/ دسته‌بندی نشده / تراشه جدید محاسباتی کوانتومی گوگل چه تاثیری بر بیت کوین دارد؟

زمان مطالعه : 7 دقیقه

تراشه جدید محاسباتی کوانتومی گوگل چه تاثیری بر بیت کوین دارد؟

در روز دوشنبه گوگل از ویلو Willow، یک ابررایانه کوانتومی رونمایی کرد که می‌تواند محاسبات پیچیده خاصی را تنها در پنج دقیقه انجام دهد که با ابررایانه‌های موجود حدود 10 سپتیلیون سال زمان می برد. وجود چنین کامپیوتر قدرتمندی می‌تواند به این معنا باشد که هیچ رمز عبوری امن نیست، پیام‌های رمزگذاری شده رهگیری می‌شوند، کدهای سلاح هسته‌ای کشف می‌شوند، و تقریباً هر چیزی را می‌توان با ترکیبی از اعداد و حروف باز کرد. در حالی که محاسبات کوانتومی تهدیدات قابل توجهی برای سیستم‌های امنیتی کنونی ایجاد می‌کند، اما حداقل در حال حاضر هیچ تهدیدی برای بیت کوین Bitcoin وجود ندارد.

تراشه جدید محاسباتی کوانتومی گوگل چه تاثیری بر بیت کوین دارد؟

ابررایانه کوانتومی ویلو Willow که توسط گوگل معرفی شده می‌تواند محاسبات پیچیده را در 5 دقیقه به پایان برساند که برای رایانه‌های فعلی بیشتر از سن جهان طول می‌کشد. اما این فناوری چه تاثیری بر امنیت بیت کوین و کریپتو دارد؟

تراشه کوانتومی ویلو

در روز دوشنبه گوگل از ویلو Willow، یک ابررایانه کوانتومی رونمایی کرد که می‌تواند محاسبات پیچیده خاصی را تنها در پنج دقیقه انجام دهد که با ابررایانه‌های موجود حدود 10 سپتیلیون سال زمان می برد.

وجود چنین کامپیوتر قدرتمندی می‌تواند به این معنا باشد که هیچ رمز عبوری امن نیست، پیام‌های رمزگذاری شده رهگیری می‌شوند، کدهای سلاح هسته‌ای کشف می‌شوند، و تقریباً هر چیزی را می‌توان با ترکیبی از اعداد و حروف باز کرد.

در این رابطه بخوانید‌ : تفاوت سود باز (Open interest) با حجم معاملات (trading volume) چیست؟

در حالی که محاسبات کوانتومی تهدیدات قابل توجهی برای سیستم‌های امنیتی کنونی ایجاد می‌کند، اما حداقل در حال حاضر هیچ تهدیدی برای بیت کوین Bitcoin وجود ندارد.

محاسبات کوانتومی از اصول مکانیک کوانتومی استفاده می کند و از بیت های کوانتومی یا کیوبیت ها به جای بیت های معمول استفاده می کند.

برخلاف بیت‌هایی که ۰ یا ۱ را نشان می‌دهند، کیوبیت‌ها می‌توانند هم‌زمان ۰ و ۱ را به دلیل پدیده‌های کوانتومی مانند برهم‌نهی و درهم‌تنیدگی نشان دهند. این به رایانه‌های کوانتومی اجازه می‌دهد تا چندین محاسبات را همزمان انجام دهند و محاسباتی را که در حال حاضر برای رایانه‌های کلاسیک غیرقابل حل هستند، حل کنند.

ویلو از 105 کیوبیت استفاده می کند و با افزایش تعداد کیوبیت ها، خطای تصاعدی کاهش می یابد. به گفته ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل، این گامی حیاتی در جهت ساخت یک کامپیوتر کوانتومی کاربردی و در مقیاس بزرگ مانند کشف دارو، انرژی همجوشی هسته‌ای و طراحی باتری محسوب می‌شود. نقشه راه محاسبات کوانتومی گوگل نشان می‌دهد این شرکت هنوز در مرحله دوم از شش مرحله طراحی قرار دارد.

بیت کوین از الگوریتم هایی مانند SHA-256 برای استخراج و ECDSA برای امضا استفاده می کند که ممکن است در برابر رمزگشایی کوانتومی آسیب پذیر باشد. و پاسخ کوتاه این است که رایانه‌های کوانتومی، حتی رایانه‌های پیشرفته‌ای مانند Willow، مقیاس یا قابلیت‌های تصحیح خطای لازم برای رمزگشایی فوری روش‌های رمزگذاری پرکاربرد مانند RSA، ECC (مورد استفاده در تراکنش‌های بیت‌کوین)، یا AES (مورد استفاده در امنیت داده ها) را ندارند.

محققان دانشگاه ساسکس تخمین می زنند که شکستن رمزگذاری بیت کوین در یک روز به ۱۳ میلیون کیوبیت نیاز دارد. ویلو 105 کیوبیت دارد. بنابراین در حال حاضر امکان پذیر نیست.

اگر رایانه‌های کوانتومی مانند Willow به مقیاسی برسند که به راحتی بتوانند مقادیر زیادی را فاکتور بگیرند، به طور بالقوه می‌توانند این طرح‌های رمزگذاری را بشکنند و امنیت کیف پول و یکپارچگی تراکنش را به خطر بیندازند.

این امر مستلزم کامپیوترهای کوانتومی با میلیون ها یا حتی میلیاردها “کیوبیت” با نرخ خطای بسیار پایین، بسیار فراتر از فناوری فعلی است.

یکی دیگر از دستاوردهای بزرگ Willow توانایی کاهش تصاعدی خطاها به کمک افزایش تعداد کیوبیت‌هاست. هارتموت نون (Hartmut Neven)، مدیر تیم هوش مصنوعی و کوانتوم گوگل اعلام کرد تیم او توانسته نرخ خطا را به نصف کاهش دهد که در این حوزه تحت عنوان «زیر آستانه» (Below Threshold) -کاهش خطاها در حین افزایش تعداد کیوبیت‌ها- شناخته می‌شود.

کریس آزبورن، بنیانگذار پروژه Dialect اکوسیستم سولانا Solana، در X گفت: گوگل ادعا می‌کند که قابلیت‌های تصحیح خطای «زیر آستانه» را با آخرین تراشه کوانتومی خود به دست آورده است.

وی گفت 5000 کیوبیت برای اجرای الگوریتم Shor برای شکستن رمزگذاری مورد نیاز است. به عبارت دیگر، *میلیون* کیوبیت برای شکستن رمزگذاری مورد نیاز است. آزبورن خاطرنشان کرد: تراشه امروز گوگل: 105 کیوبیت فیزیکی.

همچنین بخوانید : ربات معاملاتی تلگرام چیست؟

تا آن زمان، ارزهای دیجیتال (و سایر بخش‌ها) زمان دارند تا الگوریتم‌های مقاوم در برابر کوانتوم را توسعه دهند. ویتالیک بوترین، یکی از بنیانگذاران اتریوم، عضوی از گروه صنعتی است که خواستار رویه ها و ابزارهای امنیتی به روز در دنیای محاسبات کوانتومی شده است.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
1.50٪

$ 98,321.00

6,829,098,908 تومان

خرید و فروش بیت کوین