3 سال پیش
زمان مطالعه : 10 دقیقه
بازگشت سطح حمایت و مقاومت
بازگشت سطح حمایت و مقاومت چیست
بسیاری از معامله گرانی که از تحلیل تکنیکال استفاده می کنند با عباراتی از جمله «بازگشت سطح حمایت به منطقه مقاومت آینده» یا «تبدیل سطح مقاومت قبلی به حمایت» مواجه میشوند. این عبارات برای معامله گران مبتدی و حتی بسیاری از معامله گران با تجربه نیز قابل درک نیست. در این مقاله سعی خواهیم کرد اهمیت سطوح حمایت و مقاومت را نشان دهیم و توضیح دهیم که چرا معاملهگران باید هنگام تغییر نقشها توجه خاصی داشته باشند.

درک اولیه
برای درک نقش بازگشت سطح حمایت و مقاومت، ابتدا باید درک اولیه از این مفاهیم مهم داشته باشید. حمایت و مقاومت عباراتی هستند که توسط معامله گران تکنیکال برای اشاره به سطوح قیمتی خاصی استفاده می شوند که از لحاظ تاریخی مانع از تغییر روند قیمت یک دارایی پایه به یک جهت خاص شده اند.
به عنوان مثال، فرض کنید سهام ABC چندین بار در چند ماه گذشته تلاش کرده است به زیر خط روند صعودی کاهش پیدا کند، اگرچه قیمت چندین بار به این خط نزدیک شده است، ولی نمیتواند به زیر آن کاهش پیدا کند. در این مورد، خط روند به عنوان سطح حمایت شناخته میشود، زیرا با سطح قیمتی مطابقت دارد که اکثر سرمایهگذاران با خرید دارایی در آن احساس راحتی میکنند و از کاهش قیمت ها توسط بازار جلوگیری میکند. از سوی دیگر، معاملهگران از مقاومت برای توصیف زمانی استفاده میکنند که قیمت یک دارایی برای صعود مشکل دارد، و در نتیجه باعث کاهش قیمت دارایی میشود.
بازگشت
یکی از جالبترین پدیدهها در رابطه با حمایت و مقاومت زمانی رخ میدهد که قیمت دارایی پایه در نهایت شکسته شود و از سطح حمایت یا مقاومت شناسایی شده فراتر رود. هنگامی که این اتفاق رخ میدهد، نقش یک سطح حمایتی میتواند به منطقه جدیدی از مقاومت کوتاهمدت تغییر کند. همانطور که در نمودار زیر مشاهده میکنید، خط نقطه چین نشان دهنده قیمتی است که می تواند حرکت قیمت را در نقاط 1 و 2 حفظ کند، اما این حمایت زمانی که قیمت به زیر آن می رسد، به مقاومت تبدیل می شود ( مانند نقاط 3 و 4).
در این رابطه بخوانید : بلاک چین لایه 3 چیست و چگونه کار می کند؟
برعکس این فرآیند، زمانی اتفاق میافتد که قیمت به بالای مقاومت میشکند. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، نقاط 1 و 2 به عنوان موانع قیمت شروع می شوند، اما زمانی که خریداران بتوانند قیمت را به بالای خط نقطه چین برسانند، به منطقه حمایت تبدیل می شود (نقاط 3 و 4 نشان داده شده است).
آیا واقعا اتفاق می افتد؟
بسیاری از معاملهگرانی که در مورد تغییر نقشهای حمایت و مقاومت اطلاعاتی کسب میکنند، اغلب بسیار بدبین هستند و باور ندارند که این مفاهیم در شکلهای علمی بالا واقعاً اتفاق میافتند. با این حال، بازگشت ها در واقع اغلب اتفاق میافتند، حتی در نمودارهای بزرگترین شرکت های بازار سهام مانند اکسون موبیل (ExxonMobil)، والمارت (Walmart) و شاخص میانگین صنعتی داو جونز (Dow Jones (DJIA)).
بیایید به چند نمونه واقعی که چندین سال پیش رخ داده است نگاه کنیم. همانطور که در شکل زیر مشاهده میکنید، سهامداران گاوی توانستند سهام DJIA را از ریزش به زیر خط روند در چند ماه اول سال 2006 حفظ کنند، اما این رالی زمانی به پایان رسید که شاخص به زیر سطح حمایت از خط روند 17 می، 2006 بسته شد. معامله گران از شکست زیر خط روند استفاده کردند تا نشان دهند که اگر گاوها با بالا بردن مجدد قیمت واکنش نشان دهند، می توانند انتظار داشته باشند که حمایت قبلی به منطقه مقاومت تبدیل شود. همانطور که می بینید، خط روند شکسته به منطقه مقاومت تبدیل شد و این عامل اصلی کاهش 5 درصدی در ماه های بعد بود.
نمونه جالب دیگری از پدیده بازگشت را می توان در نمودار زیر شرکت معروف نفتی اکسون موبیل (XOM) مشاهده کرد. توجه کنید که چگونه سطح 65 دلار، از افزایش قیمت سهام در دو موقعیت مجزا در طول سال های 2005-2006 جلوگیری کرد. مقاومت 65 دلاری سابق پس از شکست بالای خط 65 دلار که در اواسط ژوئیه 2006 رخ داد، به حمایت تبدیل می شود. در این مورد، معامله گران تکنیکال اگر سهام این شرکت به زیر حمایت جدید 65 دلاری ریزش نکند، چشم انداز صعودی را برای این سهام حفظ می کنند، در این صورت آنها منتظر خواهند بود که حمایت سابق دوباره به منطقه مقاومت تبدیل شود.
سهام شرکت والمارت شبیه نمودار XOM است، زیرا این دو نمودار نشان میدهند که سطح حمایت/مقاومت میتواند نقش خود را در برخی از شرکتهای پرطرفدار بازار سهام تغییر دهد. در مثال زیر، میتوانید مشاهده کنید که سطح 51 دلار در بیشتر سال 2004، مانع از کاهش قیمت سهام والمارت توسط سرمایه گذاران خرسی شد، اما زمانی که آنها در اوایل سال 2005 سهام را به زیر51 دلار رساندند، این سطح به سرعت تبدیل به مقاومت شد. هنگامی که قیمت سهام طی سال 2006 به سطح 51 دلار نزدیک شد، بسیاری از معامله گران تکنیکال همچنان به والمارت توجه داشتند، زیرا ثابت شده است که این سطح یک عامل تأثیرگذار است و جهت بلندمدت قیمت سهام والمارت را تحت تأثیر قرار می دهد.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
همچنین بخوانید : سی دیفای CeDeFi چیست؟
در نیپوتو مارکت امکان خرید و فروش اتریوم برای شما فراهم شده است.
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید