/ معرفی ارزهای دیجیتال / استلار (Stellar) و ریپل (Ripple) چه تفاوت هایی با هم دارند؟

زمان مطالعه : 5 دقیقه

استلار (Stellar) و ریپل (Ripple) چه تفاوت هایی با هم دارند؟

بررسی ارزدیجیتال ریپل و استلار

هدف ریپل و استلار تسهیل در تراکنش‌های مالی بین‌المللی است. شبکه‌های بلاک چین ریپل و استلار هر دو قصد دارند سیستم‌های پرداخت جهانی را متحول کنند؛ اما با روش‌های متفاوت. ریپل همکاری نزدیکی با بانک‌ها و موسسات مالی دارد، در حالی که استلار بسیار مردمی‌تر عمل می‌کند. اما سازنده هر دو پلتفرم شخصی به نام جد مک کیلب است.

استلار (Stellar) و ریپل (Ripple) چه تفاوت هایی با هم دارند؟

هدف ریپل و استلار تسهیل در تراکنش‌های مالی بین‌المللی است. شبکه‌های بلاک چین ریپل و استلار هر دو قصد دارند سیستم‌های پرداخت جهانی را متحول کنند؛ اما با روش‌های متفاوت. ریپل همکاری نزدیکی با بانک‌ها و موسسات مالی دارد، در حالی که استلار بسیار مردمی‌تر عمل می‌کند. اما سازنده هر دو پلتفرم شخصی به نام جد مک کیلب است.

مک کیلب بنیانگذار صرافی متمرکز Mt. Gox است. این صرافی اولین صرافی بیت کوین در دنیا بود که بیش از ۷۰ درصد معاملات بیت کوین در آنجا انجام می‌شد. اما در فوریه ۲۰۱۴، این صرافی هک شد و ۸۵۰ هزار بیت کوین در مجموع به ارزش ۴۵۰ میلیون دلار از دارایی‌های مشتریان از بین رفت.

پس از فاجعه ام تی گاکس، مک کیلب بر روی شبکه ای به نام ریپل کار کرد که وابسته به تجهیزات ماینینگ و صرف انرژی زیاد نباشد. اما عدم توافق بین کیلب و دیگر اعضای تیم ریپل، باعث شد که او از این تیم جدا شود در  سال ۲۰۱۴، مک کیلب به همراه جویس کیم (Joyce Kim) استلار را بنیان گذاری کرد.

در این رابطه بخوانید‌ : اجماع اثبات سهام نامزد شده (NPoS) چیست؟ و چگونه کار میکند؟

ریپل در سال ۲۰۱۲ توسط دو برنامه نویس به نام‌های جد مک کیلب (Jed McCaleb) و کریس لارسن (Chris Larsen) بنیانگذاری شد. توکن ریپل XRP نام دارد. ایده ساخت بلاک چین ریپل این است که به بانک‌ها خدمات انتقال پول به صورت آنی و تقریبا بدون هزینه را ارائه دهد.

ریپل مبتنی بر تکنولوژی دفتر کل توزیع شده (DLT) است که برای انتقال پول به صورت بین مرزی، نیاز به شخص ثالث را از بین می‌برد و هزینه‌ها و زمان انجام انتقالات را نیز کاهش می‌دهد. با این که هدف ریپل بانک‌ها هستند، اما کاربران زیادی نیز از توکن XRP استفاده می‌کنند.

استلار چیست؟

یکی از بنیانگذاران ریپل یعنی مک کیلب، استلار را در سال ۲۰۱۴ راه اندازی کرده است. استلار شبیه ریپل است، از این جهت که ارسال و دریافت سریع دارایی‌ها را ممکن می‌سازد. کدهای استلار نیز شبیه به ریپل هستند. توکن XLM استلار برای اقشار متوسط جامعه طراحی شده، اما بانک‌ها نیز می‌توانند از آن استفاده کنند. تمرکز استلار بر روی مردم کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته است، تا آنها بتوانند با اقتصاد جهانی ارتباط داشته باشند. پروتکل استلار به این صورت کار می‌کند: ابتدا پول فیات فرستنده تراکنش را به XLR تبدیل می‌کند و سپس این XLR را تبدیل به ارز شخص گیرنده می‌کند و به او ارسال می‌کند.

تفاوت‌ ریپل و استلار

هدف

الگوریتم اجماع

توزیع توکن‌ها

بزرگ بودن سازمان‌ها

طبیعت تورمی و غیرتورمی بودن توکن‌ها

شباهت بین ریپل و استلار

هر دو نودهای خصوصی دارند و اجازه ماینینگ ندارند.

مبتنی بر تکنولوژی دفتر کل توزیع شده هستند.

تراکنش‌های تقریبا رایگان و سریع را ارائه می‌دهند، که برای انتقال پول و پرداخت‌های بین المللی ایده آل هستند.

همچنین بخوانید : معرفی انواع کیف پول بیت کوین و راه های محافظت از آن

بزرگ‌ترین تفاوت‌ آنها، هدف و بازار هدف است. هدف ریپل ارائه خدمات بانکی است اما در مقابل، هدف استلار خدمات رسانی بانکی به مردم سراسر جهان، به خصوص مردم کشورهای فقیر و کمتر توسعه یافته است. ریپل و استلار از دو الگوریتم اجماع متفاوت استفاده می‌کنند. ریپل از RPCA و استلار از SCP.

همچنین توکن‌های XLM تورمی، و توکن‌های XRP ضدتورمی هستند. به این معنی که عرضه آنها به نوبت افزایش و کاهش می‌یابد. در نهایت، ریپل متمرکزتر از استلار است، اما هر دوی آنها غیرمتمرکزتر از ارزهای سنتی هستند. همچنین ریپل سازمان بزرگ‌تری است و سرمایه بیشتری دارد. اما استلار کوچک‌تر است و تیم باتجربه‌تری دارد و بازاریابی آن به اندازه ریپل گسترده نبوده است.

الگوریتم اجماع ریپل (RPCA)

در ابتدای پروسه اجماع، هر سرور تمام تراکنش‌های موجود را دریافت می‌کند. این تراکنش‌ها می‌توانند جدید باشند، می‌توانند از دوره قبلی باقی مانده باشند، و یا قبلا تعداد تاییدیه‌های لازم را نگرفته باشند.

سپس سرور اصلی این تراکنش‌ها را در بین تمام سرورهای داخل UNL ارسال می‌کند. اعضای UNL می‌توانند درباره معتبر بودن یا نبودن هر تراکنش رای دهند.

زمانی که حداقل ۸۰ درصد اعضای UNL‌ با معتبر بودن یک تراکنش موافق بودند، این تراکنش در دفتر کل اضافه می‌شود.

این الگوریتم اجماع (RPCA) بسیار سریع است و قادر به تایید ۱۵۰۰ تراکنش در ثانیه است. اما با این وجود، برخی اعتقاد دارند که الگوریتم RPCA تنها می‌تواند ۲ مورد از ۳ مورد زیر را همزمان داشته باشد؛ البته برخی از این صاحب نظران می‌گویند که الگوریتم اجماع ریپل ، امنیت را فدای دو مورد دیگر می‌کند.

امنیت

پایان تضمین شده

مقاومت در برابر خطا

الگوریتم اجماع استلار (SCP)

استلار در ابتدای کار خود، از الگوریتم اجماع ریپل یعنی RPCA استفاده می‌کرد؛ اما بعدها پروتکل اجماع خود با نام SCP را راه اندازی کرد.

SCP یک پروتکل FBA (موافقت بیزانس متحد شده) است که تضمین می‌کند تنها نودهای خوش رفتار می‌توانند شبکه را تایید کنند. این پروتکل روشی برای به اجماع رسیدن، بدون تکیه بر سیستمی است که تراکنش‌های مالی را با دقت ثبت و ذخیره می‌کند.

در زمینه تفکیک نودهای بدرفتار، پروتکل SCP از پیش رفتن شبکه جلوگیری می‌کند، تا زمانی که اجماع صورت بگیرد. این پروتکل دارای ۴ مشخصه است: کنترل غیرمتمرکز، تاخیر کم، اعتماد منعطف، امنیت همگام

این الگوریتم اجازه می‌دهد تا اجماع به صورت غیرمتمرکز و محاسبه شبکه‌ای بدون رهبر انجام شود. شبکه پرداخت استلار از SCP استفاده می‌کند تا اطلاعاتی ثابت از تاریخچه تراکنش‌های شبکه را برای تمام مشارکت کنندگان ارائه دهد.

اهداف متفاوت

ریپل با هدف حل هزاران مشکلی که در پرداخت‌های بین مرزی وجود داشت ایجاد شد، مانند هزینه‌های بالا و پروسه طولانی مدت انجام پرداخت.

این مشکلات بر اثر پروسه‌های ناکارآمد بانک‌ها و موسسات مالی به وجود می‌آید. این‌ها هر کدام درصدی کارمزد برای خود بر می‌دارند و در نهایت به علت گردش پول در بین تمام آنها، زمانی طولانی به هدر می‌رود. ریپل قصد داشت تراکنش‌های بین موسسات مالی را بدون وجود واسطه انجام دهد.

اما هدف اصلی استلار فراهم کردن انتقال سریع و ارزان پول برای مردم عادی به سراسر دنیاست؛ حتی برای کسانی که حساب بانکی ندارند.

موسسات مالی و بانک‌ها می‌توانند از تکنولوژی استلار برای خدمات پرداخت بین مرزی استفاده کنند، اما بنیاد استلار به صورت واضح و شفاف اعلام کرده که هدف آنها، متصل کردن مردم به خدمات مالی ارزان قیمت است.

عملکرد XRP و XLM

در این خصوص باید گفت استلار عملکرد بهتری دارد. در حالی که ریپل بر روی پرداخت‌های بین المللی ارزان و سریع تمرکز دارد، استلار علاوه بر این‌ها به کاربران اجازه می‌دهد که دارایی‌هایشان را به یک دارایی دیگر که مبتنی بر شبکه استلار است تبدیل کنند. اما درباره ریپل، شما باید XRP را در جای دیگری ببرید و به یک دارایی دیگر تبدیل کنید.

همچنین استلار از قراردادهای هوشمند پشتیبانی می‌کند. یعنی XLM تنها یک پول نیست؛ بلکه یک پول برنامه پذیر است. مثلا با استفاده از قراردادهای هوشمند XLM، شما می‌توانید عرضه اولیه کوین (ICO) مخصوص خود را بسازید و آن را به فروش برسانید.

این نوع عملکرد، ارزش بسیار بیشتری به شبکه می‌دهد؛ درست مثل اتریوم. بسیاری از محبوب‌ترین پلتفرم‌های ICO در سال ۲۰۱۷ که انفجار قیمتی در آنها اتفاق افتاد، مبتنی بر بلاک چین اتریوم بودند.

ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو

در نیپوتو مارکت امکان خرید و فروش لایت کوین براش شما فراهم شده است.


0

خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید



ثبت دیدگاه

لیست نظرات (0)
قیمت لحظه‌ای

بیت کوین

(BTC)
0.00٪

$ 0.00

0 تومان

خرید و فروش بیت کوین