1 سال پیش
زمان مطالعه : 1 دقیقه
حمله مسموم کردن آدرس (address poisoning) چیست؟
حملات مسموم کردن آدرس، تاکتیکهای مخربی هستند که توسط مهاجمان استفاده میشوند تا از این طریق مسیر ترافیک را تغییر دهند، سرویسها را قطع کنند یا با درج دادههای جعلی یا تغییر جدولهای مسیریابی، دسترسی غیرمجاز به دادههای حساس داشته باشند. یکپارچگی داده ها و امنیت شبکه به طور جدی توسط این حملات تهدید می شود که از نقص در پروتکل های شبکه استفاده می کنند.
حملات مسموم کردن آدرس شامل ردیابی، سوء استفاده یا تصرف آدرس ارزهای دیجیتال است. حملات مسموم کردن آدرس، تاکتیکهای مخربی هستند که توسط مهاجمان استفاده میشوند تا از این طریق مسیر ترافیک را تغییر دهند، سرویسها را قطع کنند یا با درج دادههای جعلی یا تغییر جدولهای مسیریابی، دسترسی غیرمجاز به دادههای حساس داشته باشند. یکپارچگی داده ها و امنیت شبکه به طور جدی توسط این حملات تهدید می شود که از نقص در پروتکل های شبکه استفاده می کنند.
در این مقاله حملات مسمومیت آدرس، انواع و عواقب آن، و نحوه محافظت از خود در برابر چنین حملاتی را توضیح میدهیم.
حمله مسموم کردن آدرس چیست؟
در دنیای ارزهای دیجیتال، به اقدامات خصمانه ای که در آن مهاجمان با دستکاری آدرس ارزهای دیجیتال، کاربران را فریب می دهند حملات مسموم کردن آدرس می گویند.
در این رابطه بخوانید : لایم وایر چیست؟ معرفی پلتفرم LimeWire و توکن LMWR
در یک شبکه بلاک چین، این آدرسها که از رشتههای الفبایی عددی متمایز تشکیل شدهاند، به عنوان منبع یا مقصد تراکنشها در شبکه عمل میکنند. این حملات از روش های مختلفی برای تضعیف یکپارچگی و امنیت کیف پول ها و تراکنش های ارز دیجیتال استفاده می کنند.
حملات مسمومیت آدرس در فضای کریپتو بیشتر برای به دست آوردن غیرقانونی دارایی های دیجیتال یا آسیب رساندن به عملکرد روان شبکه های بلاک چین استفاده می شود. این حملات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
سرقت
مهاجمان ممکن است با استفاده از استراتژی هایی مانند فیشینگ، دستکاری تراکنش یا دستکاری آدرس، کاربران را فریب دهند تا دارایی خود را به آدرس های مخرب انتقال دهند.
اختلال
از مسمومیت آدرس میتوان برای ایجاد اختلال در عملکرد عادی شبکههای بلاک چین با ایجاد ازدحام، تاخیر یا وقفه در تراکنشها و قراردادهای هوشمند و کاهش اثربخشی شبکه استفاده کرد.
فریب
مهاجمان اغلب سعی می کنند با معرفی خود به عنوان چهره های شناخته شده، کاربران ارزهای دیجیتال را گمراه کنند. این امر اعتماد جامعه به شبکه را تضعیف می کند و ممکن است منجر به تراکنش های اشتباه یا سردرگمی کاربران شود.
برای محافظت از داراییهای دیجیتال و یکپارچگی کلی فناوری بلاکچین در برابر حملات مسموم کردن آدرس باید به مسائل امنیتی اکوسیستم ارزهای دیجیتال توجه کرد.
انواع حملات مسموم کردن آدرس
حملات مسموم کردن آدرس در حوزه کریپتو شامل فیشینگ، دستکاری تراکنش، استفاده چندباره از آدرس، حملات سیبل Sybil، کدهای QR جعلی، جعل آدرس و آسیب پذیری های قرارداد هوشمند است که هر یک خطرات خاصی را برای دارایی های کاربران و یکپارچگی شبکه به همراه دارد.
حملات فیشینگ
همچنین بخوانید : آزمون تورینگ (Turing Test) چیست؟
در حوزه ارزهای دیجیتال، حملات فیشینگ یک نوع رایج مسموم کردن آدرس است که مجرمان سعی میکنند وبسایتها، ایمیلها یا ارتباطات جعلی بسازند که شباهت زیادی به شرکتهای معتبر مانند صرافیهای ارز دیجیتال یا ارائهدهندگان کیف پول دارند.
این پلتفرمهای متقلبانه سعی میکنند کاربران ناآگاه را فریب دهند تا اطلاعات ورود، کلیدهای خصوصی یا عبارات بازیابی خود را فاش کنند. پس از به دست آوردن این اطلاعات، مهاجمان می توانند تراکنش های غیرقانونی انجام دهند و دسترسی غیرمجاز به دارایی قربانیان داشته باشند.
به عنوان مثال، هکرها ممکن است یک وبسایت مبادله جعلی درست کنند که دقیقاً شبیه وب سایت واقعی است و از مصرفکنندگان بخواهند که وارد شوند. پس از انجام این کار، مهاجمان میتوانند به وجوه مشتری در صرافی واقعی دسترسی پیدا کنند که منجر به خسارات مالی قابل توجهی میشود.
دستکاری تراکنش
یکی دیگر از روشهای مسموم کردن آدرس، دستکاری تراکنش است که در آن مهاجمان تراکنشهای ارزهای دیجیتال را رهگیری کرده و آدرس مقصد را تغییر میدهند. وجوهی که برای گیرنده اصلی در نظر گرفته شده است، با تغییر آدرس گیرنده به آدرس تحت کنترل مهاجم منتقل می شود. این نوع حمله اغلب شامل بدافزاری است که دستگاه یا شبکه کاربر یا هر دو را به خطر میاندازد.
استفاده چندباره از آدرس
مهاجمان بلاکچین را زیر نظر دارند تا آدرس های تکراری را شناسایی کنند. استفاده چندباره از آدرس ها می تواند امنیت دارایی ها را به خطر بیندازد زیرا ممکن است تاریخچه تراکنش ها و آسیب پذیری های آدرس را آشکار کند. این نقاط ضعف توسط عوامل مخرب برای دسترسی به کیف پول کاربران و سرقت وجوه استفاده می شود.
به عنوان مثال، اگر کاربر به طور مداوم از همان آدرس اتریوم Ethereum وجوه دریافت کند، مهاجم ممکن است متوجه این الگو شود و از نقص نرم افزار کیف پول کاربر برای دسترسی بدون مجوز به دارایی کاربر استفاده کند.
حمله سیبل Sybil
هکر برای به دست گرفتن کنترل شبکه چندین هویت یا نود جعلی ایجاد میکند. با دسترسی به کنترل شبکه، مهاجمان می توانند داده ها را اصلاح کنند، کاربران را فریب دهند و شاید امنیت شبکه را به خطر بیندازند.
مهاجمان ممکن است از تعداد زیادی نود جعلی در شبکههای بلاک چین اثبات سهام (PoS) استفاده کنند تا بر مکانیسم اجماع تأثیر بگذارند و میتوانند تراکنش ها را تغییر دهند و دارایی ها را دوبار خرج کنند.
کدهای QR جعلی یا آدرسهای جعلی
مسموم کردن آدرس ممکن است زمانی اتفاق بیفتد که آدرسهای پرداخت جعلی یا کدهای QR توزیع میشوند. مهاجمان اغلب با توزیع کدهای جعلی به کاربران و فریب آنها کاری میکنند که کاربر به طور ناخواسته دارایی دیجیتال خود را به آنها ارسال کند.
به عنوان مثال، یک هکر ممکن است کدهای QR را منتشر کند که واقعی به نظر میرسند اما در واقع تغییرات جزئی در آدرس رمزگذاری شده دارند. کاربرانی که این کدها را اسکن میکنند، بهجای آدرس گیرنده مورد نظر، پول را به آدرس مهاجم ارسال میکنند که باعث ضرر مالی میشود.
جعل آدرس
مهاجمانی که از جعل آدرس استفاده میکنند، آدرسهایی را ایجاد میکنند که بسیار شبیه آدرسهای واقعی هستند. ایده این است که کاربران را فریب دهند تا پول را به آدرس مهاجم منتقل کنند نه به آدرس گیرنده مورد نظر. از شباهت بصری آدرس جعلی و واقعی در این روش مسموم کردن آدرس استفاده می شود.
به عنوان مثال، مهاجم ممکن است یک آدرس بیت کوین Bitcoin ایجاد کند که بسیار شبیه به آدرس یک موسسه خیریه معتبر است. کاربرانی که قصد کمک به خیریه را دارند ناخواسته پول را به آدرس مهاجم منتقل میکنند.
آسیب پذیری های قرارداد هوشمند
مهاجمان از نقایص یا آسیبپذیریها در برنامههای غیرمتمرکز (DApps) یا قراردادهای هوشمند در سیستمهای بلاک چین برای مسموم کردن آدرس استفاده میکنند. مهاجمان میتوانند با دستکاری در نحوه انجام تراکنشها، مسیر پول را تغییر دهند یا باعث اختلال در عملکرد قرارداد شوند. در نتیجه ممکن است کاربران متحمل ضرر مالی شوند و خدمات مالی غیرمتمرکز (DeFi) ممکن است دچار اختلال شوند.
عواقب حملات مسموم کردن آدرس
حملات مسموم کردن آدرس می تواند اثرات مخربی بر روی کاربران و ثبات شبکه های بلاک چین داشته باشد. از آنجایی که مهاجمان ممکن است داراییهای کریپتو را سرقت کنند یا تراکنشها را تغییر دهند تا پول را به کیف پول خود منتقل کنند، این حملات اغلب باعث خسارات مالی زیادی برای قربانیان میشود.
فراتر از ضررهای مالی این حملات همچنین ممکن است منجر به کاهش اعتماد کاربران ارزهای دیجیتال شود. اعتماد کاربران به امنیت و قابلیت اطمینان شبکه های بلاک چین و خدمات مرتبط ممکن است در صورت گرفتار شدن در طرح های تقلبی یا سرقت دارایی شان آسیب ببیند.
علاوه بر این، برخی از حملات مسموم کننده آدرس، مانند حملات Sybil یا سوء استفاده از نقص قراردادهای هوشمند، می توانند از عملکرد عادی شبکه های بلاک چین جلوگیری کنند که منجر به تأخیر، تراکم یا عواقب پیش بینی نشده ای می شود که بر کل اکوسیستم تأثیر می گذارد. این اثرات نیاز به کنترلهای امنیتی قوی و آگاه سازی کاربران دارد.
چگونه از حملات مسموم کردن آدرس جلوگیری کنیم
برای محافظت از دارایی های دیجیتال کاربران و ایمن نگه داشتن شبکه های بلاک چین، باید راه های مقابله با این حملات را بررسی کنیم. راههای زیر ممکن است به پیشگیری از چنین حملاتی کمک کند:
از آدرس های جدید استفاده کنید
با ایجاد یک آدرس کیف پول جدید برای هر تراکنش، احتمال شناسایی ارتباط یک آدرس به هویت شخص یا تراکنشهای گذشته توسط مهاجمان کاهش مییابد. به عنوان مثال، حملات مسموم کردن آدرس را می توان با استفاده از کیف پول های سلسله مراتبی قطعی (HD) کاهش داد، که آدرس های جدیدی را برای هر تراکنش ایجاد می کند و قابلیت پیش بینی آدرس ها را کاهش می دهد.
استفاده از کیف پول HD امنیت کاربر را در برابر حملات مسموم کردن آدرس افزایش می دهد زیرا تغییر خودکار آدرس کیف پول، هدایت مجدد وجوه را برای هکرها دشوارتر می کند.
از کیف پول های سخت افزاری استفاده کنید
در مقایسه با کیف پول های نرم افزاری، کیف پول های سخت افزاری جایگزین ایمن تری هستند. این کیف پول ها با آفلاین نگه داشتن کلیدهای خصوصی، ریسک حملات را به حداقل میرسانند.
هنگام افشای آدرس های عمومی احتیاط کنید
کاربران باید هنگام اعلام عمومی آدرس های ارز دیجیتال خود به ویژه در رسانه های اجتماعی، احتیاط کنند و باید از نام مستعار استفاده کنند.
کیف پول های معتبر را انتخاب کنید
استفاده از کیف پول های معروف که به دلیل ویژگی های امنیتی و به روز رسانی منظم نرم افزار شناخته شده اند برای محافظت از خود در برابر حملات مسموم کردن آدرس و سایر حملات مهم است.
به روز رسانی های منظم
برای محافظت در برابر حملات مسمومیت آدرس، باید نرم افزار کیف پول را به طور دائم با جدیدترین اصلاحات امنیتی به روزرسانی کنید.
تهیه لیست سفید
از لیست سفید برای محدود کردن تراکنش ها به منابع معتبر استفاده کنید. برخی از کیفپولها یا خدمات به کاربران اجازه میدهند آدرسهای خاصی را که میتوانند وجه را به کیف پولشان ارسال کنند، در لیست سفید قرار دهند.
استفاده از کیف پول های چند امضایی
کیف پول هایی که برای تایید یک تراکنش به چندین کلید خصوصی نیاز دارند تحت عنوان کیف پول های چند امضایی (multisig) شناخته می شوند. این کیف پولها میتوانند با نیاز به چندین امضا برای تأیید یک تراکنش، حفاظت بیشتری را فراهم کنند.
از ابزارهای تحلیل بلاک چین استفاده کنید
برای شناسایی تراکنش های مشکوک، افراد می توانند تراکنش های دریافتی را با استفاده از ابزارهای تحلیل بلاک چین ردیابی و بررسی کنند. ارسال مقادیر کم و به ظاهر کم ارزش (داستینگ Dusting) به آدرس های متعدد یک روش رایج است. با بررسی این الگوهای داستینگ، می توان تا حد زیادی از حملات مسموم کردن آدرس جلوگیری کرد.
خروجی های خرج نشده تراکنش (UTXO) با مقادیر کمی از ارزهای دیجیتال از جمله پیامدهای تراکنش های داستینگ هستند. تحلیلگران می توانند آدرس های احتمالاً مسموم شده را با مکان یابی UTXO های متصل به تراکنش های داستینگ پیدا کنند.
حملات مشکوک را گزارش کنید
کاربران باید در صورت بروز حمله مشکوک به مسمومیت آدرس، فوراً با پشتیبانی شرکت ارائه دهنده کیف پول خود تماس بگیرند و جزئیات را گزارش دهند.
علاوه بر این، کاربران میتوانند در صورت متحمل شدن خسارت مالی سنگین، موضوع را برای تحقیقات بیشتر به مراجع قانونی مربوطه گزارش دهند. برای کاهش خطرات احتمالی و محافظت از منافع فردی و گروهی در اکوسیستم ارزهای دیجیتال، گزارش به موقع ضروری است.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
برای خرید و فروش ترون به مارکت نیپوتو مراجعه نمایید
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید