی سیستم را پیدا کنند و آنها رابهبود دهند.
بسیاری از رهبران امنیت سایبری کار خود را به عنوان هکرهای کلاه سفید آغاز کردند، اما نقش حیاتی هک اخلاقی هنوز به طور گسترده ای درک نشده است.
هکرهای کلاه خاکستری
هکرهای کلاه خاکستری (Gray hat hackers) چیزی بین هکرهای کلاه سیاه و هکرهای کلاه سفید هستند. آنها نه مانند هکرهای کلاه سیاه قصد مجرمانه ای دارند و نه مانند هکرهای کلاه سفید با مجوز یک سازمان کار میکنند. در واقع آنها بدون مجوز و غیر قانونی به یک سیستم نفوذ میکنند سپس آن نقص امنیتی را به شرکت مربوطه اطلاع میدهند و در ازای آن پول دریافت میکنند. البته همیشه این گونه نیست و ممکن است این اطلاعات را در بازار سیاه بفروشند. از این رو به آنها هکر های خاکستری گفته میشود.
سایر انواع هکرها
اگرچه تقریباً همه هکرها در یکی از سه دسته (کلاه سیاه، کلاه سفید یا کلاه خاکستری) قرار می گیرند، اما انواع دیگری از هکرها نیز وجود دارد:
- هکرهای کلاه سبز: به هکر هایی که تجربه و مهارت تخصصی قوی ای در هک ندارند ، هکرهای کلاه سبز (Green hat hackers) میگویند. هکر کلاه سبز اغلب از فیشینگ و سایر تکنیک های مهندسی اجتماعی برای دور زدن سیستم های امنیتی استفاده میکنند.
- هکرهای کلاه آبی: هکرهای کلاه آبی (Blue hat hackers) هکرهای کلاه سفید هستند. کلاه آبی ها توسط یک سازمان استخدام می شوند تا یک محصول را قبل از عرضه عمومی تست کنند و سیستم امنیتی آن را بهبود دهند.
- هکرهای کلاه قرمز: هکرهای کلاه قرمز (red hat hackers) به عنوان منجیان دنیا شناخته می شوند. انگیزه کلاه قرمز ها، مبارزه و نابود کردن هکرهای کلاه سیاه است.
تفاوت هکرهای کلاه سفید، سیاه و خاکستری
تفاوت اصلی بین هکرهای کلاه سفید، سیاه و خاکستری انگیزه یا قصدی است که هر نوع هکر هنگام نفوذ به سیستم های رایانه ای دارد. هکرهای کلاه سفید نقاط ضعف امنیت سایبری را بررسی می کنند تا به سازمان ها در بهبود امنیت خود کمک کنند. اما هکرهای کلاه سیاه با انگیزه مالی، تخریب سیستم، سرقت اطلاعات و …. عمل میکنند. هکرهای کلاه خاکستری نیز چیزی ما بین این دو عمل میکنند قصد مجرمانه ای ندارند، اما همیشه اخلاقی هم نیستند.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
برای خرید و فروش کاردانو به مارکت نیپوتو مراجعه کنید
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید