2 سال پیش
زمان مطالعه : 10 دقیقه
طبقه دارایی
طبقه دارایی چیست و چه کاربردی دارد؟
سرمایه گذاری در چندین طبقه مختلف دارایی، مقدار مشخصی از تنوع را در انتخاب های سرمایه گذاری تضمین می کند. تنوع سازی، ریسک را کاهش می دهد و احتمال بازدهی را افزایش می دهد.
طبقه دارایی چیست؟
طبقه دارایی (asset class) مجموعهای از سرمایهگذاریهایی است که ویژگیهای مشابهی دارند و مشمول قوانین و مقررات یکسانی هستند. بنابراین، طبقات دارایی از ابزارهایی تشکیل شده اند که اغلب در بازار مشابه یکدیگر رفتار می کنند.
نکات مهم
- طبقه دارایی مجموعهای از سرمایهگذاریهایی است که ویژگیهای مشابهی دارند و مشمول قوانین و مقررات یکسانی هستند.
- سهام ، درآمد ثابت، وجه نقد و معادل های نقدی، املاک و مستغلات، کالاها، و ارز نمونه های رایج طبقات دارایی هستند.
- معمولاً بین طبقات مختلف دارایی همبستگی بسیار کم و در برخی موارد همبستگی منفی وجود دارد.
- مشاوران مالی، طبقه دارایی را به عنوان راهی برای متنوع سازی پرتفوی سرمایه گذاران می دانند.
درک طبقه دارایی
به بیان ساده، طبقه دارایی، گروهی از اوراق بهادار مالی مشابه است. به عنوان مثال، سهام اپل (AAPL)، مایکروسافت (MSFT)، ای بی ام (IBM) گروهی از سهام هستند. طبقه های دارایی و طبقه دارایی اغلب با هم اشتباه گرفته می شوند. معمولاً بین طبقات مختلف دارایی همبستگی بسیار کم و در برخی موارد همبستگی منفی وجود دارد. این ویژگی اساسی حوزه سرمایه گذاری است.
سه طبقه اصلی دارایی عبارتند از: سهام، درآمد ثابت (اوراق قرضه)، و معادل وجه نقد یا ابزارهای بازار پول. در حال حاضر، اکثر متخصصان سرمایه گذاری املاک و مستغلات، کالاها، قراردادهای آتی، سایر مشتقات مالی و حتی ارزهای دیجیتال را در یک طبقه دارایی می بینند. دارایی های سرمایه گذاری شامل هر دو اسناد منقول و غیر منقول است که سرمایه گذاران به منظور ایجاد درآمد مضاعف، به صورت کوتاه مدت یا بلند مدت، خرید و فروش می کنند.
در این رابطه بخوانید : معاملات اسپات (Spot Trading) یا معاملات نقدی چیست؟ چگونه در بازارهای اسپات معامله کنیم؟
مشاوران مالی، ابزار های سرمایه گذاری را به عنوان طبقه دارایی هایی می بینند که برای اهداف متنوع سازی استفاده می شوند. پیش بینی می شود هر طبقه دارایی ویژگی های سرمایه گذاری ریسک و بازده متفاوتی را نشان دهد و در هر بازار عملکرد متفاوتی داشته باشد. سرمایه گذارانی که تمایل دارند بازده خود را به حداکثر برسانند، اغلب این کار را با کاهش ریسک پرتفوی از طریق تنوع سازی انجام می دهند.
مشاوران مالی به سرمایهگذاران کمک میکنند تا پرتفوی خود را متنوع کنند. آنها این کار را با ترکیب داراییها از طبقات مختلف دارایی که دارای جریانهای نقدی متفاوت و درجات مختلف ریسک هستند انجام می دهند. سرمایه گذاری در چندین طبقه مختلف دارایی، مقدار مشخصی از تنوع را در انتخاب های سرمایه گذاری تضمین می کند. تنوع سازی، ریسک را کاهش می دهد و احتمال بازدهی را افزایش می دهد.
طبقه دارایی و استراتژی های سرمایه گذاری
سرمایه گذاران به دنبال استفاده از بهترین استراتژی های سرمایه گذاری برای کسب بازدهی بیشتر از بازار هستند. استراتژیهای سرمایهگذاری را میتوان به رشد، ارزش، درآمد یا عوامل مختلفی مرتبط دانست تا بتوان گزینههای سرمایهگذاری را بر اساس مجموعهای از شاخص ها شناسایی و دستهبندی کرد. برخی از تحلیلگران شاخص های سرمایه گذاری را به شاخص های عملکرد و/یا ارزش گذاری مانند رشد سود هر سهم (EPS) یا نسبت قیمت به درآمد (P/E) مرتبط می کنند. سایر تحلیلگران کمتر به عملکرد، و بیشتر به نوع یا طبقه دارایی توجه می کنند. سرمایه گذاری در یک طبقه دارایی خاص، سرمایه گذاری در دارایی است که مجموعه خاصی از ویژگی ها را شامل می شود. در نتیجه، سرمایهگذاری در طبقه دارایی مشابه، منجر به جریانهای نقدی مشابهی می شود.
انواع طبقه دارایی
اوراق بهادار (سهام)، اوراق قرضه (اوراق بهادار با درآمد ثابت)، وجه نقد یا اوراق بهادار قابل فروش و کالاها، نقدشونده ترین طبقات دارایی و در نتیجه بیشترین دارایی های قیمت گذاری شده هستند.
همچنین طبقات دارایی جایگزین ، مانند املاک و مستغلات، و موجودیهای ارزشمند، مانند آثار هنری، تمبرها و سایر کلکسیونهای قابل مبادله وجود دارد. برخی از تحلیلگران همچنین به سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری تامینی، سرمایه گذاری خطرپذیر، جمع سپاری یا ارزهای دیجیتال به عنوان نمونه هایی از سرمایه گذاری های جایگزین اشاره می کنند. با این حال، نقدینگی یک دارایی، نشان دهنده پتانسیل بازدهی آن نیست. فقط به این معنی است که یافتن خریدار برای تبدیل دارایی، به پول نقد ممکن است زمان بیشتری طول بکشد.
معروف ترین طبقات داریی کدام اند؟
سه طبقه اصلی دارایی عبارتند از سهام، درآمد ثابت (اوراق قرضه)، و معادل وجه نقد یا ابزارهای بازار پول. در حال حاضر، اکثر متخصصان سرمایه گذاری املاک و مستغلات، کالاها، قراردادهای آتی، سایر مشتقات مالی و حتی ارزهای دیجیتال را نیز از انواع طبقه دارایی می بینند.
کدام طبقه دارایی بهترین بازدهی را دارد؟
بازار سهام ثابت کرده است که بالاترین بازدهی را در دوره های زمانی طولانی ایجاد می کند. از اواخر دهه 1920، نرخ رشد سالانه مرکب (CAGR) برای S&P 500 حدود 7.63% است، با این فرض که همه سود سهام دوباره سرمایه گذاری شده و با تورم تطبیق داده شده است. به عبارت دیگر، صد دلار سرمایه گذاری شده در S&P 500 در 1 ژانویه 1920، تا 31 دسامبر 2020 حدود 167،500 دلار (به دلار 1،928) ارزش داشت.بدون تطابق تورم، مجموع به بیش از 2.2 میلیون دلار در سال 2020 افزایش می یافت. در مقایسه، همان 100 دلار سرمایه گذاری شده در خزانه های 10 ساله فقط کمی بیش از 8،000 دلار به دلار امروزی ارزش داشت.
چرا این طبقات دارایی کاربردی هستند؟
مشاوران مالی از طبقه دارایی به عنوان راهی برای کمک به متنوع سازی پرتفوی سرمایه گذاران برای دست یابی به حداکثر بازده استفاده می کنند. سرمایهگذاری در چندین طبقه مختلف دارایی، مقدار مشخصی از تتنوع سازی را در انتخابهای سرمایهگذاری تضمین میکند. پیش بینی می شود هر طبقه دارایی ویژگی های سرمایه گذاری ریسک و بازده متفاوتی را نشان دهد و در هر بازار عملکرد متفاوتی داشته باشد.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
در نیپوتو مارکت امکان خرید و فروش اتریوم برای شما فراهم شده است.
همچنین بخوانید : اندیکاتور MACD چیست؟ و چگونه میتوان از آن استفاده کرد؟
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید