/ آموزش تحلیل تکنیکال / شاخص تکنیکال (Technical Indicator) و انواع آن

زمان مطالعه : 5 دقیقه

شاخص تکنیکال (Technical Indicator) و انواع آن

بررسی انواع شاخص تکنیکال و علمکرد آن

شاخص‌ تکنیکال (Technical indicators)، سیگنال‌ اکتشافی یا مبتنی بر الگو که توسط معامله‌گران تحلیل تکنیکال استفاده می شود. این سیگنال ها توسط قیمت، حجم و یا قرارداد باز یک اوراق بهادار ایجاد میشوند.

شاخص تکنیکال (Technical Indicator) و انواع آن

شاخص تکنیکال چیست؟

شاخص تکنیکال (Technical indicators)، سیگنال‌ اکتشافی یا مبتنی بر الگو که توسط معامله‌گران تحلیل تکنیکال استفاده می شود. این سیگنال ها توسط قیمت، حجم و یا قرارداد باز یک اوراق بهادار ایجاد میشوند.

با تحلیل داده های تاریخی، تحلیلگران تکنیکال با استفاده از شاخص ها حرکت های آتی قیمت را پیش بینی می کنند. نمونه هایی از شاخص های تکنیکال رایج عبارتند از: شاخص قدرت نسبی، شاخص جریان پول، استوکاستیک، میانگین متحرک همگرایی و واگرایی، و باندهای بولینگر.

نکات مهم

  • شاخص‌ تکنیکال، سیگنال‌ اکتشافی یا مبتنی بر الگو که توسط معامله‌گران تحلیل تکنیکال استفاده می شود. این سیگنال ها توسط قیمت، حجم و یا قرارداد باز یک اوراق بهادار ایجاد میشوند.
  • تحلیلگران تکنیکال برای معامله، از شاخص تکنیکال در داده های تاریخی قیمت دارایی ها پیروی میکنند تا نقاط ورود و خروج معاملات را شناسایی کنند.
  • شاخص‌ تکنیکال به طور کلی به دو دسته اصلی تقسیم می شوند: پوشش ها و نوسان سازها.

عملکرد شاخص تکنیکال

تحلیل تکنیکال یک روش معاملاتی است که با استفاده تحلیل روندهای آماری فعالیت‌های معاملاتی (مانند حرکت قیمت و حجم)، سرمایه‌گذاری‌ها را ارزیابی و همچنین فرصت‌های معاملاتی را شناسایی می کند. بر خلاف تحلیلگران فاندامنتال، که تلاش می‌کنند ارزش ذاتی یک اوراق بهادار را بر اساس داده‌های مالی یا اقتصادی ارزیابی کنند، تحلیل‌گران تکنیکال برای ارزیابی قدرت یا ضعف یک اوراق بهادار، بر الگوهای حرکت قیمت، سیگنال‌های معاملاتی و سایر ابزارهای نمودار تحلیلی تمرکز می‌کنند.

در این رابطه بخوانید‌ : لیکویید استیکینگ چیست؟مقایسه استیکینگ و لیکویید استیکینگ

تحلیل تکنیکال را می توان بر روی هر اوراق بهادار دارای داده های معاملاتی تاریخی استفاده کرد. از این تحلیل میتوان برای سهام، قراردادهای آتی، کالاها، با درآمد ثابت، ارزها و سایر اوراق بهادار استفاده کرد. تحلیل تکنیکال در بازارهای کالا و فارکس بسیار رایج است.

شاخص‌های تکنیکال، به‌جای اصول بنیادی یک کسب‌وکار، مانند درآمد، سود سهام یا حاشیه سود، بر داده‌های معاملاتی تاریخی آن مانند قیمت، حجم و قرارداد باز متمرکز هستند. اندیکاتورهای تکنیکال معمولاً توسط معامله گران فعال استفاده می شود، زیرا آنها برای تحلیل حرکات کوتاه مدت قیمت طراحی شده اند، اما سرمایه گذاران بلند مدت نیز ممکن است از شاخص های تکنیکال برای شناسایی نقاط ورود و خروج استفاده کنند.

انواع شاخص تکنیکال

دو نوع شاخص تکنیکال اصلی وجود دارد:

  1. شاخص های پوششی: شاخص های تکنیکالی هستند که از شاخص های مشابه با مقیاس قیمت استفاده میکنند و روی نمودار قیمت ها رسم می شوند. به عنوان مثال می توان به میانگین متحرک و باندهای بولینگر اشاره کرد.
  2. شاخص های نوسان ساز: شاخص های تکنیکای هستند که بین حداقل و حداکثر محلی در نوسان هستند، در بالا یا زیر نمودار قیمت رسم می شوند. به عنوان مثال می توان به نوسان ساز تصادفی، میانگین متحرک همگرایی و واگرایی یا شاخص قدرت نسبی اشاره کرد.

معامله گران اغلب هنگام تحلیل یک اوراق بهادار از بسیاری از شاخص های تکنیکال مختلف استفاده می کنند. با وجود هزاران گزینه مختلف، معامله گران باید شاخص های مناسب خود را انتخاب کنند و با نحوه کار آنها آشنا شوند. معامله‌گران همچنین ممکن است شاخص‌های تکنیکال را با اشکال ذهنی‌تر تحلیل تکنیکال (مانند نگاه کردن به الگوهای نمودار)، ترکیب کنند تا گزینه های معاملاتی مناسب را پیدا کنند. شاخص های تکنیکال را می توان با توجه به ماهیت کمی آنها در سیستم های معاملاتی خودکار گنجاند.

مثالی از شاخص های تکنیکال

نمودار زیر برخی از رایج ترین شاخص های تکنیکال از جمله میانگین متحرک، شاخص قدرت نسبی و میانگین نمودار همگرایی و واگرایی را نشان می دهد.

شاخص تکنیکال

در این مثال، میانگین‌های متحرک 50 و 200 روزه در بالای قیمت‌ها ترسیم می‌شوند تا موضع قیمت فعلی را نسبت به میانگین‌های تاریخی نشان دهد. در این مثال میانگین متحرک 50 روزه بالاتر از میانگین متحرک 200 روزه است که نشان می دهد روند کلی مثبت بوده است. شاخص قدرت نسبی بالای نمودار، قدرت روند فعلی را نشان می دهد (در این مورد خنثی 49.07 است). میانگین نمودار همگرایی و واگرایی در زیر نمودار نشان می دهد که چگونه دو میانگین متحرک همگرا یا واگرا شده اند (در این مورد کمی نزولی).

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو

در نیپوتو مارکت امکان خرید و فرش ریپل برای شما فراهم شده است.


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



مترجم اخبار تکنولوژی و بلاکچین، فعال در حوزه کریپتو و متاورس، تهیه و اجرای ویدیوهای آموزشی و کاربردی در حوزه کریپتوکارنسی.

ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
1.50٪

$ 98,321.00

6,829,098,908 تومان

خرید و فروش بیت کوین