/ مفاهیم پایه بازار‌های مالی / چگونه از همبستگی برای مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کنیم؟

زمان مطالعه : 7 دقیقه

چگونه از همبستگی برای مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کنیم؟

همبستگی کریپتو رابطه حرکت قیمت ارزهای دیجیتال و دارایی های مالی سنتی را اندازه گیری می کند. یک عدد ضریب از +1.0 (همبستگی مثبت) تا -1.0 (همبستگی منفی) برای مدیریت ریسک با همبستگی کریپتو استفاده می شود. سرمایه گذاران از استراتژی های همبستگی بازار کریپتو برای محافظت در برابر نوسانات بازار استفاده می کنند و سبدی را با درجات مختلف همبستگی ایجاد می کنند. بهبود مدیریت ریسک با همبستگی را می‌توان با استفاده از ابزارها و پلتفرم‌های مفیدی مانند Blockchain Center، DefiLlama و Coin Metrics انجام داد.

چگونه از همبستگی برای مدیریت ریسک در بازار ارزهای دیجیتال استفاده کنیم؟

همبستگی به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا با درک نحوه واکنش دارایی‌های دیجیتال و سنتی نسبت به یکدیگر، مدیریت ریسک داشته باشند و تنوع پرتفوی هوشمندانه تر را ممکن می‌سازد.

نکات کلیدی

  • همبستگی کریپتو رابطه حرکت قیمت ارزهای دیجیتال و دارایی های مالی سنتی را اندازه گیری می کند.
  • یک عدد ضریب از +1.0 (همبستگی مثبت) تا -1.0 (همبستگی منفی) برای مدیریت ریسک با همبستگی کریپتو استفاده می شود.
  • سرمایه گذاران از استراتژی های همبستگی بازار کریپتو برای محافظت در برابر نوسانات بازار استفاده می کنند و سبدی را با درجات مختلف همبستگی ایجاد می کنند.
  • بهبود مدیریت ریسک با همبستگی را می‌توان با استفاده از ابزارها و پلتفرم‌های مفیدی مانند Blockchain Center، DefiLlama و Coin Metrics انجام داد.

مدیریت ریسک با سرمایه گذاری در ارزهای دیجیتال کمی سخت است. بازار پرنوسان است و ایجاد یک سبد سرمایه گذاری متعادل ضروری است. شما میتوانید این کار را با سبدی متنوع از دارایی های دیجیتال در کنار سهام، اوراق قرضه و کالاهای سنتی انجام دهید.

با استفاده از همبستگی میتوانید درک روشنی از نحوه واکنش دارایی های موجود در پورتفولیوی خود در مقایسه با یکدیگر به دست آورید. سپس می توانید از این داده ها برای بهبود رویکرد مدیریت ریسک خود برای ایجاد یک پورتفولیوی متعادل و قوی استفاده کنید.

در این رابطه بخوانید‌ : پروپوزال بهبود بیت کوین (BIP) چیست و چگونه کار می کند؟

همبستگی کریپتو چیست؟

همبستگی کریپتو یک محاسبه ریاضی است که ارتباط حرکات قیمت بازار ارز دیجیتال و دارایی های مالی سنتی را نشان می دهد. اصطلاح فنی برای اندازه گیری ضریب همبستگی نامیده می شود و می تواند در مقیاس 1.0+ تا 1.0- باشد. این بدان معناست که اصلاح کریپتو می تواند یک همبستگی مثبت، یک همبستگی منفی یا بدون همبستگی باشد.

  • همبستگی مثبت: زمانی اتفاق می افتد که هر دو دارایی در یک جهت حرکت کنند. هر رقمی با ضریب بیش از 0، با همبستگی کامل +1.0 است، زمانی که دو نوع دارایی دقیقاً در یک مسیر حرکت می کنند.
  • همبستگی منفی: زمانی اتفاق می افتد که دارایی ها در جهت مخالف یکدیگر حرکت کنند. با افزایش ارزش یکی، ارزش دیگری کاهش می یابد. منفی ضریب کمتر از 0 است و -1.0 زمانی که ارزش دارایی ها به همان مقدار اما در جهت مخالف حرکت می کنند.
  • بدون همبستگی: زمانی اتفاق می افتد که حرکت قیمت یک دارایی کاملاً مستقل از دیگری باشد. در این سناریو، هیچ رابطه قابل تشخیصی بین دو دارایی، چه مثبت و چه منفی وجود ندارد. ضریب همبستگی 0 نشان می دهد که تغییرات قیمت یک دارایی به هیچ وجه بر تغییرات قیمت دیگری تأثیر نمی گذارد یا با آن همسو نمی شود.

ضریب همبستگی (که با r نشان داده می شود) معمولاً با استفاده از روش پیرسون محاسبه می شود که قدرت و جهت یک رابطه خطی بین دو متغیر را اندازه گیری می کند. فرمول محاسبه آن بدین صورت است:

با این حال، روش‌های دیگری نیز وجود دارد، مانند همبستگی اسپیرمن Spearman و تاو کندال Kendall’s Tau، که برای روابط یکنواخت استفاده می‌شوند. این روش های جایگزین بسته به ماهیت داده های مورد تحلیل می توانند اطلاعات ارزشمندی را ارائه دهند.

درک رابطه بین بیت کوین و طلا

طلا اغلب به عنوان ذخیره ارزش در نظر گرفته می شود و زمانی که قیمت سهام کاهش می یابد، قیمت طلا افزایش می یابد.

نمودار زیر همبستگی 30 روزه بین بیت کوین BTC و طلا را از سال 2017 تا اواخر سال 2024 نشان می دهد و نشان می دهد که چگونه تغییرات قیمت آنها در طول زمان با یکدیگر مرتبط بوده است.

روندهای تاریخی

  • در اکتبر 2018، این همبستگی به مقدار منفی (0.58-) رسید که نشان می‌دهد زمانی که طلا افزایش یافت، بیت کوین تمایل به کاهش داشت و بالعکس.
  • همبستگی بین مثبت و منفی در طول سال‌ها در نوسان بود که نشان‌دهنده تغییر احساسات سرمایه‌گذاران و پویایی بازار بود.
  • در 13 نوامبر 2024، این همبستگی حدود 0.36- بود که نشان دهنده تمایل متوسط ​​بیت کوین و طلا برای حرکت در جهت مخالف است.

واکنش طلا و بیت کوین به نتایج انتخابات آمریکا

انتخابات ریاست جمهوری 2024 ایالات متحده به طور قابل توجهی بر روند دارایی ها تأثیر گذاشته است، به طوری که قیمت طلا پس از پیروزی دونالد ترامپ بیش از 4 درصد کاهش یافت و به 2618 دلار در هر اونس رسید. خوش‌بینی بازار، شاخص‌های سهام ایالات متحده را بالاتر برد و جذابیت طلا را تضعیف کرد.

تقویت دلار که ناشی از تعرفه‌های تجاری مورد انتظار و کاهش نرخ بهره بود، طلا را برای خریداران خارجی گران‌تر کرد و قیمت‌ را بیشتر تحت فشار قرار داد.

در حالی که طلا شهرت خود را به عنوان یک دارایی امن حفظ کرده است، جذابیت آنی آن در میان یک چشم انداز ناپایدار پس از انتخابات کم رنگ شده است.

چرا همبستگی کریپتو برای مدیریت ریسک اهمیت دارد؟

همبستگی یک معیار کلیدی برای مدیریت ریسک پرتفوی ارز دیجیتال سرمایه گذار است و به درک چگونگی کاهش موقعیت ریسک کمک می کند. می توان از آن برای ارائه دیدگاهی در مورد ماهیت بازارها و نحوه واکنش آنها به یکدیگر در هنگام ایجاد استراتژی های متنوع سبد ارزهای دیجیتال استفاده کرد.

همچنین بخوانید : دی پگ شدن در بازار های دیجیتال به چه معنا است؟

کریپتوکارنسی یک بازار پرنوسان است، به این معنی که معامله گران و سرمایه گذاران باید به طور منظم سبد خود را ارزیابی کنند. به زبان ساده، اکثر ارزهای دیجیتال دارایی های پرریسک هستند. قیمت آنها می تواند در عرض چند ساعت یا چند روز به سرعت افزایش یابد و یا سقوط کند. وقتی قیمت‌ها صعودی هستند، سرمایه‌گذاران باید به دنبال کسب سود باشند.

ممکن است معامله‌گران به دنبال سرمایه‌گذاری مجدد در دارایی‌هایی با نوسانات کمتر یا همبستگی منفی با ارزهای دیجیتال باشند. هنگامی که قیمت کاهش می یابد، پرتفوی آنها محافظت می شود یا حتی از این استراتژی سود می برد.

از سوی دیگر، برخی از سرمایه گذاران فعالانه به دنبال دارایی هایی با همبستگی مثبت هستند. این به آنها کمک می کند تا بفهمند بازار چگونه به رویدادهای اقتصادی واکنش نشان می دهد. صندوق‌های قابل معامله در بورس (ETF)، به‌ویژه آن‌هایی که مربوط به بلاک‌چین و متمرکز بر ارزهای دیجیتال هستند، راهی غیرمستقیم برای سرمایه گذاری در بازار کریپتو فراهم می‌کنند.

سبد ارز دیجیتال خود را متنوع کنید

وقتی نوبت به مدیریت ریسک سرمایه گذاری می رسد، تنوع عاملی کلیدی است. تنوع به شما اجازه می دهد سبدی ایجاد کنید که ریسک را بین دارایی ها تقسیم کند. این بدان معناست که عملکرد سرمایه‌گذاری‌ شما به یک گروه یا گروه کوچک از دارایی‌ها وابسته نیست. به این ترتیب، زمانی که یک طبقه دارایی خاص دچار رکود یا حتی سود می شود، می توانید ضرر را کاهش دهید.

به عنوان مثال، اگر ارز دیجیتال دارید اما می خواهید یک سبد متوازن داشته باشید، می توانید دارایی هایی بدون همبستگی منفی را انتخاب کنید. بنابراین، اگر بازار کریپتو سقوط کند، سایر بخش‌های سرمایه‌گذاری شما محافظت می‌شوند.

نحوه اندازه گیری همبستگی کریپتو

اندازه گیری همبستگی کریپتو نیازمند محاسبات پیچیده است. خوشبختانه، چندین ابزار و پلتفرم وجود دارد که به شما در انجام محاسبات کمک می کند.

در زیر مراحل استفاده از همبستگی در معاملات کریپتو آمده است:

  1. منبع داده خود را از ارائه دهندگان اطلاعات مالی قابل اعتماد، مانند CoinMarketCap، CoinGecko و Bloomberg انتخاب کنید.
  2. قیمت‌های تاریخی دارایی‌هایی را که می‌خواهید تجزیه و تحلیل کنید، دانلود یا ثبت کنید.
  3. روش همبستگی خود را انتخاب کنید. رایج ترین آنها پیرسون، اسپیرمن یا کندال هستند.
  4. از ابزارهای تجزیه و تحلیل داده مانند Excel، Google Sheets، Python یا R برای بررسی داده های همبستگی خود و ایجاد نمودارها استفاده کنید.

ابزارهایی برای تجزیه و تحلیل همبستگی کریپتو

چندین شرکت ابزارهای معاملاتی ارزهای دیجیتال را بر اساس میزان همبستگی ساخته اند. این باعث صرفه‌جویی در زمان و پیچیدگی‌های تجزیه و تحلیل داده‌ها می‌شود.

BlockchainCenter یک ابزار تعاملی همبستگی کریپتو ارائه می دهد که به شما اجازه مقایسه کوین های برتر، به علاوه طلا، و S&P 500 را برای بهبود تنوع با استفاده از همبستگی می دهد.

DefiLlama به شما امکان دسترسی به ضریب پیرسون برای روندهای همبستگی بیت کوین و آلت کوین ها را می دهد که می توانید با داده های خود شخصی سازی کنید.

همانطور که در تصویر زیر نشان داده شده است، Coin Metrics یک پلتفرم پیشرفته با روش های همبستگی متعدد ارائه می دهد.

 

اشتباهات رایج هنگام استفاده از همبستگی در مدیریت ریسک

  • اتکای بیش از حد به داده های تاریخی: تجزیه و تحلیل همبستگی کریپتو برای ترید به شدت به داده های تاریخی متکی است. با این حال، تاریخ تضمینی برای آینده نیست. عوامل بی‌شماری بر اقتصاد دارایی‌ها تأثیر می‌گذارند، از جمله تغییر مقررات و روندهای اقتصاد کلان.
  • نادیده گرفتن شرایط بازار: نوسانات ناشی از رویداد می‌تواند به شدت همبستگی‌ها را تغییر دهد، که ناآگاهی از آن منجر به عملکرد غیرمنتظره می‌شود. علاوه بر این، دوره‌های استرس بازار می‌تواند با تغییرات همبستگی همراه شود که یک پرتفو را در معرض ریسک سیستماتیک بالاتری قرار می‌دهد.
  • تفسیر نادرست داده ها: محاسبات نادرست یا تفسیرهای نادرست منجر به ارزیابی ریسک اشتباه می شود. تصمیم گیری بر اساس داده های نادرست، تخصیص دارایی ناکارآمد را ایجاد می کند.

توجه به این ریسک‌ها به سرمایه‌گذاران کمک می‌کند تا تصمیمات آگاهانه‌تری بگیرند و سبدها را به طور مؤثرتری مدیریت کنند.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
1.50٪

$ 98,321.00

6,829,098,908 تومان

خرید و فروش بیت کوین