/ مفاهیم پایه بازار‌های مالی / هدف قیمت

زمان مطالعه : 5 دقیقه

هدف قیمت

هدف قیمتی چیست و چگونه محاسبه میشود

هدف قیمت، قیمتی است که یک تحلیلگر معتقد است یک سهم نسبت به سود پیش‌بینی‌شده و تاریخی آن ارزش منصفانه دارد. هنگامی که یک تحلیلگر هدف قیمتی خود را برای یک سهم افزایش می دهد، عموماً انتظار دارد که قیمت سهام افزایش یابد.

هدف قیمت

هدف قیمت چیست؟

هدف قیمت (price target)، پیش بینی یک تحلیلگر از قیمت آتی اوراق بهادار است. هدف قیمت می تواند به انواع اوراق بهادار، از محصولات سرمایه گذاری گرفته تا سهام و اوراق قرضه، مربوط باشد. یک تحلیلگر هنگام تعیین هدف قیمت سهام، در تلاش است تا ارزش سهام را تعیین کرده و قیمت آن در 12 یا 18 ماه آینده پیش بینی کند. در نهایت، اهداف قیمت به ارزش شرکتی که سهام را منتشر می کند بستگی دارد.

تحلیلگران عموماً اهداف قیمتی خود را در گزارش‌های تحقیقاتی درباره شرکت‌های خاص، همراه با سیگنال های خرید، فروش و نگهداری یک سهام منتشر می کنند. اهداف قیمت سهام اغلب در رسانه های خبری مالی نقل می شود.

نکات مهم

  • هدف قیمت، پیش‌بینی تحلیلگر از قیمت آتی اوراق بهادار است، قیمتی که تحلیلگر معتقد است که یک سهام به طور منصفانه ارزش گذاری شده است.
  • تحلیلگران عوامل بنیادی و تکنیکال متعددی را برای رسیدن به هدف قیمت در نظر می گیرند.
  • تحلیلگران معمولاً اهداف قیمتی خود را همراه با سیگنال های خرید، فروش و نگهداری یک سهام منتشر می کنند.
  •  به دلیل روش‌های مختلف ارزیابی تحلیلگران، معامله‌گران و موسسات، اهداف قیمتی  یک اوراق بهادار می‌تواند متفاوت باشد.

درک اهداف قیمتی

هدف قیمت، قیمتی است که یک تحلیلگر معتقد است یک سهم نسبت به سود پیش‌بینی‌شده و تاریخی آن ارزش منصفانه دارد. هنگامی که یک تحلیلگر هدف قیمتی خود را برای یک سهم افزایش می دهد، عموماً انتظار دارد که قیمت سهام افزایش یابد.

در این رابطه بخوانید‌ : معاملات الگوریتمی (Algo Trading) چیست؟ و چگونه عمل میکند؟

در مقابل، کاهش هدف قیمت میتواند به این معنی باشد که تحلیلگر انتظار دارد قیمت سهام کاهش یابد. اهداف قیمت معیار اصلی در تحلیل مالی هستند. آنها می توانند در طول زمان با در دسترس قرار گرفتن اطلاعات جدید تغییر کنند.

عواملی که به تعیین هدف قیمت کمک می کنند

هدف قیمت بر اساس فرضیات مربوط به عرضه و تقاضای آتی یک اوراق بهادار، سطوح تکنیکال و شاخص های بنیادی تعیین می شود. تحلیلگران و مؤسسات مالی مختلف از روش‌های ارزیابی مختلفی استفاده می‌کنند، و هنگام تصمیم‌گیری در مورد هدف قیمت، شرایط اقتصادی متفاوتی را در نظر می‌گیرند.

برای تحلیلگران بنیادی، روشی متداول برای تشخیص هدف قیمت سهام، ایجاد مضربی از نسبت قیمت به درآمد (P/E) است، این امر با ضرب قیمت بازار در سود ۱۲ ماهه شرکت صورت میگیرد.

در برخی موارد، به ویژه در مورد سهام پرنوسان، تحلیلگران به دنبال دستورالعمل های بیشتری برای تعیین اهداف قیمتی خود هستند. این دستورالعمل ها می توانند شامل بررسی ترازنامه و سایر صورت های مالی شرکت و مقایسه آنها با نتایج تاریخی، اقتصاد فعلی، محیط رقابتی، مطالعه سلامت مدیریت یک شرکت و تجزیه و تحلیل سایر نسبت ها باشد.

تحلیلگران تکنیکال از شاخص‌ها، پرایس اکشن (price action)، آمار، روندها و شتاب قیمت برای برآورد قیمت آتی یک اوراق بهادار استفاده می‌کنند. یکی از راه‌های دست یابی به هدف قیمتی، یافتن مناطق حمایت و مقاومت تعریف‌شده است. یک تحلیلگر این کار را با ترسیم قیمتی که بین سقف قیمتی و کف قیمتی مشابه حرکت می‌کند و بدون اینکه درنقطه‌ای بالاتر یا پایین‌تر از آنها بشکند، انجام می دهد.

ملاحظات ویژه در مورد اهداف قیمت

برای معامله گران

معامله گران هنگامی که در یک معامله به هدف قیمتی خود برسند از معامله خارج می شوند. هدف‌های قیمتی می‌توانند به معامله‌گران در درک زمان خرید یا فروش سهام کمک کنند، همچنین می‌توانند اهداف قیمتی خود را برای ورود و خروج از معامله ها تعیین کنند.

برای سرمایه گذاران حرفه ای

فرضیاتی که زمینه ساز اهداف قیمتی تحلیلگران است، همیشه برای سرمایه گذاران حقیقی واضح نیستند. سرمایه گذاران باید از اهداف قیمتی و توصیه های تحلیلگران به عنوان بخشی از بررسی سرمایه گذاری خود استفاده کنند، این توصیه ها و اهداف می توانند شامل بررسی پرونده های مالی و نظارتی یک شرکت و سایر منابع باشند.

نکته: علیرغم تحلیل‌های دقیق، نمی‌توانیم به طور قطعی از قیمت آتی سهام باخبر باشیم. با این وجود، هنگامی که یک تحلیلگر معروف هدف قیمتی خود را تغییر می‌دهد، می‌تواند تأثیر قابل‌توجهی بر قیمت اوراق بهادار داشته باشد.

اهداف قیمت، فرضیات قدرتمندی هستند

پیش بینی دقیق حرکت قیمت اوراق بهادار بر اساس تخمین، احتمال، ابزارهای متعدد و تجربه زیاد است. با این حال، حتی برای حرفه‌ای‌ها، هدف قیمت همچنان یک حدس محاسبه‌شده است. برخی از مدیران سبد دارایی بر این باورند که اهداف قیمت، همراه با گزارش‌های تحقیقاتی، عمدتاً به عنوان ابزار بازاریابی برای کارگزاری‌ها و بانک‌های سرمایه‌گذاری عمل می‌کنند تا بتوانند دارایی های باارزش ذاتی بالاتری را شناسایی کنند.

اهداف قیمت چگونه محاسبه می شوند؟

هدف‌های قیمتی، سعی می کنند ارزش آتی یک اوراق بهادار را پیش بینی کنند. تحلیلگران تلاش می‌کنند تا با استفاده از ترکیبی از داده‌های اساسی و فرضیات بررسی شده در مورد ارزش‌گذاری آتی اوراق، قیمت آتی یک اوراق بهادار را پیش بینی کرده و این سوال مهم را پاسخ دهند.

آیا اهداف قیمت دقیق هستند؟

علی‌رغم تلاش‌های تحلیلگران، هدف قیمتی یک حدس با بازه نوسان بالا است. مطالعات نشان داده اند که از نظر تاریخی، میزان دقت کلی اهداف قیمتی، با افق های 12 تا 18 ماهه حدود 30 درصد است. با این حال، اهداف قیمتی این توانایی را دارند که احساسات سرمایه گذاران را تحت تاثیر قرار دهند، به خصوص اگر از سوی تحلیلگران معروف منتشر شده باشند.

همچنین بخوانید : سوشال تریدینگ (social trading) در بازار کریپتو چیست؟

اهداف قیمت کجا یافت می شوند؟

تحلیلگران عموماً اهداف قیمتی خود را در گزارش‌های تحقیقاتی درباره شرکت‌های خاص، همراه با سیگنال های خرید، فروش و نگداری یک سهام منتشر می کنند. اهداف قیمت سهام اغلب در رسانه های خبری مالی نقل می شود.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو

در نیپوتو مارکت امکان خرید و فروش اتریوم (ETH) برای شما فراهم شده است.


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



مترجم اخبار تکنولوژی و بلاکچین، فعال در حوزه کریپتو و متاورس، تهیه و اجرای ویدیوهای آموزشی و کاربردی در حوزه کریپتوکارنسی.

ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین