/ معرفی ارزهای دیجیتال / تفاوت ریپل Ripple با XRP و XRP Ledger چیست؟

زمان مطالعه : 7 دقیقه

تفاوت ریپل Ripple با XRP و XRP Ledger چیست؟

ریپل یک شرکت فناوری است که در سال ۲۰۱۲ توسط کریس لارسن و جد مک‌کالب راه‌اندازی شد. بیشتر به دلیل راه اندازی RippleNet، یک شبکه جهانی غیرمتمرکز که بانک‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت، صرافی های دارایی دیجیتال و شرکت‌ها را به هم متصل می‌کند تا انتقال پول بین‌المللی یکپارچه را تسهیل کند، شناخته شده است. RippleNet پیام‌رسانی بلادرنگ، تسویه و تراکنش‌های مالی را ارائه می‌دهد و شرکت‌کنندگان را قادر می‌سازد تا در راحت ترین حالت پول را در سطح جهانی ارسال کنند.

تفاوت ریپل Ripple با XRP و XRP Ledger چیست؟

نکات کلیدی

  • ریپل Ripple شرکتی است که راه‌حل‌های پرداخت مانند RippleNet را برای کمک به بانک‌ها و کسب‌وکارها در انتقال کارآمد پول ایجاد می‌کند.
  • ایکس آر پی XRP یک ارز دیجیتال است که برای تراکنش های سریع و کم هزینه طراحی شده و برای پرداخت های بین المللی ایده آل است.
  • ایکس آر پی لجر (XRPL) یک بلاک چین غیرمتمرکز است که در آن تراکنش‌های XRP انجام می‌شود و دارایی‌های دیجیتالی مانند استیبل کوین‌ها و NFT می‌توانند ایجاد شوند.
  • قیمت XRP پس از نبرد حقوقی ریپل با SEC و پس از شکایت در سال 2020 با افت شدیدی روبرو شده است و پس از حکم های مثبت دادگاه، رشد چشمگیری داشته است.

قابل درک است که چرا مردم اغلب ریپل و XRP را با هم اشتباه میگیرند.

1. توکن XRP در ابتدا «ریپل» نام داشت.

2. ریپل ذخایر قابل توجهی از ارز دیجیتال XRP دارد.

در این رابطه بخوانید‌ : ربات معاملاتی تلگرام چیست؟

3. جد مک‌کالب نقش اصلی در ایجاد ریپل و XRP Ledger را داشت.

بررسی کلی ریپل و XRP

ریپل یک شرکت راه حل های پرداخت است، در حالی که XRP دارایی دیجیتالی است که در دفتر کل XRP استفاده می شود.

ریپل چیست؟

ریپل یک شرکت فناوری است که در سال ۲۰۱۲ توسط کریس لارسن و جد مک‌کالب راه‌اندازی شد. بیشتر به دلیل راه اندازی RippleNet، یک شبکه جهانی غیرمتمرکز که بانک‌ها، ارائه‌دهندگان خدمات پرداخت، صرافی های دارایی دیجیتال و شرکت‌ها را به هم متصل می‌کند تا انتقال پول بین‌المللی یکپارچه را تسهیل کند، شناخته شده است.

RippleNet پیام‌رسانی بلادرنگ، تسویه و تراکنش‌های مالی را ارائه می‌دهد و شرکت‌کنندگان را قادر می‌سازد تا در راحت ترین حالت پول را در سطح جهانی ارسال کنند.

ریپل به جای تمرکز بر تنها یک ارز دیجیتال، طیف وسیعی از ابزارها را برای بهبود پرداخت های بین المللی ارائه می دهد. یکی از راه حل های آن نقدینگی بر اساس تقاضا (ODL) است که از XRP برای پلی بین ارزها و تسویه سریع پرداخت ها استفاده می کند.

ایده اصلی آن کاهش زمان و هزینه جابجایی پول در سراسر جهان است.

ریپل تقریباً 38 درصد از کل عرضه XRP را در حساب‌های امانی نگه می‌دارد.

XRP چیست؟

XRP ارز دیجیتال بومی XRP Ledger (XRPL) است. توسط دیوید شوارتز، جد مک کالب و آرتور بریتو طراحی شده تا معاملات را تنها در چند ثانیه با هزینه کم انجام دهد.

تمام 100 میلیارد توکن XRP در ابتدا عرضه شد و بخشی به ریپل برای تامین مالی پروژه ها و گسترش پذیرش داده شد.

نکته مهم این است که دفتر کل XRP منبع باز است و مستقل از ریپل عمل میکند. با این حال، برخلاف بیت کوین، XRP به استخراج متکی نیست. هر کسی می تواند بر روی بلاک چین XRP، XRP Ledger (XRPL) بسازد یا از XRP به عنوان یک ارز دیجیتال استفاده کند. تراکنش‌ها در عرض چند ثانیه انجام می‌شوند و هزینه کمی دارند. دلایلی که بسیاری آن را مناسب برای پرداخت‌های جهانی، پرداخت‌های خرد و موارد دیگر می‌دانند.

همچنین بخوانید : پولبک (Pullback) چیست؟ : استفاده از آن در معاملات

این یک دارایی دیجیتالی است که با هدف انتقال سریع و هزینه کم ایجاد شد و برای کاربرانی که خواهان سرعت و مقرون به صرفه بودن در تراکنش های خود هستند، تبدیل به گزینه ای مناسب شده است.

عملکرد XRP Ledger

XRP Ledger که در سال 2012 راه اندازی شد، بلاک چین اصلی ارز دیجیتال XRP است.

این شبکه به عنوان یک شبکه همتا به همتا عمل می کند و به معامله گران در سراسر جهان اجازه می دهد تا بدون نیاز به یک مرجع مرکزی معاملات را انجام دهند.

دفتر کل تمام تراکنش های XRP را ثبت می کند و تاریخچه ای جامع از آن را حفظ می کند. طراحی آن بر مقیاس پذیری، سرعت و بهره وری انرژی تاکید دارد و امکان تسویه تراکنش ها را در حدود سه تا پنج ثانیه با حداقل کارمزد فراهم می کند.

برخلاف بلاک چین‌هایی که بر مکانیزم‌های اثبات کار (PoW) یا اثبات سهام (PoS) متکی هستند، XRPL از یک پروتکل اجماع منحصربه‌فرد به نام الگوریتم اجماع پروتکل ریپل (RPCA) استفاده می‌کند. این پروتکل اعتبارسنجی سریع تراکنش ها را بدون نیاز به فرآیندهای استخراج انرژی بر امکان پذیر می کند.

در RPCA سرورهای مستقلی به نام اعتبارسنج ها تراکنش ها را پیشنهاد و تایید می کنند. هر اعتبار سنج یک لیست گره منحصر به فرد (UNL) را حفظ می کند که شامل اعتبار سنج های مورد اعتماد دیگر است.

در طول فرآیند اجماع، اعتبار سنج ها تراکنش های پیشنهادی خود را با UNL به اشتراک می گذارند. از طریق دورهای اجماع، اعتبار سنج ها بر روی مجموعه تراکنش هایی که باید در نسخه دفتر کل بعدی گنجانده شوند، توافق می کنند.

تراکنش زمانی تایید می شود که حداقل 80 درصد اعتبار سنج ها در یک UNL بر اعتبار آن توافق کنند. این روش تضمین می‌کند که همه شرکت‌کنندگان هر چند ثانیه یک‌بار در مورد وضعیت دفتر کل به اجماع دست یابند و امکان پردازش سریع و کارآمد تراکنش‌ها را فراهم می‌کند.

ویژگی های کلیدی XRP Ledger

XRPL به چندین ویژگی پیشرفته مجهز است که عملکرد آن را بهبود می بخشد و برای طیف گسترده ای از کاربران و توسعه دهندگان جذاب است.

  • صرافی غیرمتمرکز (DEX): یکی از ویژگی های قابل توجه XRPL صرافی غیرمتمرکز داخلی آن (DEX) است که به کاربران اجازه می دهد تا دارایی های مختلف را مستقیماً بدون واسطه در دفتر کل معامله کنند. کاربران می‌توانند توکن‌هایی مانند ارزهای فیات، کالاها یا سایر ارزهای دیجیتال را معامله کنند. این DEX از تعداد نامحدودی از جفت ارز پشتیبانی می کند، با نرخ های مبادله ای که بر اساس عرضه و تقاضای بازار تعیین می شود و انتقال ارزش و افزایش نقدینگی در اکوسیستم XRPL را تسهیل می کند.
  • توکن‌سازی: معماری XRPL از صدور و مدیریت دارایی‌های دیجیتال مختلف پشتیبانی می‌کند و امکان توکن‌سازی طیف وسیعی از دارایی‌ها را فراهم می‌کند. کاربران می‌توانند توکن‌هایی برای نمایش دارایی‌های دنیای واقعی مانند استیبل کوین‌ها، کالاها یا توکن‌های غیرمثلی (NFT) ایجاد کنند. این قابلیت امکان دیجیتالی کردن ارزش و انتقال بی‌وقفه دارایی‌های توکنیزه شده را فراهم می‌کند. ویژگی‌های توکن‌سازی XRPL به گونه‌ای طراحی شده‌اند که کاربر پسند باشند.
  • کانال های پرداخت: برای تسهیل پرداخت های خرد به صورت مقیاس پذیر و کارآمد، XRPL ویژگی معروف به کانال های پرداخت را ارائه می دهد. کانال‌های پرداخت، کاربران را قادر می‌سازد تا تراکنش‌ها را خارج از دفتر کل انجام دهند. این رویکرد بار روی لجر را کاهش می دهد و امکان پرداخت تقریباً آنی بین طرفین را فراهم می کند. کانال‌های پرداخت مخصوصاً برای برنامه‌هایی مفید هستند که به تراکنش‌های سریع و مکرر نیاز دارند.

چه پروژه هایی بر بستر XRPL ساخته شدند؟

در سال 2024، چندین پروژه برای پیشبرد توسعه در دفتر کل XRP انتخاب شدند.

  • Alt DRX: این پروژه بر توکن‌سازی املاک و مستغلات تمرکز دارد و به افراد اجازه می‌دهد تا سهام کسری از دارایی‌های فیزیکی را به عنوان دارایی‌های دیجیتالی که می‌توانند در بلاک چین معامله شوند، داشته باشند.
  • Moai Finance: یک صرافی غیرمتمرکز مالتی چین (DEX) که بلاک چین های مختلف را برای افزایش نقدینگی و کارایی معاملات به هم متصل می کند.
  • Propto: یک تجربه سرمایه گذاری شفاف و قابل دسترس در املاک و مستغلات را ارائه می دهد و مالکیت دارایی را دموکراتیک تر می کند.

شکایت SEC علیه ریپل

نبرد حقوقی بین ریپل لبز و کمیسیون بورس و اوراق بهادار ایالات متحده به طور قابل توجهی بر تغییرات قیمت XRP تأثیر گذاشته است.

در دسامبر 2020، SEC شکایتی علیه ریپل لبز تنظیم کرد و مدعی شد که این شرکت و مدیران آن، برد گارلینگ هاوس و کریس لارسن، بیش از 1.3 میلیارد دلار از طریق عرضه اوراق بهادار ثبت نشده با فروش توکن های XRP جمع آوری کرده اند.

پس از این خبر قیمت XRP کاهش شدیدی را تجربه کرد و در عرض 24 ساعت تقریباً 12 درصد کاهش یافت.

در طول سال ها، این پرونده شاهد تحولات مختلفی بوده است. در ژوئیه 2023، یک قاضی فدرال حکم داد که XRP هنگامی که به عموم مردم در صرافی های ارز دیجیتال فروخته می‌شود، یک اوراق بهادار نیست، اگرچه فروش به سرمایه‌گذاران نهادی، معاملات اوراق بهادار ثبت نشده در نظر گرفته می‌شود. این پیروزی جزئی منجر به افزایش خوش بینی در جامعه XRP شد و به افزایش قیمت XRP کمک کرد.

در آگوست 2024، دادگاه منهتن ریپل را به پرداخت 125 میلیون دلار جریمه به دلیل فروش توکن های XRP به ریپل محکوم کرد.

در اکتبر 2024، SEC از اتهامات خود علیه گارلینگ هاوس و لارسن صرفنظر کرد.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
1.50٪

$ 98,321.00

6,829,098,908 تومان

خرید و فروش بیت کوین