3 ماه پیش
زمان مطالعه : 12
زنجیره هوشمند بایننس چیست؟
زنجیره هوشمند بایننس یک پلتفرم سریع و کمهزینه برای برنامههای غیرمتمرکز است که کاربران کریپتو از آن استفاده میکنند. تعجبی ندارد که تعداد کیفپولهای فعال و حجم کل معاملات آن به صورت روزانه در حال افزایش است.

زنجیره هوشمند بایننس (BSC) پلتفرمی است که هدف آن کاهش هزینههای تراکنش و فراهم کردن فضایی برای ایجاد برنامههای غیرمتمرکز و سایر محصولات دیفای است. این پلتفرم چگونه کار میکند؟
زنجیره هوشمند بایننس (BSC) یک شبکه بلاکچینی است که برای اجرای برنامههای مبتنی بر قراردادهای هوشمند ساخته شده است. این زنجیره به طور موازی با زنجیره بومی باینس، یعنیBinance Chain (BC)، عمل میکند و به کاربران این امکان را میدهد که از امکانات هر دو یعنی ظرفیت بالای تراکنشهای BC و قابلیتهای قرارداد هوشمند BSC، بهرهمند شوند.
علاوه بر این، زنجیره هوشمند بایننس همچنین ماشین مجازی اتریوم (EVM) را پیادهسازی کرده که به آن اجازه میدهد برنامههای مبتنی بر اتریوم مانند متامسک (MetaMask) را اجرا کند.
در این رابطه بخوانید : حمله خسوف در بلاکچین چیست؟(Eclipse Attack)
هدف این پلتفرم این است که به توسعهدهندگان اجازه دهد برنامههای غیرمتمرکز (DApps) بسازند و به کاربران کمک کند تا داراییهای دیجیتال خود را به صورت چند زنجیرهای با تأخیر کم و ظرفیت بالا مدیریت کنند.
زنجیره هوشمند بایننس در اوایل سال 2021 به شدت مورد توجه قرار گرفت که بخشی از آن به دلیل مشکلات شلوغی و کارمزدهای اتریوم بود، که باعث شد توسعهدهندگان و سرمایهگذاران به دنبال گزینههای دیگر باشند. جامعه زنجیره هوشمند بایننس با کاهش کارمزد تراکنشها از 15 گیوی (Gwei) به 10 گیوی، تلاش کرد تا کاربران جدید را جذب کند. این اقدام به دلیل افزایش قیمت ناگهانی بایننس کوین(BNB) به بیش از300 دلار انجام شد.
گیوی اصطلاحی است که برای مقداری بسیار اندک از ارز دیجیتال اتریوم استفاده میشود.
تاریخچه زنجیره هوشمند بایننس و بایننس کوین
صرافی ارزهای دیجیتال بایننس و بایننس کوین در سال 2017 تأسیس شدند. بایننس کوین (BNB) در ابتدا یک توکن ERC-20 بر روی بلاکچین اتریوم بود. در سال 2019، این توکن به بلاکچین اختصاصی صرافی بایننس به نام زنجیره بایننس منتقل شد و در نهایت به سوخت زنجیره هوشمند بایننس (BSC) که در سپتامبر 2020 راهاندازی شد، تبدیل شد. زنجیره هوشمند بایننس به دلیل سرعت بالای تراکنشها، هزینههای پایین تراکنش و سازگاری با ماشین مجازی اتریوم (EVM)، به سرعت محبوب شد. افزایش محبوبیت دیفای (DeFi) و مشکلات شلوغی و هزینههای بالا در اتریوم، نیز به محبوبیت آن کمک کرد.
زنجیره هوشمند بایننس (Binance Smart Chain) در فوریه 2022، به BNB Smart Chain تغییر نام داد. BNB Smart Chain خود بخشی از اکوسیستم BNB Chain است که شاملBNB Beacon Chain (لایه سهام گذاری و حاکمیتی)، BNB Smart Chain (لایه اجرای قراردادهای هوشمند)، ZkBNB (یک رولآپ اثبات صفر-دانش برای مقیاسپذیری) و BNB Greenfield (یک پلتفرم ذخیرهسازی دادههای غیرمتمرکز) میباشد.
زنجیره بایننس (BC) چیست؟
زنجیره بایننس (BC) یک بلاکچین است که توسط بایننس توسعه یافته و هدف آن ارائه یک صرافی غیرمتمرکز (DEX) برای ارزهای دیجیتال شده است. این زنجیره بر اساس اجماع تحمل خطای بیزانسی Tendermint و اثبات سهام نمایندگی شده (DPoS) عمل میکند.
بایننس کوین (BNB) چیست؟
همانطور که بیان شد، بایننس کوین (BNB) توکن بومی زنجیره بایننس (BC) است که در ژوئیه 2017 راهاندازی شد و در ابتدا به عنوان یک توکن ERC-20 معرفی شد. با هر تراکنش در زنجیره بایننس، توکنهای بایننس کوین سوزانده میشوند. این فرایند سوزاندن از حداکثر عرضه اولیه 200 میلیون، ادامه خواهد داشت تا عرضه به 100 میلیون برسد. بایننس کوین یک توکن BEP-2 است و توکن بومی زنجیره بایننس محسوب میشود.
این رمزارز به عنوان توکن بومی زجیره، به عنوان کارمزد تراکنش در زنجیره بایننس، هزینههای صدور داراییهای جدید، هزینههای ایجاد، سوزاندن و… عمل میکند. بایننس کوین همچنین زنجیره هوشمند بایننس (BSC) را تقویت میکند و برای سهام گذاری در ولیدیتورهای معتبر استفاده میشود. این رمزارز همچنین میتواند برای پرداخت هزینههای معاملاتی در صرافی استفاده شود.
برای کسانی که میخواهند در تأمین امنیت شبکه شرکت کنند یا پاداشهای کسب کنند، میتوان بایننس کوین را بر روی یک قرارداد هوشمند سهام گذاری کرد.ه و یا میتوانند سهام خود را به یک ولیدیتور زنجیره هوشمند بایننس، واگذار کرده و پاداش کسب کنند.
زنجیره هوشمند بایننس (BSC) چیست؟
در ادامه به برخی از ویژگیهای زنجیره هوشمند بایننس که به درک عملکرد آن کمک میکند، اشاره میکنیم:
همچنین بخوانید : چگونه در ETF بیت کوین سرمایه گذاری کنیم؟
I. بلاکچین مستقل
در حالی که زنجیره هوشمند بایننس به صورت موازی با زنجیره بایننس (BC) عمل میکند، اما یک بلاکچین مستقل است. این بدان معناست که حتی اگر BC متوقف شود، زنجیره هوشمند بایننس به کارکردهای فنی و تجاری خود ادامه خواهد داد.
II. سازگاری با اتریوم
قراردادهای هوشمند که با اتریوم سازگار هستند، توسط زنجیره هوشمند بایننس پشتیبانی میشوند. از طریق این ویژگی، توسعهدهندگان میتوانند برنامههای غیرمتمرکز، ابزارها و سایر اجزای اکوسیستم را بدون مشکل بر روی شبکه BSC بسازند یا منتقل کنند.
III. پشتیبانی از سهام گذاری و حکمرانی مبتنی بر جامعه
این پلتفرم بر اساس مدل اجماع اثبات سهام (PoS)، بهویژه اثبات سهام نمایندگی شده (proof-of-staked-authority) عمل میکند. توکن بومی زنجیره هوشمند بایننس، یعنی بایننس کوین، میتواند برای تأمین امنیت شبکه و رأیگیری در پروتکلهای حکمرانی جامعه سهام گذاری شود. مدل اثبات سهام همچنین به آن اجازه میدهد تا تراکنشها را سریعتر پردازش کند و از شبکههایی که هنوز از اثبات کار (PoW) استفاده میکنند، پیشی بگیرد.
IV. قابلیت همکاری بومی
علیرغم اینکه BSC یک راهحل لایه 2 نیست (زیرا یک بلاکچین مستقل و موازی با Binance Chain است)، زنجیره بایننس و زنجیره هوشمند بایننس میتوانند بدون هیچ مشکلی با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. این موضوع انتقال ارزهای دیجیتال بین BC و BSC را برای کاربران آسان و بدون دردسر میکند.
اثبات سهام نمایندگی شده چیست؟
زنجیره هوشمند بایننس ترکیبی از اثبات سهام نمایندگی شده (delegated PoS) و اثبات اعتبار (PoA) است تا به اجماع شبکه دست یابد و امنیت بلاکچین را حفظ کند. اثبات اعتبار به خاطر قابلیت خود در جلوگیری از حملات 51 درصد و همچنین تحمل حملات بیزانسی، محبوب شده است.
در این مدل، ولیدیتورهای انتخاب شده به نوبت تراکنشها را در شبکه تأیید کرده و وظیفه تولید بلاکها را بر عهده دارند. در این فرآیند، مقدار سهام و محبوبیت آنها در جامعه مورد توجه قرار میگیرد. برای اینکه یک کاربر به عنوان ولیدیتور انتخاب شود، باید بایننس کوین را سهام گذاری کند.
این مدل اجماع به زنجیره هوشمند بایننس اجازه میدهد تا زمان بلاکها را به حدود سه ثانیه برساند. اگر بلاکی که توسط ولیدیتور پیشنهاد شده به زنجیره اضافه شود، آنها هزینههای تراکنشهای موجود در آن بلاک را به عنوان پاداش دریافت میکنند.
اجماع ولیدیتورهای زنجیره هوشمند بایننس
اجماع ولیدیتورها برای تأمین امنیت شبکه زنجیره هوشمند بایننس ضروری است. این بلاکچین دارای 21 ولیدیتور است که هر 24 ساعت با سهام گذاری بایننس کوین انتخاب میشوند. هر کسی میتواند کاندیدای انتخاب به عنوان ولیدیتور باشد، اما تنها کسانی که جزء 21 نود با بالاترین میزان ارز سهام گذاری شده هستند، به عنوان ولیدیتور بعدی انتخاب خواهند شد.
یک دوره اپوک (epoch) برای این پلتفرم وجود دارد که در آن مجموعه ولیدیتورها میتوانند بهروزرسانیهای لازم را برای شبکه زنجیره هوشمند بایننس انجام دهند. هر دوره اپوک شامل 240 بلاک است که تقریباً 20 دقیقه طول میکشد.
زنجیره هوشمند بایننس همچنین از اسلشینگ (slashing) استفاده میکند تا از رفتارهای مخرب برای تأیید تراکنشهای نادرست یا امضای دوگانه جلوگیری کند. اسلشینگ به گونهای طراحی شده که هویت مهاجمان را افشا کند.
توکنهای دیگر زنجیره هوشمند بایننس
استانداردهای BEP2 و BEP8، هر دو توکنهای پشتیبانیشده در زنجیره بایننس (BC) و زنجیره هوشمند بایننس (BSC) هستند. توکنهای ERC-20، که در شبکه به آنها توکنهای BEP2E گفته میشود، نیز در بلاکچین زنجیره هوشمند بایننس پشتیبانی میشوند. در این پلتفرم، میتوان توکنهای ERC-20 را با افزودن اطلاعات اضافی به آنها، مانند نام توکن، آدرس مالک و تعداد اعشار، تقویت کرد.
تقویت به معنای این است که میتوان ویژگیها و مشخصات اضافی را به توکنهای ERC-20 اضافه کرد تا آنها بهطور خاص با استانداردهای BSC و نیازهای خاص این پلتفرم سازگار شوند
این کار به فرآیند پیوند توکن (token binding) معروف است. به عبارت دیگر، با اضافه کردن این شناسهها، توکنها ویژگیهای بیشتری پیدا میکنند و میتوانند بهتر در شبکه استفاده شوند. این کار به توسعهدهندگان کمک میکند تا توکنهای خود را به شکل بهتری مدیریت کنند و کاربردهای بیشتری برای آنها ایجاد کنند.
اگر به پلتفرم BC نگاهی بیندازید، توکنهایی را خواهید دید که به یک توکن بومی معادل متصل هستند (که به آنها پگی کوینز یا peggy coins نیز گفته میشود. این توکنها در شبکه زنجیره هوشمند بایننس پشتیبانی میشوند. این امر به توسعهدهندگان اجازه میدهد تا برنامههای غیرمتمرکزی که میتوانند تبادلهای میان زنجیرهای را بهطور غیرمتمرکز و بدون نیاز به شخص ثالث انجام دهند را راهاندازی کنند. درست مانند آنچه که پنکیک سواپ موجود است.
رشد زنجیره هوشمند بایننس به صرافی پنکیک سواپ وابسته بود. این صرافی غیرمتمرکز مبتنی بر زنجیره هوشمند بایننس در سال 2021، هم از نظر حجم معاملات و هم از نظر توکن حاکمیتی خود، CAKE رشد چشمگیری داشت. ارزش کل قفلشده در این صرافی از 150 میلیون دلار در ژانویه 2021 به 2.5 میلیارد دلار در اوایل مارس 2021 افزایش یافت.
وایتپیپر زنجیره هوشمند بایننس
وایتپیپر زنجیره هوشمند بایننس برای قراردادهای هوشمند را میتوانید اینجا (https://docs.binance.org) پیدا کنید. منابع بیشتری درباره کد زنجیره هوشمند بایننس در گیتهاب (https://github.com/bnb-chain) موجود است.
مزایا و چالشهای زنجیره هوشمند بایننس
در حالی که BSC مزایای قابل توجهی را ارائه میدهد، همچنین با چالشهایی نیز مواجه است. بیایید به هر دو جنبه مثبت و منفی بپردازیم.
مزایای زنجیره هوشمند بایننس
زنجیره هوشمند بایننس چندین مزیت دارد که آن را به یک پلتفرم جذاب برای برنامههای غیرمتمرکز و پروژههای دیفای (DeFi) تبدیل میکند. در ادامه به برخی از مزایای آن اشاره میکنیم:
· عملکرد بالا
که به دلیل سرعت بالای تراکنش و هزینههای پایین تراکنش ایجاد شده است.
· مکانیزم اجماع زنجیره هوشمند بایننس
مکانیزم PoSA، کارکرد مؤثر و ایمن شبکه را تضمین میکند.
· ارتباطات بین زنجیرهای بیوقفه
این امر، قابلیت همکاری با سایر بلاکچینها، از جمله زنجیره بایننس و اتریوم را فراهم میکند.
· افزایش انعطافپذیری و کارایی اکوسیستم
انعطافپذیری به داراییها اجازه میدهد به راحتی در بین شبکههای مختلف جابهجا شوند.
· پل زدن (bridge) بین زنجیره هوشمند و اتریوم
شما میتوانید رمزارزهای اتریوم را با استفاده از Celer cBridge به زنجیره هوشمند، پل بزنید. پس از آن، میتوانید کارهایی را که در اتریوم انجام میدهید، مانند تعویض، قرض دادن، قرض گرفتن و واریز نقدینگی به استخر را با هزینههای بسیار کمتر و زمانهای تراکنش سریعتر انجام دهید.
چالشها و معایب زنجیره هوشمند بایننس
این زنجیره با وجود مزایای زیاد، چندین چالش و محدودیت دارد که در ادامه به برخی از آنها اشاره میکنیم:
· تمرکززدایی
مکانیزم اجماع PoSA با تعداد محدودی از ولیدیتورها کار میکند. این امر، ممکن است تمرکززدایی و امنیت را به خطر بیندازد.
· شلوغی شبکه
با وجود کارایی بالای زنجیره هوشمند بایننس شلوغی در زمانهای اوج استفاده میتواند منجر به کاهش سرعت تراکنشها و افزایش کارمزدها شود.
· نیاز به بهبود مستمر در قابلیتهای ارتباطات بین زنجیرهای
با وجود قدرت این قابلیتها، هنوز نیاز به بهبود مداوم برای اطمینان از همکاری و ادغام بینقص با تعداد زیادی از شبکههای بلاکچین وجود دارد.
· چالشهای مربوط به مقیاسپذیری و حفظ زیرساختی قوی و ایمن
این امر ناشی از رشد سریع اکوسیستم زنجیره هوشمند بایننس است.
نتیجهگیری
زنجیره هوشمند بایننس یک پلتفرم سریع و کمهزینه برای برنامههای غیرمتمرکز است که کاربران کریپتو از آن استفاده میکنند. تعجبی ندارد که تعداد کیفپولهای فعال و حجم کل معاملات آن به صورت روزانه در حال افزایش است.
تا زمانی که محبوبترین بلاکچین مبتنی بر قراردادهای هوشمند، یعنی اتریوم، با مشکلاتی مانند شلوغی، سرعت پایین تراکنشها و کارمزد بالای تراکنش مواجه باشد، میتوانیم انتظار داشته باشیم که پذیرش پلتفرمهایی مانند زنجیره هوشمند بایننس، پولکادات و کاردانو ادامه یابد.
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید