/ آموزش تحلیل تکنیکال / اشباع خرید (Overbough) یا اشباع فروش (Oversold)؛ استفاده از اندیکاتور قدرت نسبی

زمان مطالعه : 10 دقیقه

اشباع خرید (Overbough) یا اشباع فروش (Oversold)؛ استفاده از اندیکاتور قدرت نسبی

سطوح اشباع خرید و اشباع فروش

از نظر تحلیل بازار و سیگنال های معاملاتی، زمانی که شاخص قدرت نسبی بالاتر از سطح مرجع 30 افقی حرکت می کند، به عنوان یک شاخص صعودی در نظر گرفته می شود.

اشباع خرید (Overbough) یا اشباع فروش (Oversold)؛ استفاده از اندیکاتور قدرت نسبی

شاخص قدرت نسبی یک شاخص مومنتوم (momentum indicator) را ارائه می کند که میزان تغییرات اخیر قیمت را به منظور ارزیابی شرایط خرید بیش از حد یا فروش بیش از حد در قیمت سهام یا سایر دارایی ها اندازه گیری می کند. این مفهوم توسط ولز وایلدر جونیور (Welles Wilder Jr) تحلیلگر تکنیکال مشهور آمریکایی در کتابی که در سال 1978 با عنوان «مفاهیم جدید در سیستم‌های معاملاتی تکنیکال» منتشر کرد معرفی شد. شاخص قدرت نسبی یک نوسانگر دارای یک نمودار خطی است که بین دو حد در حال حرکت است. ارقام ارائه شده توسط آن می تواند از 0 تا 100 باشد.

روند اولیه سهام یا دارایی ابزار مهمی است که برای اطمینان از درک صحیح قرائت های اندیکاتور استفاده می شود. تحلیلگر معروف بازار، کنستانس براون (Constance Brown)، تا حد زیادی ایده اشباع فروش در شاخص قدرت نسبی را ترویج داده است که در یک روند صعودی رخ می دهد و احتمالاً بسیار بالاتر از 30٪ است، و تفسیر اشباع خرید در شاخص قدرت نسبی که در طول یک روند نزولی رخ می دهد، بسیار کمتر از 70٪ است.

تفسیر سنتی و استفاده از شاخص قدرت نسبی، تعیین می کند که مقادیر 70 یا بالاتر یک اوراق بهادار در شرایط اشباع خرید یا ارزش‌گذاری بیش از اندازه است و ممکن است برای تغییر روند یا عقب‌نشینی اصلاحی قیمت آماده شود. تفسیر شاخص قدرت نسبی 30 یا کمتر نشان دهنده شرایط فروش بیش از حد یا کم ارزش است.

در این رابطه بخوانید‌ : کپی تریدینگ چیست؟ معرفی برترین پلتفرم های Copy Trading

نکات مهم

  • در امور مالی، شاخص قدرت نسبی نوعی شاخص مومنتوم است که سرعت تغییرات اخیر قیمت را بررسی می‌کند تا مشخص کند آیا سهام برای صعود یا فروش آماده است.
  • شاخص قدرت نسبی توسط آمارگیران و معامله گران بازار، همراه با سایر شاخص های تکنیکال، به عنوان ابزاری برای شناسایی فرصت ها برای ورود یا خروج از یک موقعیت استفاده می شود.
  • به طور کلی، زمانی که شاخص قدرت نسبی از سطح مرجع 30 افقی فراتر می رود، یک سیگنال صعودی و زمانی که به زیر سطح مرجع 70 افقی می لغزد، یک سیگنال نزولی است.

سطوح اشباع خرید و اشباع فروش

از نظر تحلیل بازار و سیگنال های معاملاتی، زمانی که شاخص قدرت نسبی بالاتر از سطح مرجع 30 افقی حرکت می کند، به عنوان یک شاخص صعودی در نظر گرفته می شود.

برعکس، شاخص قدرت نسبی که به زیر سطح مرجع 70 افقی می‌رسد، به عنوان یک شاخص نزولی در نظر گرفته می‌شود. از آنجایی که برخی دارایی ها نوسان بیشتری دارند و سریعتر از سایر دارایی ها حرکت می کنند، مقادیر 80 و 20 نیز معمولاً در سطوح خرید بیش از حد و فروش بیش از حد مورد استفاده قرار می گیرند.

واگرایی قیمت/نوسانگر

نوسانات شکست

محدوده شاخص قدرت نسبی

در طول روندهای صعودی، شاخص قدرت نسبی تمایل دارد نسبت به روندهای نزولی ثابت باقی بماند. کاملا منطقی است زیرا شاخص قدرت نسبی سود را بر حسب ضرر اندازه گیری می کند. در یک روند صعودی، سود بیشتری وجود خواهد داشت و شاخص قدرت نسبی را در سطوح بالاتر نگه می دارد. در یک روند نزولی، شاخص قدرت نسبی تمایل دارد در سطوح پایین تر باقی بماند.

در طول یک روند صعودی، شاخص قدرت نسبی تمایل دارد بالای 30 بماند و اغلب باید به 70 برسد. در طول یک روند نزولی، به ندرت دیده می‌شود که شاخص قدرت نسبی از 70 فراتر رود و این اندیکاتور اغلب به 30 یا کمتر می‌رسد. این دستورالعمل‌ها می‌توانند به تعیین قدرت روند و شناسایی تغییر احتمالی روند کمک کنند. به عنوان مثال، اگر شاخص قدرت نسبی نتواند در چند نوسان متوالی قیمت در طول یک روند صعودی به 70 برسد، اما سپس به زیر 30 برسد، روند ضعیف شده و ممکن است معکوس شود.

برعکس این موضوع برای یک روند نزولی صدق میکند. اگر روند نزولی نتواند به 30 یا کمتر برسد و سپس به بالای 70 صعود کند، این روند نزولی ضعیف شده و ممکن است به سمت صعودی معکوس شود.

خط روند شاخص قدرت نسبی شکسته می شود

شاخص های مومنتوم: مقایسه شاخص قدرت نسبی با اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی

همانند شاخص قدرت نسبی، اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی (MACD) یک شاخص حرکتی پیرو روند است که رابطه بین دو میانگین متحرک قیمت اوراق بهادار را نشان می دهد. اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی با کم کردن میانگین متحرک نمایی 26 دوره ای (EMA) از میانگین متحرک نمایی 12 دوره ای محاسبه می شود. نتیجه آن محاسبه خط اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی است.

سپس یک میانگین متحرک نمایی نه روزه اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی به نام “خط سیگنال” در بالای خط اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی ترسیم می شود که می تواند به عنوان یک محرک برای سیگنال های خرید و فروش عمل کند. معامله گران ممکن است زمانی که اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی از خط سیگنال خود عبور می کند اوراق بهادار را بخرند و زمانی که اندیکاتور میانگین متحرک همگرایی واگرایی از خط سیگنال عبور می کند اوراق بهادار را بفروشند.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو

در نیپوتو مارکت امکان خرید و فروش تتر برای شما فراهم شده است.


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



مترجم اخبار تکنولوژی و بلاکچین، فعال در حوزه کریپتو و متاورس، تهیه و اجرای ویدیوهای آموزشی و کاربردی در حوزه کریپتوکارنسی.

ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین