52 دقیقه پیش
زمان مطالعه : 6 دقیقه
ویتالیک بوترین خواستار صدور مجوزهای «کپیلفت» در فضای ارزهای دیجیتال شد
ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم، صنعت ارزهای دیجیتال را به پذیرش مجوزهای متنباز «کپیلفت» تشویق کرده است. به گفته او این صنعت در حال از دست دادن ارتباط با ریشههای اوپن سورس خود است. بوترین تأکید کرد که فضای کریپتو تغییر کرده، رقابتیتر شده و مشارکت در آن کمتر شده است، که ایدهآل قدیمی متنباز مبنی بر اشتراک داوطلبانه کد توسط افراد را تضعیف میکند.

ویتالیک بوترین، خالق اتریوم، اکنون از مجوزهای متنباز حمایت میکند و استدلال میکند که این مجوزها نوآوری باز را بیشتر ترویج میدهند.
ویتالیک بوترین، بنیانگذار اتریوم، صنعت ارزهای دیجیتال را به پذیرش مجوزهای متنباز «کپیلفت» تشویق کرده است. به گفته او این صنعت در حال از دست دادن ارتباط با ریشههای اوپن سورس خود است.
بوترین در پستی در روز دوشنبه گفت که قبلاً طرفدار «رویکرد آزاد» برای صدور مجوز نرمافزار بوده است، که امکان اشتراکگذاری رایگان با همه را فراهم میکند، اما اکنون رویکرد «کپیلفت» را ترجیح میدهد.
در این رابطه بخوانید : شبکه لایه 2 بیت کوین چیست؟
بین این دو تفاوت ظریفی وجود دارد. مجوزهای آزاد به عموم مردم اجازه میدهند فایلهای کد منبع را آزادانه تغییر دهند یا توزیع کنند. مجوزهای کپیلفت نیز همین کار را انجام میدهند، اما کاربر را ملزم میکنند که هرگونه اثر مشتق شده را با استفاده از کد اصلی نیز به صورت متنباز منتشر کند.
بوترین گفت: «من از نظر فلسفی از کپی رایت و پتنت ها متنفرم.»
تمایل بوترین به مجوزهای متنباز کپیلفت
او افزود: «من از این ایده خوشم نمیآید که دو نفر صرفاً با به اشتراک گذاشتن خصوصی دادهها بین خودشان، مرتکب جرمی علیه شخص سومی شوند که حتی با او تماس یا ارتباطی ندارند.»
بوترین گفت که به «کپیلفت» علاقهمند شده زیرا متنباز به پذیرش انبوه رسیده و «تشویق شرکتها به استفاده از آن بسیار عملیتر است.»
با این حال، او به معایب رویکرد «کپیلفت» نیز اشاره کرد، به این صورت که میتواند بیش از حد محدودکننده یا اجباری باشد، به خصوص در مواردی که کد به صورت عمومی توزیع نمیشود اما همچنان باید به اشتراک گذاشته شود.
کپیلفت در فضای کریپتو
بوترین تأکید کرد که فضای کریپتو تغییر کرده، رقابتیتر شده و مشارکت در آن کمتر شده است، که ایدهآل قدیمی متنباز مبنی بر اشتراک داوطلبانه کد توسط افراد را تضعیف میکند.
«فضای کریپتو رقابتیتر و مزدورانهتر شده است و ما کمتر از قبل میتوانیم روی افرادی که صرفاً از روی لطف، کار خود را منبعباز میکنند، حساب کنیم.»
او گفت که اشتراکگذاری داوطلبانه دیگر کافی نیست و باید با «قدرت سخت» دادن دسترسی به برخی کدها فقط به کسانی که کد خود را ارائه میکنند، همراه باشد.
او افزود که مجوز کپیلفت در کریپتو، نوعی الزام متقابل را ایجاد میکند و تضمین میکند که نوآوری به نفع کل جامعه باشد، نه فقط چند بازیگر با کدهای بسته.
وی افزود کپیلفت «مجموعهای بزرگ از کد» یا سایر محصولات خلاقانه ایجاد میکند که فقط در صورتی میتوان از نظر قانونی از آنها استفاده کرد که کاربران مایل به اشتراکگذاری کد منبع هر چیزی باشند که بر اساس آن ساختهاند.
«از این رو، کپیلفت را میتوان به عنوان روشی بسیار گسترده و بیطرف برای ایجاد انگیزه برای انتشار بیشتر و بهرهمندی از مزایای سیاستهایی مانند موارد فوق بدون بسیاری از معایب آنها در نظر گرفت.»
همچنین بخوانید : الگوی سر و شانه ها چیست و چگونه میتوان آن را شناسایی کرد؟
بوترین گفت که ایجاد انگیزه برای متنباز زمانی ارزشمندتر است که نه غیرواقعی باشد و نه تضمینشده، و افزود که مزایای کپیلفت امروزه بسیار بیشتر از ۱۵ سال پیش است.
امروزه، هم شرکتهای بزرگ و هم کریپتو در چنین وضعیتی قرار دارند که ارزش ایجاد انگیزه برای متنباز از طریق کپیلفت را بالا میبرد.

منبع: ویتالیک بوترین
آدام کوچران، سرمایهگذار خطرپذیر حوزه کریپتو، با این نظر موافق بود و نوشت:
«برخی موارد استثنای کاربردی وجود دارد که در آنها کپیلفت مشکلساز است، اما بهطور کلی با این فلسفه موافقم.»
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید