10 ماه پیش
زمان مطالعه : 10 دقیقه
میپل فایننس چیست؟ و چه ویژگی هایی دارد؟
توکن میپل (MPL) چیست؟
MPL، توکن حاکمیتی میپل فایننس است و بر بستر بلاکچین اتریوم ساخته شده است. دارندگان MPL میتوانند در استیکینگ یا رای دهی درمورد تصمیمات مربوط به پلتفرم مشارکت داشته باشند.
بخش مالی غیرمتمرکز یا “DeFi” نسبتاً جدید است، اما پلتفرمهای نوآورانه متعددی به وجود آوردهاست که کاربران میتوانند با استفاده از آنها سرمایه خود را خارج از سیستم بانکداری سنتی منتقل کنند. میپل فایننس (Maple Finance) نمونه ای از این پلتفرمها است، که ما در این مقاله جزئیات آن را بررسی خواهیم کرد.
میپل فایننس چیست؟
میپل فایننس یک بازار اعتباری است که بر بستر بلاکچین های اتریوم (Ethereum) و سولانا (Solana) ساخته شده است. این پلتفرم به کاربران امکان میدهد توکنهای بر بستر این دو بلاکچین را به مؤسسات مالی وام دهد و سود دریافت کنید.
وام دادن به سازمان ها روش خوبی برای کسب سود از داراییهاست، اما در پلتفرمهای سنتی حداقل سرمایه مورد نیاز بسار بالا است و بسیاری از کاربران از دسترسی به آن محروم هستند. با این حال، در میپل فایننس با هر مقدار سرمایهای که دارید میتوانید وام دهید و سود بدست آورید.
در این رابطه بخوانید : امضای اشنور چیست؟ و چه مزایایی برای بیت کوین دارد؟
میپل فایننس چگونه کار میکند؟
برای استفاده از میپل، ابتدا باید کیف پول کریپتویی خود را به این اپلیکیشن وصل کنید. میتوانید مستقیماً به کیف پول MetaMask خود وصل شوید یا از پروتکل WalletConnect برای اتصال میپل به انواع دیگری از کیف پولهای کریپتو استفاده کنید. پس از اتصال کیف پول خود، لیستی از استخرهای وام دهی همراه با نرخ سود مشخصی را خواهید دید. میتوانید مقداری از سرمایه خود را کیف پول خود به استخر مورد نظر واریز کنید و منتظر بمانید تا سود کسب کنید.
اگر میخواهید وام بگیرید، باید ابتدا اطلاعات شخصی خود مانند نام سازمان، آدرس ایمیل، وبسایت و نام کاربری رسانههای اجتماعی خود را وارد میکنید. سپس میتوانید از یک استخر وام دهی، درخواست وام کنید. شخصی که مدیریت این استخر را بر عهده دارد پس از بررسی درخواست تان، اعتبار و هویت شمارا بررسی خواهد کرد. اگر پس از بررسی ها درخواست تات تایید شود، بر سر شرایط دریافت وام مذاکره کرده و سپس آن را دریافت خواهید کرد. حداقل مبلغ قابل وامگیری ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار است زیرا این پلتفرم برای وامگیرندگان سازمانی و شرکتی طراحی شده است.
برای اینکه بتوانید نمایندگی یک استخر را به عهده بگیرید، باید با تیم میپل تماس بگیرید و فرآیند ارزیابی آنها را طی کنید. به عنوان نماینده، شما مسئول مدیریت عملیات استخر خود خواهید بود. اگر تایید شوید و نمایندگی یک استخر را به عهده بگیرید در عوض ارائه خدمات خود ۱۰٪ از سود به دست آمده را دریافت خواهید کرد.
ويژگی های میپل فایننس
میپل فایننس دارای سه ویژگی اصلی است: استیکینگ، وام دهی و قرض دهی. با استیکینگ میتوانید توکنهای MPL خود را قفل کنید و سود کسب کنید. میتوانید داراییهای خود را به استخرها واریز کنید و در ازای وام دادن به سازمان ها سود کسب کنید.
استیکینگ
در فرآیند استیکینگ (Staking)، با قفل کردن دارایی ها به مدت مشخص میتوان کسب درآمد کرد. استیک کنندگان با قفل کردن توکن هایشان به حفظ امنیت تراکنش های بلاکچین کمک میکنند و درصدی از کارمزد بلاکچین را به عنوان پاداش دریاقت میکنند.
در میپل فایننس فقط میتوان با توکن اختصاصی آن یعنی MPL استیکنیگ را انجام داد. با قفل کردن توکنهای MPL خود معادل آن توکنهای xMPL دریافت میکنید. xMPL با نسبت 1:1 با قیمت MPL پیوند خورده است.
میپل هر ماه توکنهای MPL را بین دارندگان توکن xMPL توزیع میکند، بنابراین با هولد کردن توکن های xMPL، سود کسب خواهید کرد. همچنین با توکنهای xMPL میتوان در تصمیم گیری های مرتبط با پلتفرم میپل مشارکت کرد.
برای لغو فرآیند استیکینگ (unstake)، به راحتی میتوان تمام توکنهای xMPL خود را به توکنهای MPL تبدیل کرد.
وام دهی
کاربران میتوانند در میپل فایننس به انواع استخرهای وام دهی دسترسی داشته باشند و داراییهای خود را به اساخر مورد نظر خود اضافه کنند و سود کسب کنند. این پلتفرم تنها با توکنهای بستر بلاکچین اتریوم و سولانا وامها میدهد؛ این توکن ها اغلب USDC و wETH هستند. برای شرکت در هر استخر وام دهی، شما باید توکن مربوطه را در کیف پول خود داشته باشید.
همچنین بخوانید : کپی تریدینگ چیست؟ معرفی برترین پلتفرم های Copy Trading
با کلیک بر روی استخر وام دهی مورد نظر، توکن مربوطه را از کیف پول خود به آن واریز کرده و سود خود را دریافت کنید. قبل از اقدام، میتوانید گزارشهای مربوط به عملکرد هر استخر را مشاهده کنید . از آن اطلاعات برای تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری خود استفاده کنید. استخرهای مختلف نرخ سود مختلفی دارند، اما نرخ نهایی ممکن است از آنچه لیست شده است متفاوت باشد و به شرایط بازار بستگی داشته باشد.
قرض دهی
میپل برای سرمایهگذاران کریپتو شرایطی را فراهم میکند که از استخرهای وام دهی پلتفرم خود وام بگیرند و با سود خود آن را پس دهند. توکنهایی که وام دهندگان در یک استخر واریز میکنند، همان توکنهایی هستند که شما برای سرمایهگذاری قرض میگیرید. حداقل میزان وامی که میتوانید از میپل دریافت کنید ۱,۰۰۰,۰۰۰ دلار است.
برای وام گرفتن از یک استخر وام دهی، اطلاعات شناسایی خود را ارائه می دهید. سپس، پس از تایید درخواست شما توسط نماینده استخر، روند تحقیقات و تایید شما آغاز میشود. پس از تایید درخواست وام، وارد مذاکرده بر سر شرایط وام میشوید و سپس مبلغ درخواستی را در کیف پولی که به میپل متصل کردهاید دریافت میکنید. شما باید در زمان مقرر اقساط سود خود را از طریق وبسایت میپل پرداخت کنید.
چه کشور هایی میتوانند از خدمات آن استفاده کنند؟
وبسایت میپل فایننس هیچ اطلاعیه ای بابت منع کشور خاصی درج نکرده است، بنابراین در نظر گرفته میشود که این پلتفرم در هر کشوری که به اینترنت دسترسی دارد، قابل دسترسی است. با این حال، نمایندگان استخر های نقدینگی احتمالاً از اختیار شخصی خود برای تایید وامدهندگان از کشورهای تحریمشده توسط استرالیا (محل استقرار میپل)، و همچنین کشورهای تحریمشده توسط مناطقی مانند ایالات متحده و اروپا، استفاده میکنند.
چند درصد کارمزد میگیرد؟
تیم اجرایی میپل فایننس برای محافظت و پشتیبانی از پلتفرم خود به درآمد نیاز دارد و این درآمد از طریق دریافت یک کارمزد سالیانه 0.99٪ از مقدار هر وام، تأمین میشود. ۶۶٪ از این کارمزدها به صندوق خزانه میپل و ۳۳٪ به وام دهندگان منتقل میشود. اگر شرایط وام تغییر کنند، میپل کارمزد سالیانه را مجددا محاسبه میکند.
میپل از سودی که توسط افرادی که وام دریافت میکنند پرداخت میشود، هیچ کارمزدی دریافت نمیکند. کارمزدها به صورت کلی به وام دهندگان، نمایندگان استخر و ارائه دهندگان نقدینگی که توکن های خود به استخر واریز میکنند، تعلق میگیرد.
توکن میپل (MPL) چیست؟
MPL، توکن حاکمیتی میپل فایننس است و بر بستر بلاکچین اتریوم ساخته شده است. دارندگان MPL میتوانند در استیکینگ یا رای دهی درمورد تصمیمات مربوط به پلتفرم مشارکت داشته باشند.
توکنومیکس میپل
توکن MPL سه نقش اصلی دارد: حاکمیت، تهیه نقدینگی استخر، و مشارکت در کارمزدهای شبکه که توسط خزانه میپل جمعآوری میشوند. در حال حاضر از 10 میلیون توکن MPL بیش از 4.4 میلیون آن در گردش است، و این عدد هر روز به تدریج افزایش مییابد.
ساختار توزیع توکنهای جدید MPL به این صورت است:
- 30٪ ماینینگ نقدینگی
- 25٪ کشت ایده و مشاور
- 26٪ کشت ایده
- 5٪ فروش عمومی
- 14٪ خزانه داری
کاربرد توکن MPL به شدت به میپل فایننس وابسته است. هر چه افراد بیشتری از این پلتفرم استفاده کنند، نیاز به توکنهای MPL برای استیک کردن یا رأی دهی در تصمیمات حاکمیتی بیشتر خواهد شد و این باعث افزایش قیمت توکن خواهد شد. به همین ترتیب، اگر کاربران زیادی میپل فایننس را ترک کنند، ارزش توکن MPL کاهش مییابد.
توکن MPL را از کجا میتوان خرید و آن را کجا نگهداری کرد؟
توکنهای MPL را میتوان از انواع صرافیهای متمرکز یا غیرمتمرکز مانند کوینبیس و یونیسواپ خریداری کرد. توجه داشته باشید که نمیتوان به صورت مستقیم توکنهای MPL را با واحد پول فیات (پول ملی) خریداری کرد، بنابراین ابتدا باید توکن ETH خریداری کرد و سپس آنها را به MPL تبدیل کرد.
با توجه به اینکه توکن MPL یک توکن مبتنی بر استاندارد ERC-20 است، از هر کیف پولی که از این استاندارد پشتیبانی میکند میتوان برای نگهداری آن استفاده کرد. از جمله کیف پول هایی که این استاندارد پشتیبانی میکندد عبارت اند از: متامسک، تراست ولت، اتمیک.
چگونه در میپل فایننس ثبت نام کرد؟
مرحله 1: وارد وب سایت maple.finance شوید. روی گزینه “Launch App” کلیک کنید و بلاکچین مرتبط با کیف پول خود (اتریوم یا سولانا) را انتخاب کنید.
مرحله 2: پس از اینکه وارد اپلیکیشن شدید، روی گزینه “Connect Wallet” کلیک کنید.
مرحله 3: نوع کیف پول خود را انتخاب کنید و به آن متصل شوید.
مرحله 4: اکنون به صورت خودکار با آدرس کیف پول خود وارد شدهاید. اکنون میتوانید از میپل فایننس استفاده کنید.
چگونه میتوان در میپل استیک کرد؟
مرحله 1: وارد وبسایت Maple.finance شوید و در نوار داشبورد روی گزینه “xMPL” کلیک کنید و کیف پول خود را که دارای توکن MPL است، متصل کنید.
مرحله 2: مقدار MPL مورد نظر برای استیکینگ را وارد کرده و آن را واریز کنید. سپس، معادل آن توکن xMPL به کیف پول شما ارسال خواهد شد.
مرحله 3: از این مرحله به بعد فقط کافیست منتظر دریافت سود خود باشید. برای مشاهده میزان سود خود یا لغو فرآیند استیکینگ خود میتوانید به همان صفحه بازگردید.
چگونه میتوان در میپل وام گرفت؟
مرحله 1: وارد وبسایت Maple.finance شوید و روی منوی “Earn” در بالای داشبورد خود کلیک کنید.
مرحله 2: لیست استخرهای وام دهی موجود را بررسی کنید. بعد از تصمیمگیری درباره استخری که میخواهید به آن وام دهید، روی “View Pool” کلیک کنید.
مرحله 3: ارزدیجیتال مرتبط با استخر وام دهیای که انتخاب کردهاید را واریز کنید.
مرحله 4: دستورالعملها را دنبال کرده و فرآیند واریز را کامل کنید.
مرحله ۵: پس از اینکه با موفیقت وجه خود را واریز کردید،یک پیام تایید مشاهده خواهید کرد.
چگونه میتوان در میپل وام دریافت کرد؟
مرحله 1: به وبسایت Maple.finance بروید و روی منوی “Borrow” در بالای داشبورد خود کلیک کنید.
مرحله 2: فرم مربوط به دریافت وام را پر کرده و ارسال کنید. یک نماینده با شما تماس خواهد گرفت اگر واجد شرایط باشید، شما را در مراحل بعدی راهنمایی خواهد کرد. وامدهندگان تأیید شده میتوانند به همان صفحه بازگشته و یک درخواست وام جدید ارسال کنند.
ویژگی های امنیتی میپل فایننس
حفظ امنیت تمام پلتفرم مالی امری بسیار حیاتی است و میپل فایننس نیز از این قائده استثنا نیست. از این رو، ویژگیهای امنیتی مختلفی برای حفظ امنیت ارائه میدهد، این ویژیگ ها عبارت اند از:
SSL Encryption
پروتکل لایه سوکت های امن (SSL)، یک پروتکل است که ارتباط بین مرورگر وب کاربر و سروری که وبسایت میپل فایننس را میزبانی میکند، کد گذاری میکند. بنابراین، هکرها نمیتوانند به اطلاعات کاربران میپل فایننس دسترسی پیدا کنند.
Bug Bounty
میپل فایننس به هر شخصی که نقض های امنتی پلتفرم آن را پیدا کند و به آنها اطلاع دهد تا سقف 50,000 دلار پاداش میدهد. بنابراین کاربران برای پیدا کردن هر گونه باگ امنیتی تشویق میشوند. این اقدام، برای میپل معادل استخدام یک تیم امنیتی برونسپاری شده محسوب میشود.
کلام آخر
میپل فایننس امکان وام دهی یا استیک کردن دارایی های خود برای کسب سود را تسهیل میکند. این پلتفرم به سرمایهگذاران سازمانی وام میدهد که نرخ پرداختی پایینتری نسبت به سرمایهگذاران حقیقی دارند، به این معنا که موجودی شما در این پلتفرم نسبت به پلتفرمهای رقیب از امنیت بیشتری برخوردار است.
مهمترین نقطه ضعف میپل این است که تنها از توکنهای بستر بلاکچین اتریوم یا سولانا پشتیبانی میکند. شما نمیتوانید از توکن های سایر بلاکچین ها مانند بیتکوین (Bitcoin) و ریپل (XRP) را استفاده کنید. میپل همچنین پس از ورشکستگی دو وامدهنده کریپتو بزرگ، سلسیوس (Celsius) و بابل فایننس (Babel Finance)، با مشکل نقدینگی مواجه شد، اما به نظر میرسد که این مشکلات را برطرف کرده و فرآیند انتخاب وامدهندگان خود را سختتر کرده است.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید