1 ماه پیش
زمان مطالعه : 8 دقیقه
93 درصد از عرضه بیت کوین تاکنون استخراج شده است؛ این به چه معناست؟
تا می 2025، تقریباً 19.6 میلیون بیت کوین (BTC) یا حدود 93.3 درصد از کل عرضه استخراج شده است. در نتیجه تقریباً 1.4 میلیون بیت کوین هنوز استخراج نشده است. دلیل این توزیع نابرابر، رویدادی به نام هاوینگ است. زمانی که بیت کوین در سال 2009 راه اندازی شد، پاداش بلاک 50 بیت کوین بود. تقریباً هر چهار سال این پاداش به نصف کاهش می یابد. از آنجایی که پاداش های اولیه بسیار زیاد بود، بیش از 87 درصد از کل عرضه تا پایان سال 2020 استخراج شد. هر هاوینگ به شدت نرخ انتشار جدید را کاهش می دهد، به این معنی که استخراج 6.7 درصد باقی مانده بیش از یک قرن طول می کشد. بر اساس برآوردهای فعلی، 99 درصد از کل بیت کوین ها تا سال 2035 استخراج خواهد شد، اما بخش نهایی، آخرین ساتوشی ها به دلیل ماهیت کاهش پاداش تا حدود سال 2140 تولید نخواهد شد.

مجموع عرضه بیت کوین 21 میلیون کوین است، محدودیتی که بدون تغییر اجماع در پروتکل قابل تغییر نیست.
تا می 2025، تقریباً 19.6 میلیون بیت کوین (BTC) یا حدود 93.3 درصد از کل عرضه استخراج شده است. در نتیجه تقریباً 1.4 میلیون بیت کوین هنوز استخراج نشده و کوین های باقیمانده بسیار آهسته استخراج می شوند.
دلیل این توزیع نابرابر، رویدادی به نام هاوینگ است. زمانی که بیت کوین در سال 2009 راه اندازی شد، پاداش بلاک 50 بیت کوین بود. هر 210000 بلاک یا تقریباً هر چهار سال این پاداش به نصف کاهش می یابد.
در این رابطه بخوانید : کتیزن (Catizen) چیست؟ و چگونه آن را نقد کنیم؟
از آنجایی که پاداش های اولیه بسیار زیاد بود، بیش از 87 درصد از کل عرضه تا پایان سال 2020 استخراج شد. هر هاوینگ به شدت نرخ انتشار جدید را کاهش می دهد، به این معنی که استخراج 6.7 درصد باقی مانده بیش از یک قرن طول می کشد.
بر اساس برآوردهای فعلی، 99 درصد از کل بیت کوین ها تا سال 2035 استخراج خواهد شد، اما بخش نهایی، آخرین ساتوشی ها به دلیل ماهیت کاهش پاداش تا حدود سال 2140 تولید نخواهد شد.
این کمیابی مهندسی شده، همراه با سقف عرضه غیرقابل تغییر، دلیل مقایسه بین بیت کوین با کالاهای فیزیکی مانند طلا است. اما بیت کوین حتی قابل پیش بینی تر است: عرضه طلا سالانه حدود 1.7 درصد رشد می کند، در حالی که نرخ انتشار بیت کوین آشکارا در حال کاهش است.
فراتر از سقف عرضه: چگونه کوین های از دست رفته بیت کوین را کمیاب تر می کند
در حالی که بیش از 93 درصد از کل عرضه بیتکوین استخراج شده است، این بدان معنا نیست که همه این کوینها در دسترس است. بخش قابلتوجهی بهدلیل فراموشی رمزهای عبور، عدم دسترسی به کیف پولها یا هارد دیسکهای از بین رفته برای همیشه از گردش خارج شدهاند.
برآورد شرکت هایی مانند Chainalysis و Glassnode نشان می دهد که بین 3.0 میلیون تا 3.8 میلیون BTC، تقریباً 14٪ – 18٪ از کل عرضه احتمالاً برای همیشه از بین رفته است. این شامل آدرسهای غیرفعال پرمخاطب مانند آدرسی است که گمان میرود متعلق به ساتوشی ناکاموتو است که به تنهایی بیش از 1.1 میلیون بیت کوین را در اختیار دارد.
این بدان معناست که عرضه واقعی بیتکوین ممکن است به 16 تا 17 میلیون نزدیکتر باشد نه 21 میلیون. و از آنجایی که بیت کوین از نظر طراحی غیرقابل بازیابی است، هر کوین از دست رفته از بین می رود و به مرور زمان عرضه را کاهش می دهد.
حالا آن را با طلا مقایسه کنید. طبق اعلام شورای جهانی طلا، حدود 85 درصد از کل عرضه طلای جهان استخراج شده است، تقریباً 216265 تن، اما تقریباً تمام آن در گردش یا در ذخایر، جواهرات، صندوق های ETF و بانک های مرکزی نگهداری می شود. طلا را می توان دوباره ذوب کرد و استفاده کرد. اما بیت کوین با از بین رفتن دسترسی، نمی تواند احیا شود.
این تمایز به بیت کوین نوعی کمیابی بیشتر می دهد، عرضه ای که نه تنها در طول زمان رشد نمی کند بلکه بی سر و صدا کم می شود.
بیت کوین با بلوغ بیشتر وارد فاز پولی مشابه طلا می شود: انتشار کم، تمرکز بالای دارندگان و افزایش حساسیت تقاضا.
وقتی بیت کوین به طور کامل استخراج شود چه اتفاقی می افتد؟
یک فرض عمومی وجود دارد که با کاهش پاداش بلاک بیتکوین، امنیت شبکه در نهایت آسیب خواهد دید. اما در عمل، اقتصاد ماینینگ بسیار سازگارتر و بسیار انعطاف پذیرتر از آن است.
همچنین بخوانید : اکسپلویت در حوزه ارزهای دیجیتال: اکسپلویت (Exploit) چیست؟
انگیزههای استخراج بیتکوین توسط یک حلقه بازخورد خود تصحیحکننده کنترل میشوند: اگر استخراج سودآور نباشد ماینرها شبکه را ترک میکنند که به نوبه خود باعث تعدیل سختی میشود. شبکه هر 2016 بلاک (تقریباً هر دو هفته) سختی استخراج را با استفاده از پارامتری به نام nBits تنظیم می کند. هدف این است که زمان بلاک در حدود 10 دقیقه ثابت بماند صرف نظر از اینکه چند ماینر در حال رقابت هستند.
بنابراین، اگر قیمت بیتکوین کاهش یابد، یا پاداش نسبت به هزینه های عملیاتی بسیار کم شود، ماینرها فعالیت خود را متوقف میکنند. این باعث می شود که سختی کاهش یابد و هزینه را برای کسانی که باقی می مانند کاهش دهد. نتیجه سیستمی است که به طور مداوم خود را مجدداً متعادل می کند و مشارکت شبکه را با مشوق های موجود هماهنگ می کند.
این مکانیسم قبلاً آزمایش شده است. پس از اینکه چین در اواسط سال 2021 ماینینگ را ممنوع کرد، هش ریت جهانی بیت کوین در عرض چند هفته بیش از 50 درصد کاهش یافت. با این حال، شبکه بدون وقفه به کار خود ادامه داد و در عرض چند ماه، هش ریت به طور کامل بهبود یافت، زیرا ماینرها فعالیت خود را در کشورهایی با هزینه انرژی کمتر و مقررات مطلوب تر از سر گرفتند.
حتی یک قرن بعد، زمانی که پاداش بلاک به صفر نزدیک شود، احتمالاً شبکه همچنان با ترکیبی از هزینه ها، مشوق های پایه و کارایی زیرساخت در آن زمان محافظت می شود.
آینده استخراج بیت کوین: مصرف انرژی
این یک تصور غلط رایج است که افزایش قیمت بیت کوین باعث مصرف بی پایان انرژی می شود.
با کاهش پاداش های بلاک، ماینرها به دنبال انرژی ارزان تر و پاک تر خواهند بود. از زمان ممنوعیت ماینینگ در چین در سال 2021، هش ریت به مناطقی مانند آمریکای شمالی و اروپای شمالی منتقل شده، جایی که اپراتورها از انرژی مازاد آبی، بادی بهره می برند.
بر اساس گزارش کمبریج، بین 52 تا 59 درصد استخراج بیتکوین اکنون با منابع تجدیدپذیر انجام می شود.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید