2 سال پیش
زمان مطالعه : 5 دقیقه
درخواست نماینده مجلس از دولت: تولید رمزارز با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر پیگیری شود
محمدرضا میرتاجالدینی، نماینده مجلس، در نامهای خطاب به معاون امور مجلس رئیسجمهوری، وزیر صمت و وزیر نیرو، خواستار صدور دستورات مقتضی برای تولید رمزارز از انرژیهای تجدیدپذیر شد.
به گزارش پیوست، نماینده مردم تبریز، آذرشهر و اسکو در مجلس یازدهم پیرو درخواست یکی از نمایندگان سابق این مجلس، طی نامهای از معاون امور مجلس رئیسجمهوری، وزیر صمت و وزیر نیرو، درخواست کرد تولید رمزارز از انرژیهای تجدیدپذیر پیگیری شود.
درخواست نماینده ادوار مجلس
در این رابطه بخوانید : توکن سوزی در صنعت کریپتو به چه معناست؟
درخواست میرتاجالدین پس از نامهای که شهابالدین بیمقدار، نماینده ادوار مجلس، به او ارسال کرده بود به ثبت رسید. بیمقدار در نامهای با اشاره به اینکه تعدادی از نیروگاههای انرژی تجدیدپذیر بلااستفاده باقی ماندهاند، پیشنهاد استفاده از این نیروگاهها و استخراج رمزارز را مطرح کرده است. در این نامه آمده است: «فقط در آذربایجان شرقی میتوان حداقل تا ۱۵۰ مگاوات آبی، ۳۰ مگاوات بادی، ۱۰۰۰ مگاوات خورشیدی در زمینهای لمیزرع اطراف دریاچه ارومیه تولید نمود که با تولید هر مگاوات برای چهل نفر شغل دائمی و ثابت ایجاد میشود.»
نامه بیمقدار به میرتاجالدینی
نامه میرتاجالدینی به دولت
میرتاجالدینی در ادامه گفته است: «هزینه سرمایهگذاری هر مگاوات برق با احتساب هزینه ماینر بین یک میلیون و پانصد هزار تا یک میلیون و هشتصد هزار دلار برآورد میشود که در حال حاضر فقط با تولید رمزارز اقتصادی میباشد.»
او همچنین افزوده است: «اگر زیرساختهای صادراتی ایجاد شود و یا دولت با قیمتی بین ۱۳۰۰ تا ۱۸۰۰ تومان هر کیلووات را بخرد، در حالت فروش به دولت و صادرات نیز بهصرفه میباشد.»
بیمقدار در انتها خواسته است وزارتهای نیرو و صمت مشکل صدور مجوزها را که از سوی شورای امنیت کشور ممنوع اعلام شده است پیگیری کنند.
جایگاه انرژیهای تجدیدپذیر در استخراج رمزارز در ایران
طبق مصوبه فروردین امسال وزارت نیرو، تعرفه برق ماینینگ یا استخراج رمزارز به ازای هر کیلووات ساعت برق مصرفی ۱۶۵۷۴ است. این مصوبه جایگزین مصوبه آبان ۹۸ وزارت نیرو شد که طبق آن هر کیلووات ساعت برق برای ماینینگ ۹۶۵ تومان بود. در این مصوبه همچنین وزارت نیرو امتیازی برای استخراجکنندگانی که از انرژیهای تجدیدپذیر استفاده میکنند در نظر گرفته است. در این مصوبه آمده: «اگر مراکز استخراج رمزارز، با هر میزان قدرت، بخواهند برق موردنیاز خود را از محل تولید مولدهای تجدیدپذیر تامین کنند چنانچه انرژی مورد نیاز متقاضی بیش از تولید تجدیدپذیر متعلق به وی باشد انرژی مازاد موردنیاز توسط شرکت برق تامین میشود و انرژی دریافتشده از شبکه توسط متقاضی باید در سایر اوقات با شبکه تهاتر شود.»
پس از اصلاح تعرفه برق، شرکت گاز نیز تعرفه گاز برای استخراج رمرارز را دو هزار و ۹۴۴ تومان به ازای هر متر مکعب تعیین کرد.
همچنین بخوانید : حمله آیس فیشینگ چیست؟ و چگونه میتوان از آن در امان ماند؟
تیرماه امسال مجری طرح تامین برق مراکز استخراج رمزارزها در توانیر گفته بود: «ایران بین هفت کشوری است که بیشترین میزان استخراج رمزارز در آن انجام میشود.» همچنین طبق گزارش رویترز ۴.۵ درصد رمزارز جهان در ایران استخراج میشود.
تابستان امسال، در پی قطعیهای مکرر برق در کشور، حسن روحانی، رئیسجمهور پیشین، استخراج رمزارز را تا پایان تابستان ممنوع اعلام کرد و گفت: «روزانه ۳۰۰ مگاوات برق در کشور برای استخراج رمزارز مصرف میشود.»
منبع : خبر فارسی
خرید و فروش ارزهای دیجیتال از امروز شروع کنید
ممکن است علاقه مند باشید
ثبت دیدگاه
لیست نظرات (0)
انتخاب سردبیر
مفاهیم پایه
بیشتر بخوانید