7 ماه پیش
زمان مطالعه : 6 دقیقه
شاخص CPI چیست و چگونه بر سایر ارزها تأثیر می گذارد؟
زمانی که تورم خیلی پایین باشد، بانک مرکزی مانند فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را کاهش داده تا فعالیت اقتصادی را افزایش دهد. زمانی که تورم خیلی بالا باشد، ممکن است نرخ بهره برای تثبیت قیمت ها افزایش یابد. با افزایش نرخ بهره، مصرف کننده به دلیل بازدهی که ممکن است با نگهداری پول در بانک ایجاد کند، تمایل بیشتری به پس انداز آن به جای خرج کردن داشته باشد.
شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) اندازه گیری گسترده ای از تورم در یک اقتصاد در رابطه با بهای تمام شده کالاها و خدمات است. این رقم می تواند تأثیر قابل توجهی بر ارزش یک واحد پولی نسبت به ارزهای سایر کشورها داشته باشد.
شاخص CPI میانگین وزنی قیمت های یک سبد کالا و خدمات مصرفی، از جمله هزینه های حمل و نقل، غذا و انرژی را محاسبه می کند. اقتصاددانان از CPI برای ارزیابی تغییرات قیمت در هزینه زندگی افراد استفاده می کنند.
زمانی که تورم خیلی پایین باشد، بانک مرکزی مانند فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را کاهش داده تا فعالیت اقتصادی را افزایش دهد. زمانی که تورم خیلی بالا باشد، ممکن است نرخ بهره برای تثبیت قیمت ها افزایش یابد. با افزایش نرخ بهره، مصرف کننده به دلیل بازدهی که ممکن است با نگهداری پول در بانک ایجاد کند، تمایل بیشتری به پس انداز آن به جای خرج کردن داشته باشد.
در این رابطه بخوانید : امضای اشنور چیست؟ و چه مزایایی برای بیت کوین دارد؟
نکات کلیدی
تورم که توسط CPI اندازه گیری می شود، می تواند تأثیر قابل توجهی بر ارزش نسبی ارزها داشته باشد.
به این دلیل که تورم عاملی است که فدرال رزرو هنگام تصمیم گیری در خصوص سیاست پولی در نظر می گیرد.
زمانی که تورم خیلی بالا باشد، فدرال رزرو ممکن است برای تشویق پس انداز و کاهش هزینه ها، نرخ بهره را افزایش دهد.
این امر باعث تقویت دلار در برابر سایر ارزها می شود.
در بازارهای ارز (فارکس)، معیار CPI ماهانه یکی از مهم ترین شاخص هایی است که توسط معامله گران نظارت می شود. در مورد دلار آمریکا، انتشار و تغییر رقم CPI توسط دفتر آمار کار می تواند نوساناتی در ارزش دلار در برابر سایر ارزها در سراسر جهان ایجاد کند.
چرا CPI برای معامله گران ارز مهم است؟
بازارها معمولاً به شاخص CPI به عنوان “تورم کل” اشاره می کنند. داده های CPI در بازارهای ارز بسیار مهم است زیرا تورم به طور چشمگیری بر تصمیمات اتخاذ شده توسط بانک های مرکزی در مورد سیاست های پولی تأثیر می گذارد.
با توجه به اینکه بانکهای مرکزی معمولاً وظیفه کنترل تورم در سطح مناسب را دارند، سیاست گذاران به عنوان مکانیزمی برای رسیدن به سطوح هدف، نرخ بهره را افزایش یا کاهش می دهند. آنها همچنین ممکن است دستورالعمل های سیاست دیگری مانند قراردادهای خرید اوراق قرضه یا گسترش عرضه پول را معرفی کنند.
اگر تورم از سطوح هدف منحرف شود، بانکهای مرکزی مانند فدرال رزرو ممکن است نرخهای بهره را تغییر دهند. اگر تورم بالاتر از هدف 2.0 درصد باشد، فدرال رزرو ممکن است نرخ بهره را افزایش دهد تا مخارج را کاهش دهد. این امر باعث تقویت دلار در برابر سایر ارزها می شود زیرا نرخ بهره بالاتر وضعیت دلار را مطلوب تر می کند.
اگر تورم کشورهایی مانند برزیل و ونزوئلا در سال های اخیر به شدت افزایش یابد، مصرف کنندگان تمایل کمتری به پس انداز پول خواهند داشت زیرا قدرت خرید آنها کاهش می یابد.
در همین حال، زمانی که یک بانک مرکزی برای مبارزه با تورم، نرخ بهره را افزایش میدهد، استقراض، چه توسط افراد برای خرید کالا و خدمات و چه توسط مشاغل به منظور توسعه، معمولاً کاهش مییابد. این می تواند بر تولید ناخالص داخلی یک کشور تأثیر بگذارد.
تورم چه تاثیری بر دلار دارد؟
تورم پدیده ای است که در آن قیمت کالاها و خدمات در طول زمان افزایش می یابد. وقتی این اتفاق می افتد، پول ارزش خود را از دست می دهد. تاثیر تورم بر دلار در فرسایش تدریجی قدرت خرید آن است. به عبارت ساده تر، این بدان معناست که ارزش یک دلار در جیب شما امروز با فرض تورم ثابت، بیش از آینده خواهد بود.
همچنین بخوانید : شیبا اینو چیست و چه کاربردی دارد؟
نرخ ارز (Exchange Rate) چگونه تحت تاثیر تورم است؟
وقتی تورم بالا باشد، یک ارز را تضعیف می کند زیرا قدرت خرید کاهش یافته است. این به نوبه خود موجب کاهش سرمایه گذاری می شود و می تواند بر نرخ ارز یک کشور تأثیر منفی بگذارد. عکس آن نیز صادق است: وقتی تورم پایین است، ارز نسبتاً قوی است که تأثیر مثبتی بر نرخ ارز آن دارد. با این حال، مهم است که به یاد داشته باشید بسیاری از عوامل دیگر نیز بر نرخ ارز تأثیر میگذارند، از جمله بدهی، نرخ بهره و غیره.
وقتی CPI بالا باشد چه اتفاقی می افتد؟
هنگامی که تورم از هدف 2.0 درصد بالاتر می رود، فدرال رزرو ممکن است تصمیم بگیرد که نرخ بهره را برای تشویق پس انداز افزایش دهد. نرخ بهره بالاتر ممکن است سرمایهگذاری خارجی را جذب کند و تقاضا برای دلار و ارزش دلار آمریکا را افزایش دهد.
شاخص CPI معمولا به صورت ماهانه منتشر میشود. برای محاسبهی این شاخص، قیمتهای موجود در هشت دستهبندی اصلی سبد کالا و خدمات مصرف کنندگان در دورههای زمانی مختلف با یکدیگر مقایسه میشوند. این سبد شامل محصولات اساسی و مصرفی مانند خوراک، پوشاک، مسکن، سوخت و خدماتی مانند بهداشت، حمل و نقل و آموزش است.
تاثیر شاخص CPI بر قیمت بیت کوین
افزایش نرخ تورم منجر به کاهش فعالیت کسب و کارها میشود، زیرا با افزایش قیمت، تمایل به خرید کاهش مییابد و در بعضی شرایط، مصرف کننده از خرید کالا منصرف میشود. در نتیجه، سرمایهگذاری در بازار سهام کاهش مییابد. این امر باعث کاهش ارزش بسیاری از سهامها میشود زیرا مردم پول خود را برداشت کرده و از آن برای موارد ضروری استفاده میکنند.
در صورت افزایش شاخص CPI، ارزش دلار کاهش مییابد. کاهش قدرت دلار، باعث قدرت گرفتن بیت کوین BTC شود. بنابراین، سرمایه گذاران برای بهرهمند شدن از افزایش قیمت بیت کوین، به فکر سرمایهگذاری در این ارز میافتند. در نتیجه، افزایش شاخص CPI باعث تقویت احساس طمع در بازار بیت کوین و در نتیجه افزایش قیمت بیت کوین می شود.
نتیجه گیری
شاخص قیمت مصرف کننده (CPI) یک شاخص حیاتی از فشار قیمت گذاری در یک اقتصاد است و معیاری از تورم را ارائه می دهد. معامله گران فارکس CPI را رصد می کنند، زیرا می تواند منجر به تغییراتی در سیاست پولی بانک مرکزی شود که باعث تقویت یا تضعیف ارز در برابر رقبا در بازار می شود. قوت یا ضعف یک ارز نیز می تواند تأثیر قابل توجهی بر عملکرد سود شرکت های برتر در بازارهای جهانی داشته باشد.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید