3 سال پیش
زمان مطالعه : 5 دقیقه
12 میلیون ایرانی صاحب ارزهای دیجیتال هستند؛ معامله گران از اکسچنج های داخلی استفاده می کنند
ارزهای دیجیتال یک سرمایه گذاری محبوب در میان ایرانیان است و آمار ها نشان می دهد تعداد سرمایه گذاران ایرانی در این حوزه نزدیک به 12 میلیون نفر است. گفته می شود اکثر معامله گران ایرانی خدمات اکسچنج های ارز دیجیتال داخلی را ترجیح می دهند.
ایرانی ها روزانه 180 میلیون دلار به صورت ارز دیجیتال انتقال می دهند
علیرغم فقدان قوانین دقیقی برای حوزه ارز دیجیتال و موضع دولت در این مورد، تعداد فزاینده ای از ایرانیان در ماه ها و سال های گذشته روی ارزهای دیجیتال غیرمتمرکز سرمایه گذاری کرده اند. به گفته حامد میرزایی، مدیر عامل بیتستان، یکی از اکسچنج های ارز دیجیتال کشور، حدود ۷ الی ۱۲ میلیون ایرانی صاحب ارزهای دیجیتال هستند.
میرزایی اخیراً به نقل از مجله پیوست گفت: تراکنشهای روزانه ارزهای دیجیتال ایرانیان، بین 30 الی 50 تریلیون ریال (181 میلیون دلار) تخمین زده میشود، در حالی که هیچ قانونی برای معامله در ارزهای دیجیتال وجود ندارد».
در این رابطه بخوانید : فورک بلاکچین چیست؟ معرفی هارک فورک و سافت فورک بلاکچین
میرزایی همچنین خاطرنشان کرد: «بیش از 88 درصد معاملات از طریق پلتفرم های اکسچنج داخلی انجام می شود. این مبلغ از مجموع کل معاملات بازار سرمایه در جمهوری اسلامی بیشتر است.
اظهارات میرزایی پس از آن بیان شد که مقامات ایرانی در اوایل سال جاری نگرانی خود را در مورد جذب سرمایه دارایی های دیجیتال از بازارهای سنتی ابراز کردند. در اوایل ماه می، پلتفرم های معاملاتی کوین های دیجیتال متهم به سوء استفاده از وضعیت نوسان بازار سهام شدند، بازاری که معاملات آن از تابستان گذشته کاهش قابل توجهی داشته است. در آن زمان، بانک مرکزی به مردم توصیه کرد از ورود به حوزه ارزهای دیجیتال خودداری کنند و به آنها هشدار داد که ریسک این سرمایهگذاریها به عهده خودشان است.
در اواخر همان ماه، رئیس مجلس از سازمان امور مالیاتی کشور خواست تا مشخصات مالکان اکسچنج های ارز دیجیتال ایران را مشخص کند و گزارش دهد. محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه ممنوعیت معامله ارزهای دیجیتال کافی نیست، از بانک مرکزی خواست تا مقررات دقیقی برای این بخش در نظر بگیرند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تیرماه لایحه ای را با هدف تصویب ضوابط بازار ارز پیشنهاد کردند.
شرکتهای فینتک ایرانی امسال با ابراز مخالفت خود، با تلاشهای دولت برای محدود کردن فعالیت اکسچنج های ارز دیجیتال، هشدار دادند که محدودیتها در معاملات ارز دیجیتال، ایران را از فرصتهای اقتصادی محروم میکند. در اردیبهشت ماه ، بانک مرکزی به بانکها و اکسچنج های داخلی اجازه داد تا از ارزهای دیجیتال استخراج شده محلی برای پرداخت هزینه واردات استفاده کنند. استارت آپ ها اصرار داشتند که معاملات ارز های دیجیتال غیرقانونی نیست و از قانونگذاران خواستند قوانینی را اتخاذ کنند که به کشور اجازه دهد از انتقال پول غیرمتمرکز بهره مند شود.
ترجمه شده توسط مجله خبری نیپوتو
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید