/ معرفی ارزهای دیجیتال / تفاوت اینترنت کامپیوتر (ICP) با اتریوم (ETH)

زمان مطالعه : 5 دقیقه

تفاوت اینترنت کامپیوتر (ICP) با اتریوم (ETH)

اتریوم (Ethereum) و اینترنت کامپیوتر (ICP) دو مورد از بزرگترین بلاکچین هایی هستند که توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. اینترنت کامپیوتر یک پروژه بلاک چین غیرمتمرکز است که توسط بنیاد DFINITY، یک سازمان تحقیقاتی غیرانتفاعی سوئیسی توسعه یافته است.

تفاوت اینترنت کامپیوتر (ICP) با اتریوم (ETH)

صنعت بلاک چین در دهه گذشته رشد فوق‌العاده‌ای داشته است و پروژه‌های جدیدی به طور منظم راه‌اندازی می‌شوند، هر کدام دارای ویژگی های منحصربه‌فرد و نقشه‌های راه چشم‌گیر هستند.

اخیراً بسیاری از پروژه‌های بلاک چین با هدف ارائه مزایای متعدد، از جمله افزایش امنیت، شفافیت بیشتر، قابلیت ردیابی فوری و افزایش کارایی و سرعت، عرضه شده اند.

اتریوم (Ethereum) و اینترنت کامپیوتر (ICP) دو مورد از بزرگترین بلاکچین هایی هستند که توجه بسیاری را به خود جلب کرده اند. اینترنت کامپیوتر یک پروژه بلاک چین غیرمتمرکز است که توسط بنیاد DFINITY، یک سازمان تحقیقاتی غیرانتفاعی سوئیسی توسعه یافته است.

در این رابطه بخوانید‌ : صندوق ETF اسپات اتریوم چیست؟

دامینیک ویلیامز، بنیانگذار DFINITY، اینترنت کامپیوتر را به عنوان جهش بزرگ بعدی در حوزه بلاک چین راه اندازی کرد. بیت‌کوین اولین ارز دیجیتال را راه‌اندازی کرد و اتریوم قراردادهای هوشمند را برای بلاک چین‌ها معرفی کرد. اینترنت کامپیوتر نمایانگر مرحله سوم است – یک “بلاک چین بی حد و مرز” که در مقیاس اینترنت اجرا می شود.

بدون شک اتریوم پس از بیت کوین محبوب ترین پروژه بلاک چین است. اگر واقعاً به فناوری علاقه دارید، احتمالاً با پروژه اتریوم به بازار ارزهای دیجیتال وارد شده اید، نه از طریق برنامه های بی شمار آن.

اتریوم یک پلتفرم بلاک چین غیرمتمرکز برای ساخت قراردادها و برنامه های هوشمند است.

اگرچه هر دو بلاک چین در معماری متفاوت هستند، اما یک هدف مشترک مهم دارند: ادغام چشم انداز بلاک چین فرگمنت شده و استفاده بهتر از قدرت قابلیت همکاری بلاک چین برای رشد بشریت.

در این مقاله، اینترنت کامپیوتر و اتریوم را به همراه راهنمای جامع ویژگی‌ها، مزیت‌های کلیدی و کاربرد آن‌ها بررسی می‌کنیم که به شما اطلاعات دقیقی از قابلیت ها و محدودیت های این دو غول بلاک چین ارائه می دهد.

با مقایسه هر دو پروژه، هدف ما نشان دادن این است که چگونه این دو بلاک چین می‌توانند نسل بعدی برنامه‌های غیرمتمرکز (dapps) را تقویت کنند.

در نهایت، این مقایسه به توسعه دهندگان، سرمایه گذاران و علاقه مندان به ارزهای دیجیتال کمک می کند تا تصمیم بگیرند از کدام پلتفرم بلاک چین برای پروژه ها و برنامه های خود استفاده کنند. اما ابتدا، اجازه دهید هر یک را با جزئیات بیشتری بررسی کنیم.

اینترنت کامپیوتر (ICP)

ICP که در می 2021 راه اندازی شد، برای ارائه خدمات وب غیرمتمرکز سریع تر، ایمن تر و مقیاس پذیرتر از اینترنت فعلی طراحی شده است.

ویژگی ها و قابلیت های کلیدی ICP

ICP یک بلاک چین عمومی است. هرکسی می تواند در فعالیت های روزمره این شبکه شرکت کند. این شبکه با میزبانی کامل dapp ها در زنجیره بدون ارائه دهندگان ابری متمرکز، تمرکززدایی کامل را ممکن می کند.

کنیسترها و زیرشبکه ها

این پروژه یک روش منحصر به فرد برای استقرار قراردادهای هوشمند خاص، به نام “کنیستر Canister “، در شبکه گسترده ای از گره ها (در مجموع بیش از 1200) ارائه می دهد. این باعث می شود آنها سریعتر و مقیاس پذیرتر از قراردادهای هوشمند سنتی مستقر در گره های جداگانه باشند.

در مورد معماری آن، شبکه به چندین “زیر شبکه” تقسیم می شود. هر زیر شبکه یک بلاک چین مستقل است که تراکنش ها را همزمان با دیگران اجرا و پردازش می کند.

همچنین بخوانید : بیت‌کوین کش چیست؟ و چه تفاوتی با بیت کوین دارد؟

اینترنت کامپیوتر با معماری جدید خود قصد دارد تا توسعه دهندگان را قادر سازد نرم افزارهای قابل اعتمادی را بسازند.Motoko یک زبان برنامه نویسی مناسب برای توسعه دهندگان است که ساخت dapp ها را در شبکه آسان می کند و شبیه به زبان های محبوب مانند پایتون و جاوا اسکریپت است.

رمزنگاری کلید زنجیره ای

در واقع، پروتکل اجماع IC برای دستیابی به تاخیر کم، عملکرد بالا و استحکام (یعنی عملکرد بهینه در هر زمان) طراحی شده است. از طریق رمزنگاری کلید زنجیره ای، پروتکل نهایی تضمین شده رمزنگاری شده را برای اعتبارسنجی تراکنش ها و ایجاد بلاک های جدید فراهم می کند.

قابلیت همکاری متقابل زنجیره ای

یکی دیگر از ویژگی های برجسته اینترنت کامپیوتر این است که مستقیماً با سایر بلاک چین ها بدون بریج با استفاده از رمزنگاری پیشرفته ادغام می شود. این امر با استفاده از امضاهای کلید زنجیره ای ECDSA صورت میگیرد که به اینترنت کامپیوتر اجازه می دهد تا به صورت بومی تراکنش ها را روی سایر بلاک چین ها مانند بیت کوین ایجاد کند.

به عنوان مثال، ICP در سطح پروتکل با شبکه بیت کوین ادغام می شود. یک قرارداد هوشمند کنیستر می تواند آدرس های بیت کوین ایجاد کند و بیت کوین را مستقیماً در دفتر کل بیت کوین ارسال و دریافت کند. به طور مشابه، کنیستر‌های IC می‌توانند از توکن‌های مبتنی بر اتریوم استفاده کنند و قراردادهای هوشمند اتریوم می‌توانند از قابلیت‌های قراردادهای هوشمند آی‌سی استفاده کنند.

معاملات فوق سریع و کم هزینه

به طور کلی، شبکه می تواند به راحتی تا 11500 تراکنش در ثانیه را انجام دهد. قابل ذکر است، می توانید تراکنش ها را با کسری از هزینه انجام دهید. و به لطف مدل گس معکوس، هنگام تعامل با قراردادهای هوشمند نیازی به پرداخت هزینه گس ندارید.

مزایای اینترنت کامپیوتر

پروتکل اینترنت کامپیوتر چندین نقطه قوت دارد که آن را به یک رقیب جدی برای تصاحب جایگاه برتر در حوزه بلاک چین تبدیل می کند.

عملکرد برتر

از لحاظ تاریخی، بلاک چین ها به طور کلی با مشکلات عملکردی و ازدحام تراکنش ها، به ویژه در طول فعالیت بالای شبکه، مواجه می شوند.

در مقابل، ICP برای ارائه یک تجربه خوب قابل مقایسه با برنامه های کاربردی وب سنتی (web speed) طراحی شده است. این امر از طریق ذخیره کارآمد داده ها، پیام رسانی با تاخیر کم و پردازش موازی به دست می آید.  WebAssembly، یک ماشین مجازی سطح پایین برای فعال کردن اجرای کد کارآمد در یک محیط امن استفاده می شود.

مقیاس پذیری بر اساس تقاضا

و به لطف مقیاس اینترنت، ICP می تواند تعداد زیادی از برنامه ها و کاربران را بدون کاهش عملکرد یا به خطر انداختن امنیت پشتیبانی کند. مکانیزم شاردینگ آن، بار کاری را در بین گره ها توزیع می کند و مقیاس پذیری بالا و استفاده کارآمد از منابع را امکان پذیر می کند.

جالب اینجاست که زیرشبکه‌ها برای کارایی بالا طراحی شده‌اند و می‌توانند برای کاربردهای مختلف سازگار شوند و فضای زیادی برای انعطاف‌پذیری و نوآوری باقی بگذارند. به عنوان مثال، می توانید یک زیرشبکه برای یک راه حل وام دهی DeFi ایجاد کنید که به طور جمعی توسط شرکت کنندگان مدیریت می شود – یعنی ارائه دهندگان نقدینگی، وام گیرندگان و غیره.

هزینه گس صفر

علاوه بر این، ICP دارای یک مدل گس معکوس (معروف به “canister pays”) است که به کاربران اجازه می دهد بدون پرداخت هزینه گس با قراردادهای هوشمند تعامل داشته باشند. سیستم‌های بلاک چین از کاربران می‌خواهند که هزینه محاسباتی (“گس”) را برای اجرای تراکنش‌ها یا تعامل با dapps بپردازند.

سایکل ها (Cycle) منابع محاسباتی برای اجرای اقدامات در ICP هستند مانند”گس” برای اتریوم. به زبان ساده، یک واحد سایکل هزینه اجرای یک دستورالعمل WebAssembly است. طبق «مدل گس معکوس»، توسعه‌دهندگان هزینه‌های گس را با بارگیری قراردادهای هوشمند کنیستر با Cycles پیش‌پرداخت می‌کنند.

حاکمیت غیرمتمرکز زنجیره ای

این شبکه از یک چارچوب حاکمیت غیرمتمرکز زنجیره ای استفاده می کند که توسط سیستم عصبی شبکه (NNS) پشتیبانی می شود. NNS معمولاً “مغز” رایانه اینترنتی نامیده می شود زیرا فرآیندهای مختلفی از ارتقاء پروتکل گرفته تا ماشین های نود و کنیسترها را مدیریت می کند.

به لطف NNS، هر کسی می تواند در مدیریت ICP مشارکت داشته باشد. توکن ICP در حاکمیت پروتکل استفاده می شود. دارندگان ICP می‌توانند توکن‌های خود را در نورون‌ها قرار دهند و به پیشنهادات با نورون‌های قفل شده رأی دهند.

هویت غیرمتمرکز

در نهایت، اینترنت کامپیوتر از هویت و فعالیت آنلاین شما در برابر بازیگران بد با استفاده از هویت اینترنتی (II) محافظت می کند. II ورود بدون رمز عبور را با استفاده از احراز هویت Web3 با استفاده از دستگاه های فیزیکی و کلیدهای امنیتی سخت افزاری معرفی می کند.

چارچوب احراز هویت بلاک چین ناشناس Internet Identity تضمین می کند که داده های خود را کنترل کرده و از آنها برای دسترسی ایمن در بلاک چین پشتیبان تهیه می کنید. شما می توانید یک Identity Anchor ایجاد کنید و هویت دیجیتال خود را بدون تکیه بر سرویس های متمرکز مانند Google و Facebook مدیریت کنید.

اتریوم

بدون شک، اتریوم از زمانی که تقریباً یک دهه پیش شروع به کار کرد، روند بسیار خوبی داشت.

در بخش‌های بعدی به طور خلاصه ویژگی‌های کلیدی، نقاط قوت و مزایای اتریوم را بررسی خواهیم کرد.

مروری بر اتریوم

اتریوم یک پلتفرم بلاک چین غیرمتمرکز است که توسعه دهندگان را قادر می‌سازد تا برنامه‌های کاربردی بسازند و قراردادهای هوشمند را اجرا کنند. توسعه این پروژه در سال 2014 توسط تیمی از توسعه دهندگان اصلی به سرپرستی یکی از بنیانگذاران آن ویتالیک بوترین آغاز شد.

اتریوم توسط اتر، یک توکن ابزاری که تراکنش های شبکه را تسهیل می کند، تامین می شود. این شبکه در جولای 2015 راه اندازی شد و از آن زمان به یکی از محبوب ترین بلاک چین ها تبدیل شده است و دومین جایگاه بر اساس ارزش بازار پس از بیت کوین را دارد.

با این حال، اتریوم نسبت به بیت کوین که عمدتاً به عنوان یک ارز دیجیتال استفاده می شود، انعطاف پذیرتر و سازگارتر طراحی شده است.

بوترین استدلال کرد که بیت کوین (و به طور کلی بلاک چین) باید کاربرد بیشتری در کنار تراکنش های مالی داشته باشد و به زبان قوی برای ساخت برنامه هایی نیاز دارد که می تواند به توکنیزه کردن دارایی های دنیای واقعی (مانند سهام) در بلاک چین کمک کند.

ویژگی ها و قابلیت های کلیدی اتریوم

یکی از ویژگی های برجسته بلاک چین اتریوم قراردادهای هوشمند است. قراردادهای هوشمند قراردادهای دیجیتالی هستند که به طور خودکار شرایط یک توافقنامه را اجرا می کنند.

اتریوم سونامی پروژه‌ها را آغاز کرد و میلیون‌ها کاربر را در عرض نیم دهه از راه‌اندازی خود جذب کرد. این پروژه ها می توانند بدون نیاز به یک واسطه یا مرجع کنترل کننده بر روی بلاک چین اجرا شوند، ناگفته نماند هیچ نقطه شکست واحدی وجود ندارد. این باعث می شود dapp ها ایمن تر، شفاف تر و در برابر سانسور مقاوم شوند.

به لطف قراردادهای هوشمند، توسعه‌دهندگان می‌توانند برنامه‌های غیرمتمرکز پیچیده و تغییرناپذیر را با تراکنش‌های خودکار ایجاد کنند، مانند صدور توکن، سیستم‌های رای‌گیری و بازارهای پیش‌بینی.

اکنون، اتریوم ماشین مجازی خود (EVM) را دارد. EVM منطق قرارداد هوشمند را در بایت کد جمع‌آوری می‌کند و به dapp‌ها اجازه می‌دهد روی هر رایانه‌ای که به شبکه اتریوم متصل است اجرا شوند.

در 15 سپتامبر 2022، اتریوم 2.0 راه اندازی شد و مکانیسم اجماع خود را از اثبات کار (PoW) به اثبات سهام (PoS) تغییر داد. این ارتقا، که به عنوان “مرج یا ادغام” شناخته می شود، آخرین مرحله از یک سری به روزرسانی ها بود. این تغییر مصرف انرژی اتریوم را 99 درصد کاهش داده است.

در نهایت، اتریوم دارای چندین استاندارد توکن از جمله ERC-20، ERC-721 و ERC-1155 است که امکان ایجاد توکن های سفارشی در شبکه اتریوم را فراهم می کند. این امر منجر به تولید هزاران توکن جدید، از جمله استیبل کوین، توکن های ابزاری، NFT و توکن های حاکمیتی شده است.

مزایای اتریوم

اینرتنت کامپیوتر و اتریوم دو پروژه بلاک چین هستند که در سال‌های اخیر به دلیل پتانسیل منحصربه‌فردشان برای تامین انرژی نسل بعدی برنامه‌های غیرمتمرکز (dapps) مورد توجه قرار گرفته‌اند.

اتریوم دارای مزایای بی شماری است که آن را به پناهگاهی امن برای علاقه مندان و توسعه دهندگان بلاک چین تبدیل می کند.

به عنوان مثال، اتریوم بسیار انعطاف پذیر است زیرا توسعه دهندگان را قادر می سازد تا طیف گسترده ای از dapp ها را ایجاد کنند که از DeFi (پلتفرم‌های وام، قرض‌گیری و تجارت) تا پلتفرم‌های بازی برای کسب درآمد را شامل می‌شوند. این بلاک چین همچنین به هر کسی اجازه می‌دهد تا توکن‌های ارز دیجیتال و NFT را ایجاد و مبادله کند.

علاوه بر این، ماهیت غیرمتمرکز اتریوم تضمین می کند که هیچ مرجع کنترل کننده مرکزی وجود ندارد. این مزیت افزوده مقاومت در برابر سانسور دارد که به ویژه برای برنامه هایی که به اعتماد و شفافیت متکی هستند ضروری است.

اتریوم از امنیت و یکپارچگی شبکه به مراتب بهتری نسبت به سیستم های متمرکز برخوردار است و هیچ نقطه شکستی ندارد.

در نهایت، استانداردهای توکن اتریوم این امکان را به توسعه‌دهندگان می‌دهند که برنامه‌های جدیدی بسازند که می‌توانند با dapp‌های موجود تعامل داشته باشند. این ویژگی به ویژه در بخش DeFi مفید است، جایی که ابزارهای مالی جدید از چندین دپ و توکن استفاده می کنند.

اینترنت کامپیوتر در مقابل اتریوم

اتریوم امکان ایجاد برنامه‌ها و توکن‌های غیرمتمرکز بی‌شماری را فراهم کرده است. از آنجایی که صنعت بلاک چین به رشد و تکامل خود ادامه می‌دهد، اتریوم احتمالاً یک بازیگر کلیدی در این فضا باقی خواهد ماند.

اینترنت کامپیوتر یک پلتفرم بلاک چین قدرتمند است. انعطاف‌پذیری، امنیت و غیرمتمرکز بودن آن، آن را به گزینه‌ای جذاب برای توسعه‌دهندگانی تبدیل می‌کند که به دنبال ساخت برنامه‌های غیرمتمرکز در مقیاس بزرگ هستند.

مقایسه مشخصات فنی

اینترنت کامپیوتر و اتریوم هر دو بلاک چین غیرمتمرکز هستند. با این حال، آنها رویکرد مشابهی برای دستیابی به تمرکززدایی ندارند. ناگفته نماند که مفهوم تمرکززدایی چند بعد دارد و نمی توان آن را به طور کلی درک کرد.

اتریوم قبلاً از اثبات کار (PoW) برای اجماع استفاده کرده بود که باعث مصرف انرژی بالا و هزینه‌های بالای تراکنش در طول ازدحام شبکه می‌شد. اکنون با اجماع اثبات سهام، شبکه مشکل انرژی را حل کرده است.

از سوی دیگر، ICP از مکانیزم اجماع جدیدی استفاده می‌کند که توسط رمزنگاری کلید زنجیره‌ای انجام می شود.

از طریق رمزنگاری کلید زنجیره ای، ICP دارای یک کلید عمومی است. همه گره‌هایی که میزبان یک کنیستر هستند، سهام کلید مخفی را دریافت می‌کنند که آنها را قادر می‌سازد به طور مشترک پیام‌ها (معاملات) را امضا کنند. شبکه پیام‌ها را با کلید عمومی تأیید می‌کند و زمان تراکنش را به شدت کاهش می‌دهد.

اتریوم و اینترنت کامپیوتر دارای میانگین زمان بلاک (مدت زمان بین بلاک ها) به ترتیب 12.08 ثانیه و 0.936 ثانیه هستند. میانگین هزینه تراکنش برای ICP 0.0000022 دلار است، در حالی که اتریوم 2.39 دلار است.

از نظر زبان های برنامه نویسی، اتریوم از Solidity (بومی)، Vyper، Yul و FE پشتیبانی می کند. Solidity یک زبان تخصصی برای قراردادهای هوشمند است، در حالی که ICP از چندین زبان برنامه نویسی از جمله Motoko (بومی)، Rust، TypeScript و Python پشتیبانی می کند.

مقایسه کاربردها

هر دو اتریوم و اینترنت کامپیوتر دارای طیف گسترده ای از کاربردها از جمله امور مالی غیرمتمرکز (DeFi)، بازی، شبکه های اجتماعی و مدیریت زنجیره تامین هستند.

با این حال، از راه اندازی اتریوم مدت طولانی تری گذشته است و دارای اکوسیستم dapp است. بسیاری از محبوب ترین پروتکل ها و برنامه های DeFi مانند Uniswap، Aave و OpenSea عمدتاً بر روی اتریوم ساخته شده اند.

از سوی دیگر، ویژگی‌های منحصربه‌فرد اینترنت کامپیوتر، مانند توانایی آن در اجرای خدمات وب سنتی و ادغام با سایر بلاک چین‌ها، آن را به یک پلتفرم مناسب برای برنامه‌های فناوری اطلاعات سازمانی و پروژه‌های غیرمتمرکز مقیاس بزرگ تبدیل می‌کند.

کاربردهای دیگر اینترنت کامپیوتر شامل میزبانی وب غیرمتمرکز، مدیریت هویت دیجیتال و پیام رسانی است.

مقایسه عملکرد و مقیاس پذیری

اتریوم به دلیل مکانیزم اجماع PoW خود با مشکلات مقیاس پذیری مواجه شده بود که منجر به هزینه های بالا و زمان پردازش کند در دوره های ازدحام شبکه می شد. ارتقای اخیر اتریوم 2.0 شبکه را به اجماع اثبات سهام (PoS) تغییر داد.

رمزنگاری کلید زنجیره‌ای ICP امکان پردازش سریع‌تر و کارآمدتر تراکنش‌ها را فراهم می‌کند. علاوه بر این، معماری ICP آن را قادر می سازد تا به صورت افقی مقیاس بندی کند، به این معنی که می تواند گره های بیشتری را در صورت تقاضا به شبکه اضافه کند.

از نظر عملکرد، اینترنت کامپیوتر دارای میانگین MIEP (میلیون ها تراکنش اجرا شده در ثانیه) 20000 است، در حالی که حداکثر MIEP های اتریوم 1.25 است. میانگین TPS اتریوم 11.1 تراکنش در ثانیه است.

نتیجه گیری

شبکه اتریوم و اینترنت کامپیوتر دو بلاک چین هستند که در چند سال گذشته محبوبیت بسیاری کسب کرده اند. اگرچه در معماری اصلی بسیار متفاوت هستند، اما شباهت های قابل توجهی در اهداف نهایی خود دارند.

دامینیک ویلیامز، بنیانگذار DFINITY، بارها تاکید کرده است که تاریخچه اینترنت کامپیوتر به طور جدایی ناپذیری با پروژه اتریوم مرتبط است.

تمایز اصلی این است که اتریوم قرارداد هوشمند را ذخیره می‌کند، در حالی که برنامه‌های اینترنت کامپیوتر به طور کامل بر روی بلاک چین اجرا می‌شوند. علاوه بر این، ICP یک تجربه کاربری یکپارچه را فراهم می کند.

در زمینه عملکرد، ازدحام گاه و بیگاه اتریوم و هزینه های بالای گس آن، تا حدودی توسعه dapp های جدید را دشوار کرده است. با این حال، شبکه به مکانیزم اجماع اثبات سهام (PoS) تغییر کرده است که احتمالا مصرف انرژی را کاهش می دهد.

یکی از ویژگی های کلیدی ICP توانایی آن در پشتیبانی از حجم عظیمی از داده ها و تراکنش های کاربر نهفته است.

اگرچه dapp‌ها می‌توانند هم بر روی اتریوم و هم بر روی ICP ساخته شوند، اما در زمینه کاربرد و کاربران نهایی کمی متفاوت هستند.

به طور کلی، برای توسعه دهندگان و کاربران ضروری است که مشخصات فنی، کاربردهاو معیارهای عملکرد هر پلتفرم را قبل از انتخاب به دقت بررسی کنند.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو

برای خرید و فروش تتر به مارکت نیپوتو مراجعه کنید


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین