/ مفاهیم پایه بازار‌های مالی / امور مالی احیا کننده؛ ریفای (ReFi) چیست؟

زمان مطالعه : 3 دقیقه

امور مالی احیا کننده؛ ریفای (ReFi) چیست؟

هدف اصلی ریفای ReFi حمایت از رشد "اقتصاد احیا کننده" است. یک سیستم اقتصادی که تحت عنوان اقتصاد احیا کننده شناخته می شود و بر رفاه اجتماعی، شکوفایی اقتصادی، پایداری منابع، بازسازی و نوسازی تاکید دارد. برخلاف مدل اقتصادی خطی رایج که عمدتاً بر استخراج، مصرف و تولید زباله متکی است،یک اقتصاد احیاکننده به شیوه ای چرخه ای و همه جانبه عمل می کند.

امور مالی احیا کننده؛ ریفای (ReFi) چیست؟

امور مالی احیاکننده یا ریفای (ReFi) اصطلاحی برای توصیف مفهومی است که امور مالی را با مسئولیت پذیری اجتماعی، پایداری و بازسازی تلفیق می‌کند. هدف امور مالی احیاکننده ایجاد سیستم‌های اقتصادی است که فراتر از تولید بازده مالی و بر بازسازی و افزایش رفاه اجتماعی، زیست‌محیطی و اقتصادی تمرکز کند.

هدف اصلی ریفای ReFi حمایت از رشد “اقتصاد احیا کننده” است. یک سیستم اقتصادی که تحت عنوان اقتصاد احیا کننده شناخته می شود و بر رفاه اجتماعی، شکوفایی اقتصادی، پایداری منابع، بازسازی و نوسازی تاکید دارد. برخلاف مدل اقتصادی خطی رایج که عمدتاً بر استخراج، مصرف و تولید زباله متکی است،یک اقتصاد احیاکننده به شیوه ای چرخه ای و همه جانبه عمل می کند.

نمونه‌هایی از امور مالی احیاکننده شامل سرمایه‌گذاری در شرکت‌های اجتماعی و تامین مالی انهاست که نیازهای جامعه را برطرف می‌کنند، پروژه‌های انرژی پاک را راه اندازی میکنند، از پروژه‌های مبتنی بر بلاکچین که رد کربن را کاهش میدهند و از طرح‌های کشاورزی پایدار حمایت میکنند.

در این رابطه بخوانید‌ : گپ بیت کوین در CME چیست و چگونه از آن در معاملات استفاده کنیم؟

امور مالی سنتی اغلب به دلیل تمرکز بر سود کوتاه مدت و بیتوجهی به پایداری بلندمدت و تخصیص نابرابر منابع مورد انتقاد قرار گرفته است. این مشکلات توسط امور مالی احیاکننده که بر اصول اساسی زیر تأکید دارد، رسیدگی می شود.

رویکرد همه جانبه

ریفای با در نظر گرفتن وابستگی مسائل اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی، رویکردی جامع برای سیستم های مالی اتخاذ می کند. انتخاب های مالی اثراتی فراتر از سود و زیان کوتاه مدت دارند و ریفای این موضوع را تصدیق میکند.

پایداری محیط زیست

ریفای به شدت بر تامین مالی شرکت‌هایی که در زمینه نوسازی زیست‌محیطی و پایداری محیط‌ زیست فعالیت دارند تأکید می‌کند. این فرآیند می تواند مستلزم تأمین بودجه برای فناوری های دوستدار محیط زیست، کشاورزی پایدار و پروژه های مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر باشد.

تاثیر اجتماعی

هدف ReFi کاهش نابرابری‌های اجتماعی-اقتصادی و افزایش رفاه جامعه است. سرمایه‌گذاری‌ها ممکن است در طرح‌هایی انجام شود که جمعیت‌های محروم را توانمند می‌کند و به آنها امکان دسترسی به آموزش، مراقبت‌های بهداشتی، مسکن ارزان قیمت و ایجاد شغل را می‌دهد.

تفکر بلند مدت

امور مالی احیاکننده، سرمایه‌گذاران و مؤسسات مالی را تشویق می‌کند تا به جای تمرکز بر سود کوتاه‌مدت، به تأثیرات بلندمدت تصمیمات خود فکر کنند. این استراتژی به دنبال ارتقای سیستم های اقتصادی قوی و قابل اعتماد است.

پاسخگویی و شفافیت

ریفای صداقت و صراحت را در معاملات تجاری تشویق می کند. از شرکت‌ها انتظار می‌رود که روش های خود در راستای پایداری محیط زیست را گزارش کنند و سرمایه‌گذاران در مورد پیامدهای اجتماعی و زیست‌محیطی سرمایه‌گذاری‌های خود فکر کنند.

همچنین بخوانید : نظریه گام تصادفی چیست؟ کاربرد آن در بازار ارزهای دیجیتال

مشارکت جوامع

امور مالی احیاکننده اغلب مستلزم همراهی و مشارکت جامعه در فرآیندهای تصمیم گیری است و به بینش ارزشمند جوامع محلی در مورد نیازها و مشکلات آنها اهمیت می دهد.

چه کسی اصطلاح «اقتصاد احیاکننده» را برای اولین بار مطرح کرد؟

هیچ مبدع واحدی برای اصطلاح «اقتصاد احیاکننده» وجود ندارد که برای مدت بسیار طولانی مورد استفاده قرار گرفته است. این ایده از یک سیستم احیا کننده ذاتی سیستم های اکولوژیکی و طبیعی تکامل یافته است. با این وجود، چند فرد و سازمان به محبوبیت و پیشرفت این مفهوم کمک کرده اند.

نویسنده، تاجر و مدافع محیط زیست به نام پال هاکن Paul Hawken نقش کلیدی در توسعه ایده اقتصادهای احیا کننده ایفا کرد. هاکن در کتاب تأثیرگذار خود با نام «اکولوژی تجارت» The Ecology of Commerce در سال 1993، ایده ایجاد یک اقتصاد پایدار را بررسی کرد که از چرخه‌های احیاکننده طبیعت به جای کاهش منابع الگوبرداری کند.

جان فولرتون John Fullerton، بنیانگذار و رئیس موسسه Capital Institute یکی دیگر از مدافعان مشهور سرمایه داری و اقتصادهای احیاکننده است. کارهای او بحث های زیادی را در مورد امور مالی و اقتصاد پایدار برانگیخته است. او به طور گسترده در مورد تغییر از یک اقتصاد استخراجی رایج به یک اقتصاد احیا کننده مقاله منتشر کرده است.

علاوه بر این، سازمان‌هایی مانند ریجنریتیو کامیونیتیز نتورک Regenerative Communities Network و بنیاد الن مک آرتور Ellen MacArthur Foundation نیز مفهوم اقتصاد احیاکننده را ترویج و منتشر کرده‌اند. با این حال، ایده اقتصاد احیاکننده به دلیل بحث در مورد توسعه پایدار، اقتصادهای چرخه ای و نیاز به رویکردی فراگیرتر به سیستم های اقتصادی که سرمایه طبیعی و اجتماعی را ترمیم و تقویت کند، تکامل یافته است.

امور مالی احیا کننده چگونه کار می کند؟

ریفای مستلزم یافتن فرصت‌هایی برای سرمایه‌گذاری تأثیرگذار و تخصیص بودجه به طرح‌هایی است که از کشاورزی پایدار، انرژی‌های تجدیدپذیر، احیای محیط زیست و رفاه جامعه حمایت می‌کنند. ریفای همچنین بر تفکر بلندمدت، اصول اقتصاد چرخه ای (مثلاً حمایت از طرح‌هایی که ضایعات را کاهش می‌دهند و بازیافت را ترویج می‌کنند) و توانمندسازی جامعه تمرکز می‌کند.

علاوه بر این، امور مالی احیاکننده در Web3 افراد را قادر می‌سازد تا تصمیمات مالی اجتماعی آگاهانه بگیرند و منافع زیست‌محیطی و اجتماعی را با مطابقت دادن منافع مالی با اهداف کلی پایداری ارتقا دهند.

ریفای چگونه با استفاده از اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز کار می کند؟ اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز محصولات مالی هستند که به اصول مالی احیاکننده پایبند هستند و بر روی پلتفرم های بلاک چین منتشر می شوند.

سرمایه گذاران از سراسر جهان می توانند مستقیماً از طریق یک پلت فرم غیرمتمرکز صادرکننده اوراق قرضه مشارکت کنند و نیاز به پذیره نویسی متمرکز را از بین ببرند. شرایط خرید و فروش اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز به طور خودکار از طریق قراردادهای هوشمند ایجاد، صادر و مدیریت می شود که شامل شرایط و ضوابط اوراق، از جمله نرخ بهره، تاریخ سررسید و زمان بندی توزیع است.

اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز با استفاده از بلاک چین توکنیزه می شوند که به معنای مالکیت دیجیتالی اوراق قرضه است. هر توکن نماینده مجموع ارزش یک سری اوراق قرضه خاص است. به عنوان مثال، هر توکن اوراق قرضه صادر شده توسط یک شرکت انرژی خورشیدی نشان دهنده بخشی از کل سرمایه گذاری در آن شرکت است. در ازای سرمایه گذاری خود در پروژه خورشیدی، سرمایه گذاران این توکن های اوراق قرضه را دریافت می کنند.

اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز بودجه سرمایه گذاری در پروژه های پایداری که به نفع محیط زیست و اقتصاد چرخه ای است را تامین میکند. علاوه بر این، اوراق قرضه سبز اغلب شامل ابزارهایی برای نظارت بر اثرات پروژه های تامین مالی شده و اطمینان از پایبندی آنها به استانداردهای پایداری از پیش تعیین شده است.

از طریق ساختار سازمان خودگردان غیرمتمرکز (DAO)، ذینفعان در یک اکوسیستم اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز می توانند در تصمیم گیری ها شرکت کنند. به عنوان مثال، ممکن است یک DAO اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز ایجاد شود که به دارندگان توکن امکان می دهد پروژه های سبز جدیدی را برای انتشار اوراق قرضه آینده پیشنهاد داده و در این باره تصمیم بگیرند.

اکوسیستم اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز در طول زمان با پروژه های نوآورانه جدید در زمینه پایداری که تامین مالی شده اند، ارتقاء قراردادهای هوشمند و بازخورد جامعه توسعه می یابد.

چگونه مدل‌های مالی چرخه ای از اقتصاد احیاکننده حمایت می‌کنند؟

مدل‌های مالی چرخه ای به سیستم‌های مالی اشاره می‌کنند که هدفشان ترویج شیوه‌های اقتصادی پایدار و چرخه ای است. این مدل‌ها با توزیع منابع مالی به صنایعی که با اصول اقتصاد چرخه ای همسو هستند، اقتصاد احیاکننده را ترویج می‌کنند.

به عنوان مثال، یک صندوق مالی چرخه ای میتواند در مشاغلی سرمایه گذاری کند که کالاهای دوستدار محیط زیست تولید می کنند یا در زمینه هایی با حداقل اثرات منفی زیست محیطی مانند کشاورزی پایدار یا انرژی های تجدید پذیر فعالیت می کنند.

تامین مالی چرخه ای همچنین انتشار اوراق قرضه سبز و سایر محصولات مالی پایدار را تسهیل می کند. این اوراق به شرکت هایی که بهره وری منابع، کاهش زباله و حفظ محیط زیست را ترویج میکنند کمک مالی می کند. به عنوان مثال، پروژه ای که در صدد ایجاد یک زیرساخت بازیافت برای کاهش زباله های پلاستیکی و تشویق رویکرد چرخه ای به استفاده از منابع است، می تواند از یک طرح مالی چرخه ای بودجه دریافت کند.

علاوه بر این، مدل‌های مالی چرخه ای به ترویج زنجیره تامین چرخه ای کمک زیادی می‌کنند. شرکت هایی با زنجیره های تامین چرخه ای اقلامی بادوام، ساده برای تعمیر و بازیافت می سازند. این شرکت‌ها در تلاش‌های خود برای پذیرش شیوه‌های پایدارتر، از طرح‌های مالی چرخه ای حمایت مالی دریافت می‌کنند.

استقبال از اقتصادهای احیا کننده در Web3

امور مالی و اقتصادهای احیاکننده با آوردن مسئولیت اجتماعی و پایداری به اکوسیستم مالی غیرمتمرکز، نقش کلیدی در Web3 مبتنی بر بلاک چین ایفا می کنند، در زیر روش های آن را بررسی میکنیم:

تشویق به سرمایه گذاری سبز

پلتفرم‌های Web3 می‌توانند سرمایه‌گذاری‌های پایدار را با فراهم کردن امکان تامین مالی مستقیم نوآوری ها و سرمایه‌گذاری‌های احیاکننده از طریق پلتفرم‌های غیرمتمرکز تأمین مالی جمعی تشویق کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند پروژه‌هایی با محوریت فناوری‌های سبز، کشاورزی احیاکننده، انرژی‌های تجدیدپذیر و سایر شرکت‌های دوستدار محیط زیست را تامین مالی کنند.

اندازه گیری تاثیر به شکلی شفاف

وب 3 می‌تواند با استفاده از فناوری بلاک چین، میزان تأثیر پروژه‌های احیاکننده را در زمان واقعی ارائه دهد. با دادن امکان نظارت به کاربران بر اثرات زیست محیطی و اجتماعی سرمایه گذاری های آنها، اکوسیستم مالی پاسخگوتر می شود و اعتماد افزایش می یابد.

اعطای وام و استقراض با مسئولیت اجتماعی

ریفای در Web3 می‌تواند با هدایت بودجه به سمت طرح‌هایی که تأثیر اجتماعی را در اولویت قرار می‌دهند، به وام‌دهی و وام‌گیری مسئولانه اجتماعی کمک کند. وام گیرندگان می توانند برای پروژه هایی مانند توسعه جامعه یا فعالیت های آموزشی که به اصول احیا کننده پایبند هستند، به بودجه دسترسی داشته باشند.

اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز

وب 3 می‌تواند انتشار و تجارت اوراق قرضه سبز غیرمتمرکز را که به تأمین مالی طرح‌های سبز کمک می‌کند، ممکن کند. با استفاده از قراردادهای هوشمند، پرداخت بهره می‌تواند خودکار شود و تخصیص شفاف بودجه به سرمایه‌گذاری‌های احیاکننده را تضمین کند.

سهامگذاری و کشت سود احیا کننده

کاربران امور مالی غیرمتمرکز (DeFi) می‌توانند برای حمایت از طرح‌هایی که پایداری را در اولویت قرار می‌دهند، در سهام گذاری احیاکننده و کشت سود شرکت کنند. کاربران می توانند ضمن حمایت از پروژه های زیست محیطی سودمند با سرمایه گذاری و وام دادن به پروژه های دوستدار محیط زیست، از مشوق ها بهره مند شوند.

حاکمیت تأثیر جامعه محور

وب 3 حاکمیت غیرمتمرکز را امکانپذیر می‌سازد، به جامعه اجازه می‌دهد بر تخصیص بودجه و توسعه پروژه‌های مالی احیاکننده تأثیر بگذارد و اطمینان حاصل کند که باورها و نیازهای جامعه با سرمایه‌گذاری‌های احیاکننده برآورده می‌شوند.

آیا ریفای ReFi همان دیفای DeFi است؟

امور مالی غیرمتمرکز و احیاکننده دو مفهوم متفاوت با اهداف متمایز هستند. در حالی که دیفای بر ایجاد یک اکوسیستم مالی غیرمتمرکز و فراگیر تمرکز دارد، ریفای بر تأثیرات اجتماعی و زیست محیطی مفید در فعالیت های مالی تأکید دارد. با این حال، با ارائه فرصت‌ها و ابزارهای DeFi برای پروژه‌های مالی احیاکننده، این دو مفهوم میتوانند مکمل هم باشند.

به عنوان مثال، پلتفرم‌های DeFi ممکن است سرمایه‌گذاری برای تأمین مالی طرح‌های احیاکننده را مستقیماً بدون استفاده از واسطه‌های مرسوم آسان‌تر کنند. علاوه بر این، برخی از پروژه‌های DeFi ممکن است با اتخاذ شیوه‌های پایدار در پروتکل‌های خود با اصول احیاکننده همسو شوند. پروژه‌های DeFi ممکن است تکنیک‌های استخراج دوستدار محیط‌زیست را تشویق کنند. برخی میتوانند از این سیستم برای پروژه‌های پایدار و یا استفاده از منابع انرژی تجدیدپذیر برای شبکه‌های بلاک چین خود استفاده کنند.

با این حال، تقویت سیستم‌های غیرمتمرکز مبتنی بر بلاک چین که علاوه بر منافع مالی، تأثیرات زیست‌محیطی و اجتماعی را در اولویت قرار می‌دهند، کلید آینده امور مالی احیاکننده است. این استراتژی با توانمندسازی مردم جهت مشارکت در سرمایه‌گذاری‌های پایدار، ترویج شفافیت و استفاده از فناوری‌های نوظهور برای رسیدگی به نگرانی‌های جهانی، گذار به یک اقتصاد عادلانه‌تر و احیاکننده‌تر را تسریع خواهد کرد.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو

برای خرید و فروش تتر به مارکت نیپوتو مراجعه نمایید


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین

بیشتر بخوانید