1 سال پیش
زمان مطالعه : 5 دقیقه
تفاوت تراکنش های مونرو (Monero) با دیگر بلاکچین ها
ویژگی های خاص این ارز دیجیتال آن را به یکی از گزینه های مورد علاقه بسیاری از کاربران تبدیل کرده است. ولی با این وجود، بیت کوین هنوز هم بیشتر از هر ارز دیجیتال دیگری برای خرید کالا و خدمات غیر قانونی مورد استفاده قرار میگیرد. اما آیا ویژگی های تراکنش های مونرو میتوانند ارز دیجیتال XMR را به یک ابزار پرداخت متداول تبدیل کنند؟
مونرو (Monero) با نماد XMR یک ارز دیجیتال متمرکز روی حریم خصوصی است که برای انجام تراکنش های محرمانه و غیر قابل ردیابی مورد استفاده قرار میگیرد. ویژگی های خاص این ارز دیجیتال آن را به یکی از گزینه های مورد علاقه بسیاری از کاربران تبدیل کرده است. ولی با این وجود، بیت کوین هنوز هم بیشتر از هر ارز دیجیتال دیگری برای خرید کالا و خدمات غیر قانونی مورد استفاده قرار میگیرد. اما آیا ویژگی های تراکنش های مونرو میتوانند ارز دیجیتال XMR را به یک ابزار پرداخت متداول تبدیل کنند؟
ردیابی تراکنش های ارز دیجیتال
در سالهای اخیر، دولتها و سازمانهای امنیتی مختلف در پاسخ به افزایش تعداد جرایم سایبری مرتبط با ارزهای دیجیتال، ابزارهایی برای ردیابی تراکنش های رمز ارزی توسعه دادند. بنابراین امروزه دیگر نمیتوان گفت که پرداخت با هر نوع پرایوسی کوین به صورت 100 درصدی غیر قابل ردیابی خواهد بود.
البته حتی پیش از توسعه چنین ابزارهایی، وجود قوانین ضد پولشویی و شناسایی مشتری (KYC) باعث شده بود تا هر زمان تبادلی بین ارز دیجیتال و ارز رایج انجام میشد، هویت هر دو طرف معامله مشخص باشد. بنابراین اگر خلافکاری به عنوان یک کاربر عادی از یک صرافی ارز دیجیتال متمرکز استفاده میکرد، پیدا کردن او کار چندان دشواری نبود.
در این رابطه بخوانید : اندیکاتور RSI چیست؟ و چگونه محاسبه میشود؟
از سوی دیگر، برخی از شرکتهای فعال در حوزه کریپتو هم ابزارهای خاص خودشان را برای ردیابی تراکنشها توسعه دادهاند و در نتیجه احتمال این که یک کاربر عادی بتواند تراکنش های خود را از چشم همه دولتها، سازمانها و شرکتهای امنیتی پنهان کند، به صفر نزدیک شده است.
روش ردیابی تراکنش های ارز دیجیتال
در حال حاضر تقریبا تمام صرافیهای متمرکز دنیا از قوانین شناخت مشتری (KYC) پیروی میکنند که استانداردی برای جلوگیری از پولشویی است.
برخی از ارزهای دیجیتال مانند بیت کوین، مرورگرهای بلاک چین دارند. این مرورگرها به شما اجازه میدهند تمام تراکنش هایی که از ابتدا تاکنون انجام شده را مشاهده نمایید. بنابراین میتوان بلاک چین بیت کوین را به عنوان یک پایگاه داده بزرگ در نظر گرفت که به ما نشان میدهد هر آدرس چه تراکنش هایی انجام داده و چه میزان مبلغ ورودی یا خروجی داشته است. بلاک چین رمز ارزهای دیگری مانند اتریوم یا سولانا نیز مرورگرهای مشابهای دارند که اطلاعات تراکنش های تمام کاربران را به ما نشان میدهند.
زمانی که موجودی و سابقه تراکنش هر آدرس از طریق مراجعه به یک مرورگر بلاک چین مشخص باشد، و هویت مالک آدرس هم از طریق ثبت نام در صرافیهای متمرکز فاش شود، دیگر خبری از حریم خصوصی و پنهان شدن تراکنشها یا داراییها نیست. حتی اگر کاربر بیت کوینهای خود را هم از کیف پول صرافی خارج و بین 10 کیف پول مختلف در مبالغ کوچک جا به جا کند، ردیابی فعالیتهای وی همچنان امکانپذیر خواهد بود.پیشرفت فناوریهای ردیابی تراکنش باعث شده تا حتی خرید و فروش مونرو (XMR) هم دیگر کاملا غیر قابل ردیابی نباشد.
ویژگی های مونرو در زمینه حفظ حریم خصوصی
امضاهای حلقهای (Ring Signatures): این امضاهای دیجیتالی ممکن است توسط هر کدام از اعضای یک حلقه تولید شده باشند. بنابراین پی بردن به این موضوع که کلید کدام عضو این حلقه برای تولید امضا مورد استفاده قرار گرفته، بسیار دشوار خواهد بود. در نتیجه میتوان گفت که این امضاها پی بردن به منشا یک تراکنش XMR را (تقریبا غیر ممکن میکنند.
آدرسهای شناساگریز (Stealth Addresses): آدرسهایی یکبار مصرف که صرفا در یک تراکنش استفاده میشوند. کاربر میتواند این نوع آدرس را به صورت عمومی منتشر کند، و دارایی های ارسال شده برای آن را در آدرس دیگری دریافت نماید. در این حالتِ، رابطه بین آدرس اول و مقصد واقعی داراییها هرگز فاش نخواهد شد.
بولت پروف+ (Bulletproof+): این اثبات هیچآگاهی (Zero-knowledge proof) برای انجام تراکنش های محرمانه مونرو که مبلغ آن با تکنیکهای رمزنگاری مخفی میشود، کاربرد دارد.
دندلاین ++ (Dandelion++): این ویژگی مونرو برای پنهان کردن ارتباط بین تراکنشها و آی پیهای نودها مورد استفاده قرار میگیرد.
تفاوت بیت کوین و مونرو از لحاظ حریم خصوصی
در شبکه بیت کوین اگر از آدرس کیف پولی مطلع باشید، میتوانید به آسانی اطلاعاتی مانند موجودی، آدرسهای مرتبط و مسیر انتقال داراییهای آن را مشاهده کنید. اما در بلاک چین مونرو پیدا کردن یک آدرس به معنای دریافت اطلاعات نیست. در بلاک چین Monero، با توجه به ویژگی امضاهای حلقهای، هرگز مشخص نیست که چه آدرسهایی به صورت قطعی در یک تراکنش شرکت داشتهاند و از آنجایی که آدرسهای شناساگریز هم یکبار مصرف هستند، ردیابی یک تراکنش به امری تقریبا غیر ممکن تبدیل میشود.
شرکتی به نام سایفرتریس مدعی است فناوری لازم برای ردیابی تراکنش های Monero را دارد. البته صحت این ادعا و دقت فناوری این شرکت هرگز مشخص نشده و با توجه به بروزرسانیهایی که توسعه دهندگان XMR در نظر دارند، بعید نیست که راهی برای مقابله با این فناوری هم پیدا شود.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
همچنین بخوانید : ارزدیجیتال داگز (DOGS) چیست؟
برای خرید و فروش دای به مارکت نیپوتو مراجعه نمایید
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید