/ قانون گذاری ایران / بانک مرکزی: زیرساخت فنی و مقررات لازم برای رمزارز ملی ایران نهایی شد

زمان مطالعه : 5 دقیقه

بانک مرکزی: زیرساخت فنی و مقررات لازم برای رمزارز ملی ایران نهایی شد

بانک مرکزی: زیرساخت فنی و مقررات لازم برای رمزارز ملی ایران نهایی شد

طرح رمزارز ملی از سال گذشته به صورت رسمی کلید خورده و حالا معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در جریان یک سخنرانی اعلام کرده که ایجاد بسترهای مقرراتی و فنی لازم برای کیف الکترونیکی پول، پیاده‌سازی زیرساخت فنی رمزپول ملی و تدوین مقررات آن از جمله اقدامات انجام شده در این زمینه است.

روز گذشته کنفرانس بین‌المللی مدیریت از سوی دانشگاه علامه طباطبایی در تهران برگزار شدن و در بخش‌هایی از آن مهران محرمیان، معاون فناوری‎های نوین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران به ایراد سخنرانی در مورد محورهای مورد نظر پرداخت.

در بخشی از این صحبت‎ها محرمیان به پیشرفت‌های سالیان اخیر در حوزه‎های پولی و مالی اشاره کرد و اعلام نمود که طی سال‌‎های منتهی به 2008، رویکرد کلی بانک‎های مرکزی کشورهای مختلف در سراسر جهان به نحوی بود تا جایی که ممکن است از نظارت و مقررات دور شوند تا فضا برای نوآوری و تنظیم روابط به افراد فعال در حوزه‌های مالی سپرده شود.

در این رابطه بخوانید‌ : بایننس کوین (BNB) چیست؟ و چه کاربردی دارد؟

این تفکر در آن سال‌‎ها منجر به بروز بحران بزرگ مالی 2008 شد و پس از آن طرحی مهم موسوم به استاندارد باز 3 شد که هدف اصلی آن بازگردانی نظارت با رویکردهای جدید است.

پس از ایراد این مقدمه، محرمیان اضافه کرد که همین رویکرد در نهایت منجر به این خواهد شد تا کشورهای مختلف از بروز هرج و مرج مالی و پراکندگی در این زمینه اجتناب کنند. پس می‌توان انتظار داشت با توجه به گسترش هر چه بیشتر گرایش افراد، نهادها و حتی دولت‌ها به سمت رمزارزها، کشورهای مختلف از طریق رگولاتوری‌های رسمی خود نیز در این زمینه دست به کار شده و در بازار حاضر شوند. محرمیان در این رابطه گفت:

ما هم در ایران از این قاعده مستثنی نیستیم و برقراری تعادل و تناسب میان نظارت و فضای لازم برای نوآوری از جمله چالش‌های مهمی است که با آن روبرو هستیم؛ در واقع اگرچه به طور مستمر در معرض انتقاد از سوی طرفداران نوآوری از یکسو و نهادهای نظارتی از سوی دیگر هستیم اما واقعیت این است که ما در بانک مرکزی دغدغه هر دو حوزه را داریم؛ هم به دنبال ایجاد فضاهای مناسب و لازم برای نوآوری در خدمات هستیم و هم حفظ جایگاه نظارتی بانک مرکزی برای جلوگیری از لطمه خوردن به ثبات مالی برایمان مهم است.

معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در ادامه صحبت‌های خود گزارش عملکرد این سازمان در زمینه رمزارز ملی را بیان کرده و گفت:

ایجاد بسترهای مقرراتی و فنی لازم برای کیف الکترونیکی پول، پیاده‌سازی زیرساخت فنی رمزپول ملی و تدوین مقررات آن، راه‌اندازی سامانه‌های جدید مانند پل، تدوین مقررات بانکداری باز و کمک به راه‌اندازی نئوبانک‌ها از جمله اقداماتی است که انجام شده و در حال پیگیری در بانک مرکزی است.

محرمیان همچنین اشاره کرد که یکی از اقدامات مهمی که بانک مرکزی آن را با جدیت دنبال می‌کند، راه‌اندازی سندباکس رگولاتوری برای تسهیل و تسریع ایفای نقش رگولاتوری جهت فعالیت‌های نوآورانه است. هدف بانک مرکزی از راه‌اندازی این سندباکس، فراهم کردن امکان فعالیت  محدود برای طرح‌های نوآورانه در یک محیط خاص است تا هم صاحبان طرح در یک محیط عملیاتی واقعی به نقاط ضعف و قوت کار خودشان پی ببرند و هم رگولاتور امکان و فرصت بررسی مخاطرات مختلف طرح را داشته باشد.

منبع : شهر سخت افزار


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین

بیشتر بخوانید